RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3526|回復: 3
收起左側

Skyrc q200 4通道差機

樓主| 諾刻 發表於 2016-12-26 20:20:35 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有人用過嗎,好用嗎
我想一次差4排車電,方便d,有其他選擇介紹嗎,謝謝
RGM-111 發表於 2016-12-28 11:13:43 | 顯示全部樓層
SkyRC 平衡電流比較小, balance 電時間會長D....
看C兄 budget 多少,
308 Duo, (PL6/PL8/GT500..etc)...呢類 大功率/平衡電流 叉機 + 並充板 ...會效果顯著D
JOHN2 發表於 2016-12-28 22:30:28 來自手機 | 顯示全部樓層
絕對讚同買icharger 308, powerlab gt500呢類差機,差电快靚正
rcstig 發表於 2017-1-28 19:43:51 來自手機 | 顯示全部樓層

師兄如果你想叉一次過叉四粒車電,而四粒電容量又差不多,可以試吓用並充版,好多飛機友都咁用。不過車電容量比較大,你要有大功率火牛同叉機先可以。我用自改HP牛可以出40A加隻EV-Peak AR1出25A 300W再加塊ISDT 平衡版一次叉四粒 2S 6300mHA電,大約40分鐘完成。當然你買 Q200就每條Channel獨立操作就唔同玩法