RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7910|回復: 31
收起左側

YD2 or RMX

樓主| hei630 發表於 2017-4-22 22:30:25 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
咁多位師兄/大大,小弟近排心儀yokomo yd2 rwd & mst rmx rwd,兩款rwd車價錢相約。小弟亦明白買車改車道理,如逐步改,一定貴過高級版。刨個文知道yokomo yd2有plus版同ex版,跟據rc媽參考普通版$14xx左右,plus版$25xx左右,ex版$36xx左右。亦明白普通版改少少野已經夠買plus,plus改少少又貴過ex;而mst rmx s上一級就rmx d vip,價錢由$14xx直跳上$51xx。老實講五仟幾大圓就負擔不起了,各位有無咩見議,或分析下哩兩款車呢?
 樓主| hei630 發表於 2017-4-22 22:39:39 來自手機 | 顯示全部樓層
補充下,小弟十年前有玩過下4驅飄弓
 樓主| hei630 發表於 2017-4-22 22:42:38 來自手機 | 顯示全部樓層
補充下,小弟十年前有玩過下4驅飄移,當時興玩cs齒比,但放低多年了。到現在都有玩各種rc car既。
mltr 發表於 2017-4-23 01:49:40 來自手機 | 顯示全部樓層
我之前買左yd2 ex偉高賣3150
mltr 發表於 2017-4-23 01:51:10 來自手機 | 顯示全部樓層
我又係十多年前玩四驅 家下重新玩返
mltr 發表於 2017-4-23 01:52:50 來自手機 | 顯示全部樓層
Ex最低玩 份轉向都4舊水
 樓主| hei630 發表於 2017-4-24 18:40:07 來自手機 | 顯示全部樓層
$3150 ok woo,有無咩評價分析下e兩款車
ltkooiuy1306 發表於 2017-4-24 19:32:44 來自手機 | 顯示全部樓層
rmx問題多多,新手唔唔建議
ltkooiuy1306 發表於 2017-4-24 19:34:03 來自手機 | 顯示全部樓層
YD2EX砌好已經好好跑,香港多人玩yd2 ,setting上大把師兄分享
 樓主| hei630 發表於 2017-4-25 12:06:20 來自手機 | 顯示全部樓層
RMX香港係咪仲未推出?例如有咩問題多多呀?
 樓主| hei630 發表於 2017-4-25 12:07:24 來自手機 | 顯示全部樓層
見佢motor可放高置,爬文聽人講話令重心轉移更好,走姿更好睇。
mltr 發表於 2017-4-26 00:15:56 來自手機 | 顯示全部樓層
始終yokomo 漂移老品牌
albert0329 發表於 2017-4-27 18:14:36 | 顯示全部樓層
hei630 發表於 2017-4-25 12:07
見佢motor可放高置,爬文聽人講話令重心轉移更好,走姿更好睇。

你睇面書試玩果個高手嚟㗎,唔係係人砌完都玩到!
 樓主| hei630 發表於 2017-4-29 11:27:11 | 顯示全部樓層
albert0329 發表於 2017-4-27 18:14
你睇面書試玩果個高手嚟㗎,唔係係人砌完都玩到!

你指邊部?你意思即係好定唔好?
我都知示範片或車友玩時拍片,一定係技術有返咁上下,人地得唔代表自己得這道理我明。我係想請教下車架設計,兩款車有乜優點缺點,了解下邊款車適合自己。
謝師兄提點
 樓主| hei630 發表於 2017-4-29 11:31:34 | 顯示全部樓層
睇Drift44既片,同埋Drift Package Light既示範片,就知道人既技術至係先決條件
albert0329 發表於 2017-4-30 10:31:06 | 顯示全部樓層
hei630 發表於 2017-4-29 11:27
你指邊部?你意思即係好定唔好?
我都知示範片或車友玩時拍片,一定係技術有返咁上下,人地得唔代表自己 ...

淨係睇份轉向就知台仔抄日本仔,邊架好D就要玩過至知!
hkslash 發表於 2017-4-30 20:39:14 | 顯示全部樓層
hei630 發表於 2017-4-29 11:31
睇Drift44既片,同埋Drift Package Light既示範片,就知道人既技術至係先決條件

Drift44 ~ 神人~RC Ken Bock啊,好多師兄都係比佢毒到先去玩飄
玩咩車冬大夫比哂tips啦~ 其實師兄你自己心裡有數啦,始終係娛樂,自己鐘意就好,~
真係玩到會去比賽咪買多架~好多師兄唔比賽都成屋車啦
hkslash 發表於 2017-4-30 20:40:47 | 顯示全部樓層
albert0329 發表於 2017-4-30 10:31
淨係睇份轉向就知台仔抄日本仔,邊架好D就要玩過至知!

不能同意更多~拔哥Yokomo毒癮太深~ 
albert0329 發表於 2017-4-30 21:48:06 | 顯示全部樓層
hkslash 發表於 2017-4-30 20:40
不能同意更多~拔哥Yokomo毒癮太深~ 

同意兩架都入曬,到時咪知邊架好D
hkslash 發表於 2017-4-30 21:49:27 | 顯示全部樓層
albert0329 發表於 2017-4-30 21:48
同意兩架都入曬,到時咪知邊架好D

我都算入過哂啊:lol:lol:lol