RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cHRisTiAN
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有得睇-----M-03R(星星網)

觀星是答案 發表於 2007-3-28 01:20:58 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2007-3-28 01:16 發表
咁都吾明! 無野set即係架車可以set但吾駛set,無得set即係想set但set吾到!!!

我係話無 o野可以 set wo, 你明唔明呀 ?
"無 o野可以 set" 同 "無 o野需要 set" / "無得 set" 就真係唔同啦

你明唔明呀?

Nothing can be set, no need to set
see the different?
唐生菜 發表於 2007-3-28 01:23:33 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2007-3-28 01:10 發表
咁請問點先叫好車???

唔好問我咩叫好車 我同你觀點唔同 我話係好車你話係垃圾 咁何為垃圾呢 一樣道理
barrel 發表於 2007-3-28 01:29:04 | 只看該作者
如果m03真係無野set就吾駛個個都set到離地5mm啦!你試下如裝咁行,睇下cup吾 cup
barrel 發表於 2007-3-28 01:30:19 | 只看該作者

回復 #62 唐生菜 的帖子

咁又有乜優點呢!!!
觀星是答案 發表於 2007-3-28 01:32:50 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2007-3-28 01:29 發表
如果m03真係無野set就吾駛個個都set到離地5mm啦!你試下如裝咁行,睇下cup吾 cup

我架 M03 用長彈弓
過彎係唔會 cup 4 的

無 zip 介子入油壓 wo ~
唐生菜 發表於 2007-3-28 01:34:51 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2007-3-28 01:30 發表
咁又有乜優點呢!!!

就算我同你講有咩優點係你眼中咪又係垃圾 我鐘意呢架車係fwd姐
傑佬 發表於 2007-3-28 01:36:14 | 只看該作者
原帖由 唐生菜 於 2007-3-28 01:34 發表

就算我同你講有咩優點係你眼中咪又係垃圾 我鐘意呢架車係fwd姐
M03 好玩ar...
barrel 發表於 2007-3-28 01:46:27 | 只看該作者
得啦!好玩好玩,好perfect,乜都吾駛改,可以0羅去比賽!!!
persistence 發表於 2007-3-28 01:48:06 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2007-3-28 00:43 發表
睇黎你地真係好忠心,都係吾同你地講,講乜都無用!你出得個post就係比人發表意見,吾鐘意可以吾出post!吾好希望每個人都要認同你(你地自己講洵偃鶡a吾同先要再set,根本就吾會要再set過!因為m03無得set你先咁講jei!你 ...

改到如此都是1040hk$~ 當然有bearing~~~~
M03是可以set shock lenght來做Down stop及rebound~~~
Changing spring改變rolling多小,己令這小車子快得好有趣~~~~~

Tech, ABC genetic快,但我玩了一段時間後的耗損比M03大很多,Tech的A-arm碼是不可大撞的,撞後一定tweak~ ABC的steering玩左兩晚虛位己大到我要reassembly~

我所有M車都喜愛,車殼我一定用ABC 及 Atlas~ 這次Atlas的Civic真的超正!

我的Tech洗左成4000$,不連電子嘢~

玩頭轆車540sport tuned成堋friend好易拉龍~~
玩4WD mini 540sport tuned就好難個個一樣快,麽打快慢在4WD mini就變得明顯~~~

4WD一出時我都覺得好正,但玩完咁多車後又發現M03真是最有趣的,有冇人同意???
barrel 發表於 2007-3-28 01:50:21 | 只看該作者

回復 #65 觀星是答案 的帖子

你係咪完裝0個四條雞油壓架!!!
唐生菜 發表於 2007-3-28 01:52:34 | 只看該作者
原帖由 persistence 於 2007-3-28 01:48 發表

改到如此都是1040hk$~ 當然有bearing~~~~
M03是可以set shock lenght來做Down stop及rebound~~~
Changing spring改變rolling多小,己令這小車子快得好有趣~~~~~

Tech, ABC genetic快,但我玩了一段時間後 ...

我同意架 .... m車 我得m03 同 t1m 不過鐘意玩 m03多過t1m
傑佬 發表於 2007-3-28 01:52:50 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2007-3-28 01:46 發表
得啦!好玩好玩,好perfect,乜都吾駛改,可以0羅去比賽!!!
你係咪同我講???
唐生菜 發表於 2007-3-28 01:54:39 | 只看該作者
原帖由 傑佬 於 2007-3-28 01:52 發表
你係咪同我講???

如果你有留意佢之前鴨記post 你會明白佢咩意思
persistence 發表於 2007-3-28 01:56:16 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2007-3-28 01:46 發表

唔好諗往可以比賽就是perfect啦~ 你甚麽title啊??
如果你冇比個心機玩過袈M03或第ニ D M車,OFF啦!!!
去番D你玩得叻的車的topic啦。
lespaul 發表於 2007-3-28 01:56:20 | 只看該作者
Waste time!!  Road different, no comment!!
傑佬 發表於 2007-3-28 01:57:34 | 只看該作者
原帖由 唐生菜 於 2007-3-28 01:54 發表

如果你有留意佢之前鴨記post 你會明白佢咩意思
有睇ar...如果係同我講我咪話佢懶醒...我又冇話攞佢黎比賽...
lespaul 發表於 2007-3-28 01:58:10 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2007-3-28 01:50 發表
你係咪完裝0個四條雞油壓架!!!

Quite a lot of fans just use original dampers,  anyway, all the points are meaningless, Captain, goodnight!!
GigaRacer 發表於 2007-3-28 02:24:12 | 只看該作者
They are different cars....

ABC is a smaller size Touring

M03 is fun because of it's FWD

Like Lunchbox, it can't race, can't jump, but it's a cheap fun car

Relax.... no need to be in the "race mode" all the time.  R/C can be fun other than just pure racing.
barrel 發表於 2007-3-28 02:53:11 | 只看該作者

回復 #74 persistence 的帖子

咁你又乜title呀?如果你覺得我會玩得差過你,off la!
我由m01就開始玩m係車,架車得吾得我吾知!
barrel 發表於 2007-3-28 02:55:04 | 只看該作者

回復 #78 GigaRacer 的帖子

玩乜車其實都有fun,有得玩就有fun啦!但我地而家吾係講緊有無fun,係講緊架車得吾得!