RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2798|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Amz接收,Mr03 LM 問題

jeffrey524 發表於 2015-9-22 18:24:39 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄好
近日入咗支Ex2 同mr03ve pro
想問下EX2 配唔配到AMZ? 我見兩個都係FHSS

另外如果想玩LeMans款,我知道要買LM摩打座,闊珠差
腰板、後避震有無野要買?
頭擔本身用緊跟車wide 嗰set, 有無野要搞?

謝謝
GTRTam 發表於 2015-9-22 21:43:09 | 只看該作者
- LM扭腰板跟MM相同, 移后一格就變成102mm LM陣距.
- 視乎不同款LM車売款, 用MM摩打座裝上LM車売后, 如冇頂殼程況其實可照用, 但要配番合適wheel offset(將LM rear wheel offset spec.再+2mm) .
- LM珠差分別在於條shaft長D, 比MM每邊+2mm offset, 如用LM摩打座就一定要換埋, 如有貨可剩買條shaft.
- 原裝跟車應有不同長度的中撑(後避震)膠座配合轉換不同陣距.
- LM頭擔跟MM wide一樣沒有分別.

原裝AMZ二合一ESC+接收應該只能用跟車的控, 大部bros會改左個二合一飛缐出來用自己的接收. EX2你可考慮買KO 411FH, 413FH等接收. 不同控牌子FHSS一般都只對應自家的接收.
 樓主| jeffrey524 發表於 2015-9-22 22:36:15 來自手機 | 只看該作者
謝謝師兄解答,已準備入手LM摩打座同闊珠差
carbonchi 發表於 2015-9-24 17:31:24 | 只看該作者

AMZ想用KO FHSS接收可以睇吓呢隻嘢, 超迷你...

http://h5.m.taobao.com/awp/core/ ... 9605363&toSite=main

我買左, 不過未買槍... XD
ZeroKwok 發表於 2015-9-25 00:07:08 | 只看該作者
carbonchi 發表於 2015-9-24 17:31
AMZ想用KO FHSS接收可以睇吓呢隻嘢, 超迷你...

http://h5.m.taobao.com/awp/core/ ... 9605363&toSite=mai ...

師兄裝了有感電變喎!有無換上有感摩打試車?
carbonchi 發表於 2015-9-25 00:23:48 | 只看該作者
ZeroKwok 發表於 2015-9-25 00:07
師兄裝了有感電變喎!有無換上有感摩打試車?

未買…呵呵…

我3個星期冇玩過架車喇~ 極度手痕中…
ZeroKwok 發表於 2015-9-25 15:26:10 | 只看該作者
carbonchi 發表於 2015-9-25 00:23
未買…呵呵…

我3個星期冇玩過架車喇~ 極度手痕中…

快去配個有感摩打,應該會更好玩
carbonchi 發表於 2015-9-25 16:36:08 | 只看該作者
ZeroKwok 發表於 2015-9-25 15:26
快去配個有感摩打,應該會更好玩

一定會啦, 死諗爛諗, 擺隻電變落去都係為左咁啫~

不過多左個bonus, 而家右邊唔使落鉛都比左邊重dd, balance好過之前... 理論上...