RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2593|回復: 3
收起左側

有咩方法精玩 DT02 唔買 GS01

sfdo 發表於 2015-10-26 19:29:37 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
睇中左 Gmade GS01 ,貪佢平料又靚 (最靚係 Gmade 可愛圖面)

自問:
買左 GS01 後真係會樂於玩慢爬?
有D人試過 星星 DT02倒車爬都爬到,有心玩爬 DT02 俾心機 set手指都爬到啦,一定要 GS01 咩?

去 JV 玩水車,DT02 跑得幾定。變左 GS01 後又跑唔跑得到咁定?

DT02 的確係缺點多多,如螺絲易鬆,摩打座難散熱,齒比配搭太有限,前呔選擇極少又勁推頭。
但見人地 熊本熊 DT02 跑得唔差又玩得開心喎,係唔係自己問題呢?
搞得唔好,GS01 好車都可能變成缺點多多o既車。
 樓主| sfdo 發表於 2015-11-6 21:47:56 | 顯示全部樓層
有人教我,只要玩 DT02 時個心諗住係 GS01 甚至係 Yeti,開懷大笑咁踩油就得。
我試過,用 35T 玩到牙差會空轉,波箱仲有D窿味,投降。

再講
始終覺得 Gmade 圓面比 星星 熊本熊 可愛得多。
有諗過只買 Gmade 潤滑膏同 R1 貼紙貼落原有架 DT02 ,但始終冇乜 feel 。
Gmade  圓面一定要配合頭、尾擔塊金屬面蓋再加上圓型射燈先至夠可愛。

餳 GS01 只得頭直尾直,冇得改差速喎...
 樓主| sfdo 發表於 2015-11-21 08:52:46 | 顯示全部樓層

唉,始終 DT02 都無法俾到我玩 GS01 o個感覺。
GS01 可以行草地,不過容易食草。
性能都係其次,最重要係有 G made 可愛圓面隌住我玩車。(就算貼 G made 落 DT02殼都羅唔到o個種感覺)

GS01 行黑豬半跑半爬,拋拋下好有動感,但好易翻車
如跑平跑,用 CC01輪(直徑較少,冇咁容翻車) 行 3Cell 都唔慢過DT02。(咁開心係黑豬都冇 DT02 行得咁熱)
LL730 發表於 2015-11-21 08:57:18 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄,好的拋拋下的動感。