RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: alwaysnico
打印 上一主題 下一主題
收起左側

惡夢的開始TLT-1

樓主| alwaysnico 發表於 2007-3-28 00:30:58 | 只看該作者

回復 #19 courel500 的帖子

兄台,你在放毒嗎???
你都係中左11日,及早解毒仲有得救
courel500 發表於 2007-3-28 00:34:42 | 只看該作者
原帖由 alwaysnico 於 2007-3-28 00:30 發表
兄台,你在放毒嗎???
你都係中左11日,及早解毒仲有得救

而家暫時幾好玩 , 其實都無話放唔放毒 , 就算唔玩 TLT 或慢爬大輪 , 呢度有幾多個人買架車返來唔改呀 , 睇你改幾多啫 , 就算無人放毒 , 自己出 KWS 走一轉都唔見幾舊啦 !
orange00 發表於 2007-3-28 00:35:47 | 只看該作者
其實你要爬得, TLT都唔係唔得.
上樓梯唔駛講要大要長. 爬石就唔一定.

登錄/註冊後可看大圖

橙色果架係我部TLT, 藍色係另一個網友. 當日響蝴蝶灣, 佢果部發揮得好過我果部.
仲有...唔駛一定用好多錢改. 你估下佢個中波箱響咩車度嚟? 我諗香港有9成9玩RC既人未擁有過都一定會聽過
minimini 發表於 2007-3-28 00:37:28 | 只看該作者
原帖由 orange00 於 2007-3-28 00:35 發表
其實你要爬得, TLT都唔係唔得.
上樓梯唔駛講要大要長. 爬石就唔一定.

登錄/註冊後可看大圖

橙色果架係我部TLT, 藍色係另一個網友. 當日響蝴蝶灣, 佢果部 ...

Kyosho "Ultima" gear box ??........
orange00 發表於 2007-3-28 00:37:38 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-3-28 00:34 發表

而家暫時幾好玩 , 其實都無話放唔放毒 , 就算唔玩 TLT 或慢爬大輪 , 呢度有幾多個人買架車返來唔改呀 , 睇你改幾多啫 , 就算無人放毒 , 自己出 KWS 走一轉都唔見幾舊啦 !

唔見幾舊....算好彩LA
 樓主| alwaysnico 發表於 2007-3-28 00:38:57 | 只看該作者

回復 #22 courel500 的帖子

courel500兄,唔好介意我講笑姐,
其實我買之前已經睇晒有關TLT-1o既post
我買佢一來因為減價,二來都係因為貪佢有改裝潛力
玩得車,改車好多時係心癮,呢d心態我又點會唔明呢
courel500 發表於 2007-3-28 00:40:40 | 只看該作者
原帖由 orange00 於 2007-3-28 00:37 發表

唔見幾舊....算好彩LA

係呀 ! 但可能係一星期有幾日呢 , 次次幾舊都幾好計呀 !
如果你下次有 D meeting , 可以叫埋我嗎 ? 你有我電話啦 !
courel500 發表於 2007-3-28 00:41:49 | 只看該作者
原帖由 alwaysnico 於 2007-3-28 00:38 發表
courel500兄,唔好介意我講笑姐,
其實我買之前已經睇晒有關TLT-1o既post
我買佢一來因為減價,二來都係因為貪佢有改裝潛力
玩得車,改車好多時係心癮,呢d心態我又點會唔明呢

唉...總之玩車就係無底啦 !
fyin 發表於 2007-3-28 00:41:49 | 只看該作者
Hi Bros,
頭先向KWS都想扑搥買, 因買咗其它野唔夠錢買,冇買到.
如果要改成2仟幾先可以玩爬爬, 唔買啦!
留番啲錢玩第樣. " 平買貴玩 " 唔化算.
 樓主| alwaysnico 發表於 2007-3-28 00:42:19 | 只看該作者

回復 #23 orange00 的帖子

藍色o個部係唔係換左chassis? 定係個body"姐"住?
快d開估,係咩波箱?
minimini 發表於 2007-3-28 00:43:25 | 只看該作者
小改可以怡情.......大改可以破產......
 樓主| alwaysnico 發表於 2007-3-28 00:46:43 | 只看該作者

回復 #31 minimini 的帖子

最近真係買車改車用左唔少
首先係Old Beetle, 之後係m3, Subaru Brat, 最後係TLT-1 ......
fyin 發表於 2007-3-28 00:50:52 | 只看該作者
玩爬爬, 不如買部大車 TXT 啦. 唔洗點改都可以爬.
合金車架又靚仔tim.
KWS 買緊密$1980 tim. 想買快手 la.
 樓主| alwaysnico 發表於 2007-3-28 00:53:16 | 只看該作者

回復 #33 fyin 的帖子

不過始終改車都係樂趣黎o既
唐生菜 發表於 2007-3-28 00:57:07 | 只看該作者
攪到我唔敢開盒TLT-1黎砌  驚一砌左又趺入呢個無底深淵
minimini 發表於 2007-3-28 00:57:49 | 只看該作者
原帖由 唐生菜 於 2007-3-28 00:57 發表
攪到我唔敢開盒TLT-1黎砌  驚一砌左又趺入呢個無底深淵

BINGO !!......very good description........
 樓主| alwaysnico 發表於 2007-3-28 01:03:30 | 只看該作者

回復 #35 唐生菜 的帖子

無論點都好,砌o個陣一定要鎖晒三個差速,
唔好諗住睇下唔鎖會點,我可以話你知,唔鎖係咩都爬唔到!!!!!!
一開波鎖左佢會慳返你好多時間
唐生菜 發表於 2007-3-28 01:18:50 | 只看該作者
原帖由 alwaysnico 於 2007-3-28 01:03 發表
無論點都好,砌o個陣一定要鎖晒三個差速,
唔好諗住睇下唔鎖會點,我可以話你知,唔鎖係咩都爬唔到!!!!!!
一開波鎖左佢會慳返你好多時間

又學到野  何況我servo都未買 我有個問題我手頭上得兩支控 jr-r1 同m8 呢兩支玩唔玩到 4ws 定一定要換4ch棍仔 ?
orange00 發表於 2007-3-28 01:22:08 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2007-3-28 00:37 發表

Kyosho "Ultima" gear box ??........

估錯了
orange00 發表於 2007-3-28 01:22:44 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-3-28 00:40 發表

係呀 ! 但可能係一星期有幾日呢 , 次次幾舊都幾好計呀 !
如果你下次有 D meeting , 可以叫埋我嗎 ? 你有我電話啦 !

Sure la