RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6653|回復: 21
收起左側

筲箕灣又有議員反對興建車場(有片)

Pencilman 發表於 2015-10-13 19:49:29 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
http://youtu.be/QMii_dsro5s

就係呢條友,經過聽到
chub 發表於 2015-10-13 19:50:47 來自手機 | 顯示全部樓層

我都經過見到..想小實佢佢話正苦而家有三個場都遠離民居(邊三個?)
又話 嘈音滋擾.....
呀~激死。
KENNY110 發表於 2015-10-13 20:16:06 | 顯示全部樓層
日日凈係識得企係道派傳單野又唔見你做!垃圾!!
gos 發表於 2015-10-13 20:41:07 來自手機 | 顯示全部樓層
呢d十九冚家剷垃圾議員, 淨係反對, 又冇建設性提意
 樓主| Pencilman 發表於 2015-10-13 20:45:10 來自手機 | 顯示全部樓層
佢有,佢要還佢室內恆溫泳池
gos 發表於 2015-10-13 20:46:12 來自手機 | 顯示全部樓層
呢d十九冚家剷垃圾議員, 只識反對, 唔去了解其他車埸環境,又冇建设性提意, 浪费立税人錢
gos 發表於 2015-10-13 20:47:45 來自手機 | 顯示全部樓層
其實可以兼容兩者
hing830 發表於 2015-10-13 21:22:58 | 顯示全部樓層
政府要大力攪及興建車場係好易,但最慘果班廢人連踏單車都唔識停及轉灣,所以唔敢店搖控車,我們要團結力量,希望香港,九龍,新界都有車場,正所謂多人玩車,帶動店舖經濟,推廣搖控車活動,要同日本看齊,更希望呢班政府廢人不要再用陰莖控制大腦念嘢。
Tomyyiu 發表於 2015-10-13 21:39:14 來自手機 | 顯示全部樓層

爭取地下暖水池,天台是車場嘛,懵丙!咁就可爭取最多選票,咁嘅人搞政治,食香蕉
scale_rc 發表於 2015-10-13 22:14:34 | 顯示全部樓層
禮義廉既人識d乜野 ?
kwing2 發表於 2015-10-13 23:20:25 | 顯示全部樓層
我估計港跌預咗果個位咁近民居,有議員必會玩反對,咁個車塲佢又可拖多两,三年唔攪住啦
michaelxl2000 發表於 2015-10-14 22:25:55 | 顯示全部樓層

我覺得嚟個網上號召曬下馬先至有人關注,去呢個議員度抗議佢反對興建遙控車場,希望佢唔好只顧自己政治前途,利用扭曲對遙控車就係滋擾嘅活動為理由,團結一班對遙控模型一無所知嘅無知市民,去剝奪其他市民希望港島區有一個遙控車場嘅權利,從而自己抽左水,可恥
hydrogen9999 發表於 2015-10-15 21:36:20 | 顯示全部樓層
真是要曬下馬,比佢知有幾多人喜歡RC 呢類健康活動,最好叫晒傳媒,比全港知道呢條友的劣行,唔影響到選票佢唔識驚
貓仙人 發表於 2015-10-16 12:14:03 | 顯示全部樓層
禮義廉不意外........
jaccs 發表於 2015-10-18 21:01:33 | 顯示全部樓層
有樣野令我好灰心,早個幾月前,我打過去沙中線熱線,問臨時場的進度,佢都係話有人反對就會轉地點,當我埋怨JV又得幾隻彎,設計有問題,同埋遠O既時侯,佢好推介我同JV個邊反影,我感覺到,佢地跟本無心攪果臨時場,只係喺度拖,迫哂我地去JV就算,所以我對臨時場毫不樂觀,其實就算佢地有心攪,做地方資詢O既時候都會有人反對,本身就係難,俚個我理解,何況佢地跟本無心攪,咪拖住先囉,我地無得玩,又唔係佢地無糧出..佢地有乜所謂..
ycthk 發表於 2015-10-19 09:50:09 | 顯示全部樓層
{banned} 9 him
 樓主| Pencilman 發表於 2015-10-22 11:40:19 來自手機 | 顯示全部樓層
我覺得有師兄提議得不錯,租個足球場自己放路碟同喉玩,重要專門係反對的地方搞,等佢地知道玩車係咩一回事同埋電車根本唔嘈
JKC710 發表於 2015-10-23 15:04:08 | 顯示全部樓層
早幾日朝佢位於筲箕灣愛東商場對出派宣傳單張果陣我小過佢,
算係代各師兄出左啖氣, 我只係同佢講, 響我屋苑對出起環保站就贊成, 起RC場就反對, 社區活動係需要多元化發展.

佢無聲出, 只係一如既往擺出烚熟狗頭咁既樣.
hydrogen9999 發表於 2015-10-26 17:24:10 | 顯示全部樓層
JKC710 發表於 2015-10-23 15:04
早幾日朝佢位於筲箕灣愛東商場對出派宣傳單張果陣我小過佢,
算係代各師兄出左啖氣, 我只係同佢講, 響我屋 ...

Well done!
garywong5368 發表於 2015-10-28 11:50:45 | 顯示全部樓層