RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11825|回復: 23
收起左側

[問題] 有無FPV 眼鏡介紹?

樓主| 12pt 發表於 2016-6-27 12:20:49 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
玩開華科爾Runner 250 Advance,想配隻FPV 眼鏡玩,有無好介紹?定係買返華科爾GOGGLE好?
謝謝

blackshark3 發表於 2016-6-27 13:48:02 | 顯示全部樓層
Fatshark HD2 + Diversity receiver
RC_FANS 發表於 2016-6-27 14:56:46 | 顯示全部樓層
米人之選
 樓主| 12pt 發表於 2016-6-27 15:27:04 | 顯示全部樓層
太有米啦,貴過我部機 XDDD
有無D平民野介紹?
geniuschris 發表於 2016-6-27 16:14:31 | 顯示全部樓層
hobbyking 果隻 Quanum Cyclops FPV Goggle w/ integrated Monitor and Receiver 好似好抵玩
RC_FANS 發表於 2016-6-27 16:45:24 | 顯示全部樓層
華科爾有隻新出嘅 Goggle 4, 雙接收, 點解唔諗下呢 ?
blackshark3 發表於 2016-6-27 22:37:35 | 顯示全部樓層
12pt 發表於 2016-6-27 15:27
太有米啦,貴過我部機 XDDD
有無D平民野介紹?

又唔可以咁講嘅,副眼鏡好緊要,睇唔到即唔使玩,一勞永逸買最好。其它5吋mon扮眼鏡嘅我未試過,但我嗰副每隻眼一個mon可以較視差又可以落近視片,又有錄影,又可以upgrade鏡頭跟頭郁,設備齊全。有朋友用肥沙平版鬧到喊最後都係買我嗰副咁樣反而使多咗,我外國網站扒文見skyzone都唔太好,想慳小小咪唔買HD囉
phantom8 發表於 2016-6-27 23:46:59 | 顯示全部樓層
Fatshark HD2 唔係人人啱帶, 最好有得試, 唔係買咗變垃圾 。
 樓主| 12pt 發表於 2016-6-28 11:43:39 | 顯示全部樓層
Goggle 4<<<有個問題,就係內置電,用完無得換電
Fatshark HD2 <<<會強烈考慮下 XDD
Quanum Cyclops <<<落鋪睇下先
5吋mon扮眼鏡,見過有隻幾百蚊,當然無正式眼鏡咁好,但勝在平,研究中
lschun 發表於 2016-6-28 23:44:28 來自手機 | 顯示全部樓層
skyzone 套裝連3D cam 加雙圖傳
RC_FANS 發表於 2016-6-29 09:49:54 | 顯示全部樓層
3D cam 嗰兩個鏡頭嘅分隔距離點解好似短過人眼嘅分隔距離咁多嘅 ?
 樓主| 12pt 發表於 2016-6-29 10:33:41 | 顯示全部樓層
攞左個"5吋mon扮眼鏡"來試,人地部機無事,我部機就出現下半部雪花,室外試都一樣,有無人知點解?華科爾會唔會一定要配自家眼鏡?

RC_FANS 發表於 2016-6-29 10:57:12 | 顯示全部樓層
60 fps ? 一般芒只支持 PAL ( 25 fps ) 或 NTSC ( 30 fps )
yoowicked 發表於 2016-6-29 11:11:53 | 顯示全部樓層
請問你所講既"5吋mon扮眼鏡",係咪用小飛手加個紙盒帶係頭果隻?會唔會成日跌?
 樓主| 12pt 發表於 2016-6-29 11:25:15 | 顯示全部樓層
RC_FANS 發表於 2016-6-29 10:57
60 fps ? 一般芒只支持 PAL ( 25 fps ) 或 NTSC ( 30 fps )

即係fps數問題?個眼鏡無得set
 樓主| 12pt 發表於 2016-6-29 11:27:17 | 顯示全部樓層
yoowicked 發表於 2016-6-29 11:11
請問你所講既"5吋mon扮眼鏡",係咪用小飛手加個紙盒帶係頭果隻?會唔會成日跌? ...

呢款,帶得好穩陣

lschun 發表於 2016-6-29 12:55:13 來自手機 | 顯示全部樓層
RC_FANS 發表於 2016-6-29 09:49
3D cam 嗰兩個鏡頭嘅分隔距離點解好似短過人眼嘅分隔距離咁多嘅 ?

距離雖然係少,但立體感同電影一樣咁凸出,飛室內或閃避近野起到非常好既作用
lamlawrence3c3c 發表於 2016-12-28 22:39:09 | 顯示全部樓層

呢隻好似唔錯 Cobra V
1. 不過得Circular Antanna 無 Diversity Antanna
2. 用外置電池,所以夠曬輕
3. 854 x 480 WVGA
4. 好似係香港公司@@!?

登錄/註冊後可看大圖

Review Video From AliShanMao
https://www.youtube.com/watch?v=zYlcx4h4FEc&amp;t=17s
1300HKD 度

lawlaw36 發表於 2017-1-1 01:05:32 | 顯示全部樓層
blackshark3 發表於 2016-6-27 22:37
又唔可以咁講嘅,副眼鏡好緊要,睇唔到即唔使玩,一勞永逸買最好。其它5吋mon扮眼鏡嘅我未試過,但我嗰副 ...

師兄請問你所講你用緊嗰副係乜野F p v眼鏡呢,小弟都現正想M o n轉眼鏡,但都唔知該買边隻 ,肥鯊 or  s ky zo?? 2好呢 ?
lawlaw36 發表於 2017-1-1 01:13:39 | 顯示全部樓層
lschun 發表於 2016-6-28 23:44
skyzone 套裝連3D cam 加雙圖傳

係  我就係想問呢隻skyzone 套裝連3D cam 加雙圖傳,掂唔掂呢  視頻清晰嗎,双接收0唔0k呢,同肥鲨改的双接收又有無咩好大差距呢,因我其實都想買嗰套skyzone2 套裝連3D cam 加雙圖傳