RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7356|回復: 33
收起左側

重有冇C兄玩大腳八??

樓主| jeffip97 發表於 2016-4-11 02:34:00 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
記得5-6年前有一段時間好興玩traxxas e-maxx/e-revo HPI savage之類佢大腳monster truck, 每個禮拜有車局係TKO一齊飛jump捲起晒d沙塵. 可惜自從將軍澳塊爛地無左之後就好似無乜人玩/討論
唔知而家重有無c兄有玩呢?我部emaxx同erevo都擺到滿晒塵

借當年tatame C兄
嘅相:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

stevensh 發表於 2016-4-11 08:23:17 來自手機 | 顯示全部樓層
元朗南生圍有人玩,得閒可以入去睇下
kty1353 發表於 2016-4-11 13:48:20 來自手機 | 顯示全部樓層
大腳的確好少人玩,我有幾個朋友每星期或隔星期都會出車,有玩大腳/Truggy/短卡
kty1353 發表於 2016-4-11 13:49:18 來自手機 | 顯示全部樓層
不過我唔係玩來佬牌子,係玩台灣牌子
kty1353 發表於 2016-4-11 13:51:33 來自手機 | 顯示全部樓層
南生圍/浪濤灣,蝴蝶灣,澤安,南昌都有我地既腳毛同胎痕XDXD
JoeWong 發表於 2016-4-11 16:11:41 | 顯示全部樓層
有呀,我有traxxas erevo, stampede,xmaxx ,多數喺蝴蝶灣或者流浮山玩
yuenwai 發表於 2016-4-11 18:26:33 | 顯示全部樓層
我有大S細s死老鼠不過都係在楼下放下算數
kty1353 發表於 2016-4-11 20:34:34 | 顯示全部樓層
樓上個位師兄,通常咩時間去蝴蝶灣玩?
 樓主| jeffip97 發表於 2016-4-11 23:41:49 | 顯示全部樓層
JoeWong 發表於 2016-4-11 16:11
有呀,我有traxxas erevo, stampede,xmaxx ,多數喺蝴蝶灣或者流浮山玩

可以約下一起玩wor 我都未見過XMAXX有幾大部 流浮山係上白泥軍營嗰度?有c兄上過去玩,但無私家車好難去

JoeWong 發表於 2016-4-11 23:58:04 | 顯示全部樓層
jeffip97 發表於 2016-4-11 23:41
可以約下一起玩wor 我都未見過XMAXX有幾大部 流浮山係上白泥軍營嗰度?有c兄上過去玩,但無私家 ...

好呀,有時間一齊去放大腳
JoeWong 發表於 2016-4-12 00:01:37 | 顯示全部樓層
kty1353 發表於 2016-4-11 20:34
樓上個位師兄,通常咩時間去蝴蝶灣玩?

其實都冇定邊啲時間去放大腳,師兄有時間都可以約埋去
firesun 發表於 2016-4-12 00:26:11 | 顯示全部樓層
kty1353 發表於 2016-4-11 13:49
不過我唔係玩來佬牌子,係玩台灣牌子

禾寶?雷虎?
kty1353 發表於 2016-4-12 00:48:39 | 顯示全部樓層

曾經玩過雷虎G3,宜家玩緊禾寶MT
kty1353 發表於 2016-4-12 00:51:09 | 顯示全部樓層
JoeWong 發表於 2016-4-12 00:01
其實都冇定邊啲時間去放大腳,師兄有時間都可以約埋去

明白,因為我有幾個朋友都有玩開大腳/其他offroad,最近都有去蝴蝶灣玩,所以想問下師兄幾時會去玩而已
yuenwai 發表於 2016-4-18 14:56:33 | 顯示全部樓層
Ching蝴蝶灣边個位置呀沙灘?
bbmimiling 發表於 2016-4-18 16:03:41 | 顯示全部樓層
2008年,政府放寬了,如果係電車,只要不影響他人,公園都可以放車。
kty1353 發表於 2016-4-19 15:50:46 來自手機 | 顯示全部樓層
bbmimiling 發表於 2016-4-18 16:03
2008年,政府放寬了,如果係電車,只要不影響他人,公園都可以放車。

這個早巳經知道了,但話雖如此,其實係睇你部車有幾大部,咩scale,試過有師兄拎CC01去公園玩,管理員無理會。但小弟同朋友拎大腳去玩,每隔10幾分鐘就有管理員埋來講野,玩都玩得唔爽快。
kty1353 發表於 2016-4-19 15:52:56 來自手機 | 顯示全部樓層
yuenwai 發表於 2016-4-18 14:56
Ching蝴蝶灣边個位置呀沙灘?

師兄,蝴蝶灣近營區一路行到盡頭(唔係更衣室方向,係另一邊)
carrot00 發表於 2016-4-22 16:47:43 | 顯示全部樓層
請問各師兄,在南昌放車何否提供詳細地址? THANKS!
alonso01 發表於 2016-4-24 00:56:59 來自手機 | 顯示全部樓層
X-maxx真係好大部,淨係條呔都8寸直徑,廣華街有間模型鋪擺咗部出嚟做display