RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 15658|回復: 44
收起左側

JV 玩係吾係一定要讓線呢?

樓主| hellowong 發表於 2016-3-28 20:48:08 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

話說本人玩緊13.5T,一向原條track 正常行,點之有一支火箭跟了兩三個圈後,突然比佢爆菊,之後爆菊者反咗車。
其實比我會抄頭或者饒道過,是否一定要爆人菊過呢?可能技術吾夠卦。
所以我想知遇到快車是否應該讓線呢?想請教各位大大意見。
hing830 發表於 2016-3-28 22:53:34 | 顯示全部樓層
個人意見係直路就不要左右行,行直線等快車過,灣位最好行外灣比快車行内灣,但你灣位行啱線的話,快車會跟你尾等有機會扒頭的,讓不讓呢個話题真係各有各道理,都係呢句快車慢車都要玩得有品就最好,因我都係玩慢車,見有快車快殺到會盡量讓它過,此終快車感得有車擋都不爽,我未揸過快車感覺有幾爽,只要玩得正確應該無問题,個人意見
leo6099 發表於 2016-3-29 08:53:23 | 顯示全部樓層
你頂住人咁耐,俾人爆係遲早的事,咁慶就咪玩啦
tkw67 發表於 2016-3-29 09:53:40 | 顯示全部樓層
樓上位C亨咁諗就唔應該啦,公家地方大家都有權使用條路,玩車最重要玩得開心啫,隊爛人架車好高興咩!手車咁快就去參加全國大賽威比人睇啦,欺善怕惡有咩出色呀!
紅色的馬莎 發表於 2016-3-29 10:12:40 | 顯示全部樓層
技術好的話,兩三個彎位已經過晒d慢車啦,冇技術d人先會撞開人!!
leo6099 發表於 2016-3-29 10:44:56 | 顯示全部樓層
tkw67 發表於 2016-3-29 09:53
樓上位C亨咁諗就唔應該啦,公家地方大家都有權使用條路,玩車最重要玩得開心啫,隊爛人架車好高興咩!手車 ...

你地咁慶就要上工房拉
leo6099 發表於 2016-3-29 10:45:17 | 顯示全部樓層
紅色的馬莎 發表於 2016-3-29 10:12
技術好的話,兩三個彎位已經過晒d慢車啦,冇技術d人先會撞開人!!

你地咁慶就要上工房拉
chui 發表於 2016-3-29 10:51:32 | 顯示全部樓層
比人頂住就要抄人咁巴閉!不如睇吓可唔可以你包場玩啦,一係响度開post你邊日幾點至幾點會邊度玩車,咁我地啲慢車咪唔來玩囉。
leo6099 發表於 2016-3-29 11:02:44 | 顯示全部樓層
chui 發表於 2016-3-29 10:51
比人頂住就要抄人咁巴閉!不如睇吓可唔可以你包場玩啦,一係响度開post你邊日幾點至幾點會邊度玩車,咁我地啲 ...

你幾時得閑鬥慢車呢?我驚mini4wd都快過你
leo6099 發表於 2016-3-29 11:07:03 | 顯示全部樓層
我玩四軸好過見JV班膠低手在混戰
chui 發表於 2016-3-29 11:35:55 | 顯示全部樓層
咁下次見到有人响jv,a場玩mini4wd大家咪知係leo6099要玩車,我地咪收車囉!
chui 發表於 2016-3-29 11:38:45 | 顯示全部樓層
响遙控車場區係冇人想知你玩四軸定係自軸的!
chui 發表於 2016-3-29 11:39:52 | 顯示全部樓層
leo6099 發表於 2016-3-29 11:43:10 | 顯示全部樓層
chui 發表於 2016-3-29 11:39

四軸同自軸都分唔開?自係咪只掛住上JV自軸
leo6099 發表於 2016-3-29 11:45:32 | 顯示全部樓層
chui 發表於 2016-3-29 11:35
咁下次見到有人响jv,a場玩mini4wd大家咪知係leo6099要玩車,我地咪收車囉!

你班大佬一見人慢車就大聲罵人啦,正無品
chui 發表於 2016-3-29 12:13:02 | 顯示全部樓層
又話自己好快,又四軸,又mini,知唔知自己响邊?講緊乜呀?食藥啦!
leo6099 發表於 2016-3-29 12:44:32 | 顯示全部樓層

揾次得閑睇下邊個膠手扮勁教人整車又爆人菊先
leo6099 發表於 2016-3-29 12:44:49 | 顯示全部樓層
chui 發表於 2016-3-29 12:13
又話自己好快,又四軸,又mini,知唔知自己响邊?講緊乜呀?食藥啦!

食乜药呀?你識條鐵咪,咁慶就咪睇啦
billgate803 發表於 2016-3-29 13:26:42 來自手機 | 顯示全部樓層

其實佢咁尊重您部車,您咪落去執車果陣一步踢佢部車,咁咪打和囉,互相尊重,禮上往來
 樓主| hellowong 發表於 2016-3-29 13:28:43 | 顯示全部樓層
leo6099 發表於 2016-3-29 08:53
你頂住人咁耐,俾人爆係遲早的事,咁慶就咪玩啦

邊道慶呢,佢返咗車差d想同佢講sorry 添呀