RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cHRisTiAN
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有得睇-----M-03R(星星網)

barrel 發表於 2007-3-28 02:56:44 | 只看該作者

回復 #77 lespaul 的帖子

我同你講,吾用都得(如果你只係落樓下遊花園的話!)
ALEXANDER 發表於 2007-3-28 03:03:52 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 27/3/2007 06:05 PM 發表
講起佢個齒重衰!玩玩下自然掃牙,己經係固定左個位,都吾知點解會掃!

在下玩咁耐都未掃過,仲要係快齒,特登full雞老迎鬥撞都冇事~
唐生菜 發表於 2007-3-28 03:05:22 | 只看該作者
冥頑不靈   !!!!!!!!! 係冥唔係靈呀 (記住呀)...不如我地睇令一個角度 點解我地個個都覺得無問題 而得你一個一個有問題 個問題會唔會係你到呢?
kaho0338 發表於 2007-3-28 03:14:58 | 只看該作者
有乜好嘈: 一句講曬, 有d人覺得得, 有d人覺得唔得, 人人要求喜好/唔同姐, 各花有各眼.
我就係喜歡挑戰, 越唔得既車我就越鐘意, 玩得掂有滿足感
paulaner 發表於 2007-3-28 04:03:12 | 只看該作者
我玩唔係好多車, 不過我覺得玩車唔係一定要玩一架好好跑係車, 我係玩一架好好"玩"既車.

我有三架M03, 一架全原裝bearing都冇, 玩原裝60D白豬冇cup死, 好玩. 一架有bearing, fast gear set, 仲有車頭燈, 好玩. 一架有bearing, TRF 油壓, 珠差, 萬向,heat sink, 波頭, toe-in upright, 金屬轉向.  三架一樣好玩. 因為係FF. 而且保養方面我都只係換過原裝轉向.

好唔好跑, 好唔好玩, 睇你同 D 咩 level 既車玩. 好似 TWH, 玩白豬黑豬23t一樣好玩, M車, touring 一樣好.

當然你既意見好好, 有自己立場!
GigaRacer 發表於 2007-3-28 06:14:09 | 只看該作者
What is M03's fast gear set? Thought 20T is the biggest I can use?
教主 發表於 2007-3-28 07:32:27 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2007-3-28 02:53 發表
咁你又乜title呀?如果你覺得我會玩得差過你,off la!
我由m01就開始玩m係車,架車得吾得我吾知!

吓 !? #74 persistence 咩 TITLE !? 覺得玩得差過你 !!??

我教主真係要問吓你乜 TITLE 呀 ~

我未出 Mo1 已經玩 M 車 tim 呀 ; M 車本地賽事我有玩過吓, so far 未輸過姐 -

好似未聽聞過閣下大名喎 . 幾時指教吓 ? 大窩口 Roller 場成村人玩 M 車果咋你又見識過味 ? 我落去踩場都係 讓車 炸 ~

幾時輪到你係 M車系技術討論版 找喳 撒野 ? 吾好同我講 咩 "大家有自由發表吓姐" 果 D 婆姆野, 沙塵就要預左比人窒.

拿 !! 上次教左你 " 冥頑不靈 " , 學到野丫 ; 今次就教你 " 班門弄斧 " .

順便比埋條好路你行 , persistence 玩 M 車 我 教主 响朵保證佢放你兩條街....

重吾信邪過幾日 4 月 1 號  YMC 有 M 車皮 , 係夠料 你到時就吾好扮吾知 - 我等你泥拆我招牌 !

坐井觀天
Mobility(雲) 發表於 2007-3-28 11:40:52 | 只看該作者
有井底之蛙 , 才有坐井觀天

M03用前驅是它的獨特性, 無需要跟其它車比較
kwok7660 發表於 2007-3-28 13:15:57 | 只看該作者
大家唔好咁勞燥啦  Relex

小弟玩開 ABC, 由今年年頭玩到而家部車都唔洗玩換野,  試過部車炒到飛到人咁高跌落黎部車都無事(唔信可以問下屯門 D BROTHER)  

但睇完你地D POST, 覺得 ABC 同 M03 有以下分別 :

1. 講車價  : 1部 ABC = 2部 M03
2. 講PARTS : M03 一定容易買個 ABC (同M03 D PARTS 平好多)
3. 講跑 : 原裝 ABC 會快過 M03

但如果 M03 要改一些 基本野  : 全車啤鈐, 油壓 , 彈弓, 珠差 同 萬向, 這些加起來都 = 買多部 M03啦
而 ABC 原裝已有晒以上o既野, 咩都唔洗改, 經已好跑過部 M03 (改左D基本野wo)

所以覺得如果 咁o既價錢, 買部 ABC 好過啦

有咩得罪多多包涵
billyho 發表於 2007-3-28 13:24:02 | 只看該作者
哎呀 , 大檸樂 , 我屋企咁多田宮車 , 成屋垃圾我自己都唔知tim
Mobility(雲) 發表於 2007-3-28 13:31:16 | 只看該作者
原帖由 kwok7660 於 2007-3-28 01:15 PM 發表
大家唔好咁勞燥啦  Relex

小弟玩開 ABC, 由今年年頭玩到而家部車都唔洗玩換野,  試過部車炒到飛到人咁高跌落黎部車都無事(唔信可以問下屯門 D BROTHER)  

但睇完你地D POST, 覺得 ABC 同 M03 有以下分別 ...

"重點"在於M03是前驅, ABC是四驅的
操控和行車感是不同的......這也是很主觀的感覺!!
不可以用"價值"量度它們的速度或耐久度!!!
總括一句: M03是M03, ABC是ABC
kwok7660 發表於 2007-3-28 14:19:48 | 只看該作者
原帖由 Mobility(雲) 於 2007-3-28 13:31 發表

"重點"在於M03是前驅, ABC是四驅的
操控和行車感是不同的
......這也是很主觀的感覺!!
不可以用"價值"量度它們的速度或耐久度!!!
總括一句: M03是M03, ABC是ABC

認同

courel500 發表於 2007-3-28 14:46:13 | 只看該作者
話唔定條友根本整都未整得掂 , 所以佢先話 Tamiya 車唔好啫 !
ming 發表於 2007-3-28 15:55:14 | 只看該作者

回復 #46 cHRisTiAN 的帖子

你開個post估唔到咁大迴響
ming 發表於 2007-3-28 16:00:04 | 只看該作者

回復 #93 courel500 的帖子

無謂同嗰d人一般見識,一般膚淺,一般xx
monkichi0210 發表於 2007-3-28 16:19:55 | 只看該作者
once again......
hahaha....大哥你可以好x吾鍾意星星.......但吾駛咁火.......因為你火之餘已經/正在/準備/將會得罪好多人.........因為星星fans者眾.......我勸你都係入雪櫃冷靜下罷啦..............

also....when our m chassis expert 教主 come out and said such words.......i think bro. baxxxl u may go and get a cool drink.....clam down la......
hahaha.......just some words in mind suddenly..........tamiya is not our boss....we all guys didn't have to say it's good always......but most of the guys here didn't think it's not good......the one with different opinion that u should have a deep deep thinking about WHAT IS THE TURTH la!!!!!!!!!!
cowcowlee 發表於 2007-3-28 16:24:05 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2007-3-27 17:52 發表
abc or altas駛乜full option , ?真係要改都係一兩件野,吾通架abc一買番黎換四條油壓咩!即係你買架波子番黎同人講要換野一樣!你買架civic番黎改極都係civic,吾會變做波子架!!!

我架ABC一買返來無換油壓...不過係咁漏油...忍唔住要講句...垃圾之中gei垃圾...

SunLi 發表於 2007-3-28 16:43:56 | 只看該作者
原帖由 cowcowlee 於 2007-3-28 16:24 發表

我架ABC一買返來無換油壓...不過係咁漏油...忍唔住要講句...垃圾之中gei垃圾...

cow兄幾時掉垃圾....我想響應環保回收再用 我要楂波子....

cowcowlee 發表於 2007-3-28 17:09:23 | 只看該作者
原帖由 SunLi 於 2007-3-28 16:43 發表

cow兄幾時掉垃圾....我想響應環保回收再用 我要楂波子....

如果我有波子揸, 我唔玩車lu, 即時轉場走去玩女la...
Mobility(雲) 發表於 2007-3-28 17:14:36 | 只看該作者
原帖由 cowcowlee 於 2007-3-28 05:09 PM 發表

如果我有波子揸, 我唔玩車lu, 即時轉場走去玩女la...

我又o黎