RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5057|回復: 19
收起左側

又係WW2

lschun 發表於 2015-10-15 11:57:04 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
chung 發表於 2015-10-15 12:38:09 | 顯示全部樓層
好靚仔
SimonABC 發表於 2015-10-15 21:36:24 | 顯示全部樓層
又是大頭仔好靚呀
cs1 發表於 2015-10-15 21:41:21 | 顯示全部樓層
cs1 發表於 2015-10-15 21:48:02 | 顯示全部樓層
再加埋 $ 102.

我買咗二套

登錄/註冊後可看大圖

樓主| lschun 發表於 2015-10-15 22:36:17 來自手機 | 顯示全部樓層
淘左防水無刷套裝
cs1 發表於 2015-10-15 23:30:01 | 顯示全部樓層
lschun 發表於 2015-10-15 22:36
淘左防水無刷套裝

我今曰去落禾沙首次試放 WW2 , 好大片草地 , 不過有地雷 , 好好反 , 一件 7.2V  2S 4000MAH , 放足一小時 .

彈彈下 , 仲可以 ( 草上飛 ) , 不過太好玩四條巨軩磨到小小頭同尾軚內則 .
 樓主| lschun 發表於 2015-10-16 08:33:44 來自手機 | 顯示全部樓層
想問你地換電洗唔洗拆殻,成日拆殻好麻煩
hing830 發表於 2015-10-16 12:30:12 | 顯示全部樓層
師兄你個壳點整車燈?
cs1 發表於 2015-10-16 17:21:57 | 顯示全部樓層
lschun 發表於 2015-10-16 08:33
想問你地換電洗唔洗拆殻,成日拆殻好麻煩

格氏 2S  4000MAH 7.2V 用粗橡根打二小圈在入口 .
andynax1 發表於 2015-10-16 17:34:37 | 顯示全部樓層
你係Thomas ?
 樓主| lschun 發表於 2015-10-16 23:56:56 | 顯示全部樓層

你乜水...
 樓主| lschun 發表於 2015-10-16 23:59:49 | 顯示全部樓層
hing830 發表於 2015-10-17 09:12:09 | 顯示全部樓層
lschun 發表於 2015-10-16 23:59
有現成已改燈殼賣
http://jasons-store.highwire.com/product/exwwfk-street-jam-grill-kit-for-tamiya-w ...

原來有現成鬼面罩買,唔該師兄
 樓主| lschun 發表於 2015-10-19 17:15:51 | 顯示全部樓層

第一次去佐敦谷試玩, A場D車真係超快, 只好去B場練習一陣~
(已改無刷同加長左軸距, 個地好咬成日CUP車)https://youtu.be/GSb4fDxosSM
jr-rc1988 發表於 2015-12-1 00:23:16 | 顯示全部樓層
lschun 發表於 2015-10-19 17:15
第一次去佐敦谷試玩, A場D車真係超快, 只好去B場練習一陣~
(已改無刷同加長左軸距, 個地好咬成日CUP車)http ...

請問c兄怎樣加長軸距?要買咩parts? 加長咗有咩好處?
 樓主| lschun 發表於 2015-12-1 19:21:50 | 顯示全部樓層
唔洗晒錢改, 留返D錢買多架大車好過, 我已入手AXIAL YETI KIT 版

http://www.rcmart.com/aluminum-l ... ?cPath=595_744_1656
jr-rc1988 發表於 2015-12-2 00:13:16 | 顯示全部樓層
lschun 發表於 2015-12-1 19:21
唔洗晒錢改, 留返D錢買多架大車好過, 我已入手AXIAL YETI KIT 版

http://www.rcmart.com/aluminum-l ... ? ...

C兄,點解會覺得晒錢?是否加了這套金屬件並無明顯分別?
cs1 發表於 2015-12-2 01:01:01 | 顯示全部樓層
jr-rc1988 發表於 2015-12-2 00:13

樓上師兄所說是合理的 , 玩樂車都有不同種類的,有些是要求速度高轉向準確快而準確甚至可以比賽在跑道上飛馳.

示服器也要上千元或二千元一隻 ,  至於大腳車GF-01/WR-02 反而在沙地或大大片草地跳跳彈彈及轉又彈起,

飛砂走石於草上所追求是外觀及玩樂性較重, 改車分分中用上3000元-4000元,但買回來的車子只是幾百或一千元.

簡簡單單不如入多幾個車子玩不同形號從中享受更高樂趣.
cs1 發表於 2015-12-2 01:19:31 | 顯示全部樓層
jr-rc1988 發表於 2015-12-2 00:13

模型車係比我地車主玩 , 冇必要重重投資比佢,否則就會比玩具玩番主人,帶來支出上煩腦,

跌跌撞撞爆件一定有,記然只係一千幾百元,可盡程加速玩埋草上飄移,這才是玩車.

就算不幸撞至解體,走上偉哥一百或幾十,過幾天又係一個好漢 .

玩車係唔可以放感情, 太鍾意就另願用幾百或千元買多一套作後備或收臧.

原本架當然玩極速跌跌撞撞喇