RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3261|回復: 4
收起左側

LIPO電和叉機

樓主| Dicleung 發表於 2016-10-25 23:16:16 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
(1)http://www.dhgate.com/store/prod ... with/251885599.html
(2)http://www.rcmart.com/team-orion ... .html?cPath=52_1271

各位師兄,

請問這款電和叉機好用嗎?那款電接駁可以指點下點攪嗎?

謝謝。
maxx 發表於 2016-10-26 12:22:39 | 顯示全部樓層
電同叉機去KWS買啦,有多D選擇。電就買大牌子,eg: Sliverpxxk, Arrowxxx。
呢個叉機只得6A,相同價位已有10A的可買。
 樓主| Dicleung 發表於 2016-10-26 12:25:40 | 顯示全部樓層
maxx 發表於 2016-10-26 12:22
電同叉機去KWS買啦,有多D選擇。電就買大牌子,eg: Sliverpxxk, Arrowxxx。
呢個叉機只得6A,相同價位已有1 ...

謝謝師兄
bluefish 發表於 2016-10-27 20:29:07 | 顯示全部樓層
買Team Orion不如買 SkyRC D100, 都係可以同一時間叉兩電. 眼見幾多人用.
我自己用緊 B6AC V2, 同一時間衹可叉一電.

樓主| Dicleung 發表於 2016-10-27 21:38:07 | 顯示全部樓層
bluefish 發表於 2016-10-27 20:29
買Team Orion不如買 SkyRC D100, 都係可以同一時間叉兩電. 眼見幾多人用.
我自己用緊 B6AC V2, 同一時間衹 ...

師兄,
請問同一時間可叉兩電, 是同一類電定可同時叉兩類電?

謝謝.