RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: blackshark3
收起左側

打風最佳節目,砌 EB48.3

wingkuen 發表於 2015-7-18 23:06:22 來自手機 | 顯示全部樓層
唔該曬師兄,仲想問多句。servo建議用幾多kg 好呢。因為小弟都係第一次玩1:8buggy !唔該曬師兄
 樓主| blackshark3 發表於 2015-7-19 00:55:50 | 顯示全部樓層
我用hi volt servo, spec >20 kg <0.1s, 用過savox 唔太好,倉有得賣嗰隻Protek用落唔差,Futaba 9352HV同Sanwa ERB861都好
wingkuen 發表於 2015-7-19 01:01:20 來自手機 | 顯示全部樓層
真係唔該曬師兄,無言感激!
 樓主| blackshark3 發表於 2015-7-19 01:14:51 | 顯示全部樓層
有機喺倉一齊玩
wingkuen 發表於 2015-7-19 11:34:11 來自手機 | 顯示全部樓層
好啊,攪掂上張相到時相認
cmm512 發表於 2015-7-19 18:50:43 來自手機 | 顯示全部樓層
blackshark3 發表於 2015-7-19 01:14
有機喺倉一齊玩

師兄都入倉跳部車確認好好,不過我就系用隻savox 1258 TG servo真系好似唔太好
 樓主| blackshark3 發表於 2015-7-19 20:25:18 來自手機 | 顯示全部樓層
Savox我有隻新嗰時無乜但十零轉車就好似無中位咁,之後玩到燒咗,換隻protek落去趟呔即刻跟手,到依家玩咗個幾月重係幾好
leefung 發表於 2015-7-19 23:40:03 | 顯示全部樓層
C兄 想問下green oil 有無全名?好難穩阿 thx
Nori 發表於 2015-7-19 23:59:44 | 顯示全部樓層
請問protek servo約幾錢?
wingkuen 發表於 2015-7-20 00:04:28 | 顯示全部樓層
各位師兄,如果想平平地 嘅摩打同電變落落呢架車到.有咩好選擇呢! 唔該各位師兄!
 樓主| blackshark3 發表於 2015-7-20 00:12:36 | 顯示全部樓層
leefung 發表於 2015-7-19 23:40
C兄 想問下green oil 有無全名?好難穩阿 thx

Associated green slime或speedmind都有,細牙糕裝,大部份模型舗有賣(包括食粥,紅星同倉)
 樓主| blackshark3 發表於 2015-7-20 00:12:57 | 顯示全部樓層
Nori 發表於 2015-7-19 23:59
請問protek servo約幾錢?

7百幾
 樓主| blackshark3 發表於 2015-7-20 00:22:11 | 顯示全部樓層
wingkuen 發表於 2015-7-20 00:04
各位師兄,如果想平平地 嘅摩打同電變落落呢架車到.有咩好選擇呢! 唔該各位師兄! ...

玩得呢㗎車冇理由慳套電子野喎!電變我用得最多係Tekin RX8 Gen 2,雖然我有一套全新未放落地著火燒咗,但用過係佢最“爆”。同Tekin有得比係Novak Activ8 v2,買咗一套飛緊返嚟,佢上一款個throttle最跟手。

平嘅我用過Hobbywing電變,ok但冇HV,超平,可以一用。牛冇用過,但聽有啲師兄話唔掂。摩打我未用過牛或Hobbywing,但應該唔太差
wingkuen 發表於 2015-7-20 01:11:42 來自手機 | 顯示全部樓層
收到師兄
 樓主| blackshark3 發表於 2015-7-20 16:53:05 來自手機 | 顯示全部樓層
Savox我有隻新嗰時無乜但十零轉車就好似無中位咁,之後玩到燒咗,換隻protek落去趟呔即刻跟手,到依家玩咗個幾月重係幾好
leefung 發表於 2015-7-20 20:58:18 | 顯示全部樓層
blackshark3 發表於 2015-7-20 00:12
Associated green slime或speedmind都有,細牙糕裝,大部份模型舗有賣(包括食粥,紅星同倉)
...

我想要XXXXXXXXL版
wingkuen 發表於 2015-7-20 22:31:55 | 顯示全部樓層
師兄幾時再update啊。等待ing
 樓主| blackshark3 發表於 2015-7-20 23:18:27 | 顯示全部樓層
leefung 發表於 2015-7-20 20:58
我想要XXXXXXXXL版

Noleen SF3 可以自己上網搵佢個website,另一隻藍色嘅A Main有
 樓主| blackshark3 發表於 2015-7-20 23:20:16 | 顯示全部樓層
wingkuen 發表於 2015-7-20 22:31
師兄幾時再update啊。等待ing

Sorry呢輪搞緊㗎無限,剛剛上個禮拜落地set緊,48.3等埋個朋友嗰㗎砌起一齊應該下星期落地
wingkuen 發表於 2015-7-21 11:26:38 來自手機 | 顯示全部樓層
嘩~~其待包膠。