RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5291|回復: 10
收起左側

想玩12仔麻煩師兄們比D意見

樓主| jza80supra 發表於 2016-5-28 11:56:08 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

玩開1/10 Touring想買架12仔玩,心目中想買Team Associated RC12R5.2 或 蛇仔 S120 LTX,因零件供應好像比較多,但是以上兩款都出左一段時間,會唔會好快轉款呢?或是買Xray X12 2015好?求各位師兄給些意見,謝謝. : )
 樓主| jza80supra 發表於 2016-5-28 16:39:06 來自手機 | 顯示全部樓層

係Jv玩多想玩2cell 10.5T摩打齒比行幾多比較好,中間油壓及左右兩支桿行幾度油?用邊隻牌子車呔及幾多度呔好?麻煩各位師兄解答比D意見小弟,謝謝。:)
andy888 發表於 2016-5-29 09:58:59 | 顯示全部樓層
RC12R5.2,1樓水英及17友邦好多parts
albertau2011 發表於 2016-5-29 14:58:01 來自手機 | 顯示全部樓層
12R 5.2 ok
tc3driver 發表於 2016-5-30 22:03:25 | 顯示全部樓層

如果晚間氣溫廿幾度,呔用Matrix 頭32, 尾25,加呔水, 麼打13.5T, 7.4V 齒比 93/20 set turbo

或者試吓新車,頭擔零件同asso 12R5.2 共用
http://www.redrc.cn/index.php/2016/04/vbc-racing-lightning-12m-112th-pan-car-kit/

樓主| jza80supra 發表於 2016-5-31 16:32:42 來自手機 | 顯示全部樓層
小弟決定買Associated RC12R5.2 謝謝各師兄的意見
hing830 發表於 2016-5-31 18:13:28 | 顯示全部樓層
但呀蘇士有全線零件?當年玩5.1買不到摩打座底,面兩塊板,當零件車賣了
blanakuma 發表於 2016-6-6 09:56:28 | 顯示全部樓層
蛇仔好D
tkwcrash 發表於 2016-6-7 13:30:37 | 顯示全部樓層

玩過蘇士r5.2, 覺得唔好灣,玩過蛇,撞一撞好多金屬件變晒型,玩過xray15,16,覺得最好,又好灣件又硬淨,不過最新部肉都冇yrx12都可以考慮下,話晒份頭個設計好正
samsonl 發表於 2016-6-7 17:35:12 來自手機 | 顯示全部樓層
肉都冇可用普通12仔車呔?
tkwcrash 發表於 2016-6-7 19:45:00 | 顯示全部樓層
samsonl 發表於 2016-6-7 17:35
肉都冇可用普通12仔車呔?

朋友買左,話呢一代可用普通12仔車呔,唔使買自私