RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 13679|回復: 61
收起左側

再買架大陸車分享下.

wingk960 發表於 2015-12-22 19:47:01 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

係香港實在好難頂到D老細面色.
把心一橫.上TB 淘下冇咁嬲.
搵下搵下.
原先想買AE  4X4 PRO.樣樣都喜歡.係個老細我好唔喜歡.
又俾我搵到架又多PARTS.又足料又抄到似模似樣既差唔多款車.
重要PARTS唔難搵..對我D新手...出去搵PARTS.口啞啞.唔知係咩黎.問多兩問,重要俾人吋..吋....冇所謂.....我未唔買囉...我冇損失既..
係TB搵,,TB D都會答下人.傾下傾下.
連多個190MM殼,,,再加前後燈...加D金屬後備件.真係抵到笑.

係個伺服座有D問題..對唔到個底板孔.我要拆梗小小野先裝到.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

都係前後金屬壓同油壓板..再加金屬底盤前面C座跟已係金屬

登錄/註冊後可看大圖

前後都係跟防傾桿

登錄/註冊後可看大圖

送個金屬麼打散熱.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

真係唔想買老翻.但香港我真心覺得有幾間舖真係小小不知所謂.
抵D人上晒TB買野.

小小分享.希望大家喜歡.
但重未飛得...因都係剛裝好電子野.

firesun 發表於 2015-12-22 20:11:30 | 顯示全部樓層
你呢部系維卡第幾代?
維卡算國產上品,唔差的
 樓主| wingk960 發表於 2015-12-22 20:14:21 | 顯示全部樓層
firesun 發表於 2015-12-22 20:11
你呢部系維卡第幾代?
維卡算國產上品,唔差的

冇留意第幾代啊.我都係新手,唔太清楚,不過見真係用料好正我就買喇.
之前我聽都未聽過咩維卡.
但覺得真係好鬼大架.
firesun 發表於 2015-12-22 20:23:34 | 顯示全部樓層
wingk960 發表於 2015-12-22 20:14
冇留意第幾代啊.我都係新手,唔太清楚,不過見真係用料好正我就買喇.
之前我聽都未聽過咩維卡.
但覺得 ...

Short Course個殼系大D,亦因為咁保護性強D~
加埋前後Bumper,暴力猛操無咩問題
同AE 比,應該差唔多。而且撞起上來唔肉赤

樓主| wingk960 發表於 2015-12-22 20:28:58 | 顯示全部樓層
firesun 發表於 2015-12-22 20:23
Short Course個殼系大D,亦因為咁保護性強D~
加埋前後Bumper,暴力猛操無咩問題
同AE 比,應該差 ...

係呀...真係冇講錯,
真係唔肉赤.
不過錢都係其次.
係睇面色問題.
最好唔問..入舖...即時俾錢走人.
咁就最好.

bigbigbig 發表於 2015-12-22 21:13:57 | 顯示全部樓層
so cool !!!!how much????
 樓主| wingk960 發表於 2015-12-22 21:30:48 | 顯示全部樓層
bigbigbig 發表於 2015-12-22 21:13
so cool !!!!how much????

剩車990人仔.
rk2 發表於 2015-12-22 21:34:01 | 顯示全部樓層
師兄,我都有留意呢架野。好欣賞佢個摩打與波箱連接的方法- 用狗骨。

樓主| wingk960 發表於 2015-12-22 21:36:45 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2015-12-22 21:34
師兄,我都有留意呢架野。好欣賞佢個摩打與波箱連接的方法- 用狗骨。

...

C兄.你錯了...你講個架叫山鼠...第款黎..本來我係買你講個架.
但個店長講..維卡底玩.PARTS都抵過你講個隻.
我就試下.
你講個架好似叫AC10.貴小小,要千二蚊架.

Marco明 發表於 2015-12-23 01:53:21 | 顯示全部樓層
望落比正宗1:10 sct細一點
 樓主| wingk960 發表於 2015-12-23 10:04:14 | 顯示全部樓層
Marco明 發表於 2015-12-23 01:53
望落比正宗1:10 sct細一點

冇細到架.一樣大架.全长:      544mm
全宽:      297mm
全高:      193mm
轮距:        294mm
轴距:        324mm

登錄/註冊後可看大圖

965 發表於 2015-12-23 10:41:42 | 顯示全部樓層
Ok wor... Can buy in HK too? (SSP shop etc?)
 樓主| wingk960 發表於 2015-12-23 10:51:38 | 顯示全部樓層
965 發表於 2015-12-23 10:41
Ok wor... Can buy in HK too? (SSP shop etc?)

大陸淘寶買架. 掃吧佬個殼都係.
yuenwai 發表於 2015-12-23 12:00:38 | 顯示全部樓層
而家大陸野一D都吾差架
sean2013 發表於 2015-12-23 16:27:46 | 顯示全部樓層
http://world.taobao.com/item/419 ... .7700714.0.0.OiSsyP

我都有留意,好似好似樣咁,仲金屬齒,話1:10,又好大部似1:8咁 ,不知行走耐不耐用
 樓主| wingk960 發表於 2015-12-23 16:48:15 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2015-12-23 16:27
http://world.taobao.com/item/41946011184.htm?fromSite=main&ali_refid=a3_430618_1006:1102226835:N:%E7 ...

我就係e 間買,架車真係好大舊,
大部份金屬。同d parts 唔貴。
 樓主| wingk960 發表於 2015-12-23 16:49:28 | 顯示全部樓層
yuenwai 發表於 2015-12-23 12:00
而家大陸野一D都吾差架

係唔差,但可惜係抄人。

sean2013 發表於 2015-12-23 17:05:59 | 顯示全部樓層
RMB 990 送多個190MM殼,,,再加前後燈...加D金屬後備件  ?
 樓主| wingk960 發表於 2015-12-23 17:14:21 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2015-12-23 17:05
RMB 990 送多個190MM殼,,,再加前後燈...加D金屬後備件  ?

咁又唔係 ....990 係kit 送麼打散熱。。我自己再加錢買金屬a 臂。金屬c 杯,幾對轉向棍仔。
190mm pv 殼 $260 再加前後燈89蚊,幫我裝埋。加埋順豐運。總數千九港銀
chilebb 發表於 2015-12-23 17:14:38 來自手機 | 顯示全部樓層
這麼多金屬件似乎幾好!但 Losi SCTE 1.0 好似仲正   #淘口令#长按复制这条信息,打开手机淘宝即可看到【LOSI SCTE 1.0 1/10电动四驱短卡车1.0版车架 LOSB0127现货包邮】http://b.mashort.cn/h.615Ts?sm=689db4