RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tonyho88888
收起左側

千里條條去買野,攪到好吾開心

樓主| tonyho88888 發表於 2015-9-19 00:49:49 | 顯示全部樓層

我幫親過whalewhale13,好開心
我覺得很好,不房大家試下!
hotelnissan 發表於 2015-9-19 01:15:13 來自手機 | 顯示全部樓層
慢理條友老字號,5優做!價格比其他平小小。不如post 張相出泥睇睇有嘜好嘢?
cc4321 發表於 2015-9-19 09:34:23 | 顯示全部樓層
tonyho88888 發表於 2015-9-18 21:27
師兄發覺上網係平D仲有D包郵,就算要郵寄都係$1文幾毫!仲有D可以面交,
吾使白行,坐車來回都要$4X元,分分 ...

出入要四十幾車錢,睇怕師兄都係港島或者元朗區居民,我自從搬入屯門都無咩出旺角買野,一來車費貴,二來好似你咁講出到去買唔到野車錢都蝕埋,我就轉左淘,慢慢睇慢慢揀,比十零廿蚊運費送到香港自己去攞,唔洗受氣計落仲平左
 樓主| tonyho88888 發表於 2015-9-19 12:09:02 | 顯示全部樓層
cc4321 發表於 2015-9-19 09:34
出入要四十幾車錢,睇怕師兄都係港島或者元朗區居民,我自從搬入屯門都無咩出旺角買野,一來車費貴,二來好似 ...

師兄係呀!住南區.......坐完巴士再轉地鐡
唔識做 發表於 2015-9-19 14:58:50 來自手機 | 顯示全部樓層
網店咪又係無得問,買錯野更家無得嘈
kcliu02 發表於 2015-9-20 19:46:08 來自手機 | 顯示全部樓層
我成日去買mini-z嘅parts, 覺得佢好nice喎。重主動問我玩咩車,睇下我買D件啱唔啱。可能係人夾人緣姐。
BIG咸 發表於 2015-9-20 23:34:52 | 顯示全部樓層
好!!!!好多位師兄都講得好岩!各位師兄咁有計,對做車仔生意有咁多偉大意見!不如襯依家開始多吉鋪減租,
就夾份落去開番間!頂死依家KWS D鋪!
到時大家有得玩又買得開心!!
唔好再紙上談兵!!!!家下佢地無競爭又唔憂做~
一於工房師兄們出手
wtyuo 發表於 2015-9-20 23:57:44 | 顯示全部樓層
賣RC野好賺!你唔係唔知呀!師兄!早輪先話有海綿呔27標價賣34爆利差D比人報海关拉人差D全鋪比人拉晒去坐监。好赚但风險大!
kwok 發表於 2015-9-21 19:33:00 | 顯示全部樓層
我通常都唔回覆呢的問題.但我睇樓主你"老作"得個過程咁詳細.我都要回覆一下.通常好似樓主呢的朋友,我都提一句,店裡面唔方便影相,請取消張相.跟住都唔會理你有無取消張相.但你講我要攞你個手機檢查個的情形,我都重知道什麼是私隱的,而且亦都無需要咁,提醒過就可以了.或者閣下習慣無拘無束,從心所欲生活,所以行為比較奔放.但都唔好"老作"我侵犯你私隱先得架!
作為廣華街模型店東主,經營成本是相當重的,所以我重視每單生意,因為每個給我們生意的顧客,都是令我店能繼續經營下去的.但可能我店規模太少,未能提供更好服務及價錢,還請大家多多原諒及包涵.
要說的也說完了,不阻各位繼續抽水和剝花生.謝謝.
kwok 發表於 2015-9-21 19:39:33 | 顯示全部樓層
hotelnissan 發表於 2015-9-19 01:15
慢理條友老字號,5優做!價格比其他平小小。不如post 張相出泥睇睇有嘜好嘢? ...

我唔憂做就唔駛開足七日喇!老闆!
chacha 發表於 2015-9-21 20:38:02 來自手機 | 顯示全部樓層
支持阿國。
hotelnissan 發表於 2015-9-22 00:22:54 來自手機 | 顯示全部樓層
Tonyho 冇圖冇真相。5好老作或跨大!郭老板價格最好是事實!
 樓主| tonyho88888 發表於 2015-9-22 13:49:44 | 顯示全部樓層
hotelnissan 發表於 2015-9-22 00:22
Tonyho 冇圖冇真相。5好老作或跨大!郭老板價格最好是事實!

冇打算再去幫親佢,張相即埸都del左,点比你睇呢?
作為消費者,点解只有你地D舖頭買野全冇保障?
如買錯左野想更換,貨物出門,恕不退換!
电子野壊有邊間做到7日包換及1年保養?
如果吾影張相問清楚先買,我仲可以点做?

算吧!冇為再討論!

Oakfield 發表於 2015-9-22 14:33:38 | 顯示全部樓層
支持阿國。
shing317 發表於 2015-9-22 18:07:34 | 顯示全部樓層

我極少去萬X買嘢,不過今年曾經去買過一個好盈冇感電變,回到家拆開了包装才知A數錯了,我立時打電話去萬X,老板叫我拿回去就得,拆了包装唔緊要,去到舖頭,老板對我說唔好意思,先頭太忙聽唔清楚,你要的沒貨了,之後便直接回水給我,也是很有禮的。
BIG咸 發表於 2015-9-22 18:26:03 | 顯示全部樓層
tonyho88888 發表於 2015-9-22 13:49
冇打算再去幫親佢,張相即埸都del左,点比你睇呢?
作為消費者,点解只有你地D舖頭買野全冇保障?
如買錯左野 ...

怕買錯就味懶叻幫人買啦.
又一個即場唔講,上網先講既癈柴~
番屋企打ON-LINE GAME啦,唔好比人呃左你兵器要跳樓呀.
arigato 發表於 2015-9-22 19:18:32 | 顯示全部樓層
全新電子貨品(個別除左自已使用不當外),真係無出過事. 7日包換及一年保養就好睇師兄買乜品牌同香港有否代理.買錯野係自已問題,店員同老闆有權不受理, 幫你換純係人情. 價錢方面,有時買野貴一百幾十好正常,購買過程中得到不只是貨品,還有行程,溝通,及各方便的資訊. 郭生幫襯開,有傾有講有笑容有交流,態度良好,吾覺有乜問題.
tegretol 發表於 2015-9-22 23:55:35 來自手機 | 顯示全部樓層
老老實實
tegretol 發表於 2015-9-22 23:56:30 來自手機 | 顯示全部樓層

我唔明點解拉埋一年保養黎講

你同d人去百老匯嘈唔同你整電話有乜分別

smuill 發表於 2015-10-4 22:33:19 來自手機 | 顯示全部樓層
我之前都去過萬x買叉機同电,我問老细点用,佢就好詳細咁教我点叉点放电,同点先吾會死电漲电,顧客至上,我試過去第二間買野問下点用,只會答:盒內有說明書