RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4315|回復: 9
收起左側

佐敦谷公園,無品人

樓主| harrisoncheung 發表於 2017-4-27 23:31:30 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄;
      我到佐敦谷公園,放車時,將車停在避車道處,在觀察本人之車時,有人突然高速駛入避車道處,故意,撞擊你架車車尾,令其損壞,非常無品,事後同你講,唔好意思撞到你架車,不過放得車洛場去玩,就預有此情況,不過我已離開車道,都有此情況,非常無品,故各位師兄小心.
h5n1 發表於 2017-5-1 17:49:13 來自手機 | 顯示全部樓層
要撞你喺邊度都會撞到 可能嗰位師兄手指麻麻地失控撞到你唔好太介懷玩車最緊要開心
chacha 發表於 2017-5-1 21:21:05 | 顯示全部樓層
避車道!即係邊度?
 樓主| harrisoncheung 發表於 2017-5-3 10:27:59 | 顯示全部樓層
佐敦谷公園 pit area 位置 , 正如 h5n1 師兄說 失控撞到你唔好太介懷玩車最緊要開心,我有同感,但當時車是停在 pit area 不動 並近休息椅處, 我和小兒是新玩的 , 但那位師兄應是好有經驗之人 因他玩車設備都有, 同感各師兄說法,都希望玩車最緊要開心 ,無為作出一些不必要之行為.破壞玩遙控車之樂趣.
50270898 發表於 2017-5-3 11:14:38 | 顯示全部樓層
如果停pit位有時會比附近嘅人遮住視線
chacha 發表於 2017-5-3 12:22:40 來自手機 | 顯示全部樓層
50270898 發表於 2017-5-3 11:14
如果停pit位有時會比附近嘅人遮住視線

同意,下次應該離開賽道,先作撿查。
h5n1 發表於 2017-5-3 23:27:23 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄不過我都覺得嗰個人應該唔係有心的 將心比己如果你有架車set到靚靚會唔會我去撞人哋架車自己架車都會有損傷 不過畀人撞都會有啲唔開心嘅當時想深一層你就會明白最緊要玩得開心
 樓主| harrisoncheung 發表於 2017-5-5 13:21:45 | 顯示全部樓層
明白 , 在此多謝各合師兄指導,小兒亦開心玩車,實是有親子樂.
PSDB2012 發表於 2017-6-1 22:35:41 | 顯示全部樓層
他自己的车,也会坏的,应該是不小心的
 樓主| harrisoncheung 發表於 2017-6-3 00:07:46 | 顯示全部樓層
PSDB2012 發表於 2017-6-1 22:35
他自己的车,也会坏的,应該是不小心的

应該是,謝...