RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3388|回復: 12
收起左側

新手想買油車

mark6665156 發表於 2015-12-3 00:59:32 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手想買油車,但對油車一冇所知
想平平地玩下.有冇師兄可以介紹下買咩車好
有D咩要注意,上網爬文都睇唔明
buget 800-1000到
之前買過架電車,有個搖控係2.4 ge唔知岩唔岩用
cheebye 發表於 2015-12-3 01:39:18 | 顯示全部樓層
帥兄想玩平路定越野????  全新定二手????? 800-1000如果要全新只可買到HSP
 樓主| mark6665156 發表於 2015-12-3 05:02:22 | 顯示全部樓層
我想玩平路多d
全新同二手都冇所謂
全新 ge hsp邊到有?
如二手ge 師兄有冇d咩推介下?
raymondcmng 發表於 2015-12-3 10:27:30 | 顯示全部樓層
Hsp大多是在淘寶買。如初玩又budget許可,買京商嘅fw-06,連埋枝控,正常價一千九百幾。包埋噴好嘅殼,啲殼又靚。
jun9999 發表於 2015-12-3 10:56:17 | 顯示全部樓層

認同樓上, 06 新手入門唔錯, but budget 得800-1000, 只可考慮2手車架/hsp
我地有個whatsapp group, 有興趣join可pm me
ckcgary 發表於 2015-12-3 11:33:50 | 顯示全部樓層
800-1000 買部好少少都只係買到車架,乜都未包到........樓主諗諗加碼好啲。
raymondcmng 發表於 2015-12-3 14:47:27 | 顯示全部樓層
樓主亦可留意此網站嘅二手區,有個人專賣二手fw-06,價錢同你要求差唔多。唔識佢仲可以教埋你玩,貼心服務
 樓主| mark6665156 發表於 2015-12-3 20:14:43 | 顯示全部樓層
raymondcmng 發表於 2015-12-3 14:47
樓主亦可留意此網站嘅二手區,有個人專賣二手fw-06,價錢同你要求差唔多。唔識佢仲可以教埋你玩,貼心服務:l ...

師兄,個個人叫咩名?thanks
 樓主| mark6665156 發表於 2015-12-3 20:16:01 | 顯示全部樓層
thanks咁多位師兄.我諗諗點先...thank you all ching
SKY128 發表於 2015-12-19 19:26:04 來自手機 | 顯示全部樓層
請問你地在邊玩多?
hcchan 發表於 2015-12-19 20:17:26 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2015-12-19 21:23:26 | 顯示全部樓層
想玩油車既不妨JOIN 我地WHATSAPP GROUP, 常常有不同大細場車局
意PM ME
cyberkohk 發表於 2015-12-27 23:55:42 | 顯示全部樓層
$1000玩油車唔多夠 , 玩油車相對比電車經濟少少, 不過玩車係燒銀紙玩意. 負擔能力係最大問題 ...