RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6115|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有無師兄玩華記Runner 250 ?

simon540 發表於 2015-6-24 09:25:53 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有無人可以分享吓呢部250 ? 好似會有好多功能,OSD ,GPS之類
vvserpent 發表於 2015-6-25 00:15:22 | 只看該作者
想緊, 買黎做我第一隻機. 即買即玩, 幾吸引.

佢係MODULAR 設計.  唔知隻FC 係咩東東  叫 "FCS RUNNER250" . RECEIVER/ ESC 都係直接插上CHASSIS 到.  應該唔會好亂.
唔知係遲D 想UPGRADE 果時,  想轉 FC  , 轉ESC , 轉MOTOR 會唔會要好大動作.

睇WEB SITE, 唔覺有GPS.
 樓主| simon540 發表於 2015-6-25 10:10:49 | 只看該作者
vvserpent 發表於 2015-6-25 00:15
想緊, 買黎做我第一隻機. 即買即玩, 幾吸引.

佢係MODULAR 設計.  唔知隻FC 係咩東東  叫 "FCS RUNNER250" ...

YouTube 有片有介紹,塊PCB板好精密細緻,,,
KooLio 發表於 2015-6-25 12:10:10 | 只看該作者
同其他一般FPV 配件唔同, 抄左好難整
lschun 發表於 2015-6-26 11:26:11 | 只看該作者
已入手, 無控有圖傳有相機版, 配F12E玩好順但反應比較敏感, 非常耐炒,
配件價錢唔貴原裝槳22蚊人仔一對, OSD可後加200蚊人仔, 用2200電TX60頭原裝電比較市電貴, 可以自由選購
 樓主| simon540 發表於 2015-6-26 13:11:00 | 只看該作者
lschun 發表於 2015-6-26 11:26
已入手, 無控有圖傳有相機版, 配F12E玩好順但反應比較敏感, 非常耐炒,
配件價錢唔貴原裝槳22蚊人仔一對, O ...

F12E畫面質素如何?
daniok 發表於 2015-6-26 13:13:25 | 只看該作者
lschun 發表於 2015-6-26 11:26
配件價錢唔貴原裝槳22蚊人仔一對, O ...

感謝分享師兄
vvserpent 發表於 2015-6-26 15:00:55 來自手機 | 只看該作者
想問、runner 係用邊隻flight controller ? 謝謝
lschun 發表於 2015-6-26 16:45:38 來自手機 | 只看該作者
華科當然用返自家制flight controller, 其實玩250最好用FPV眼鏡,所以小弟入左skyzone V2
daniok 發表於 2015-6-26 16:56:01 | 只看該作者
lschun 發表於 2015-6-26 16:45
華科當然用返自家制flight controller, 其實玩250最好用FPV眼鏡,所以小弟入左skyzone V2 ...

Headplay HD FPV 好似唔錯, 不過就有d大舊.

樓主| simon540 發表於 2015-6-26 17:06:50 | 只看該作者
daniok 發表於 2015-6-26 16:56
Headplay HD FPV 好似唔錯, 不過就有d大舊.

F12E 畫面質素如何?個飛控個micro USB port位有咩用呢?
lschun 發表於 2015-6-27 10:51:47 | 只看該作者
F12E 一向都比較暗, 細MON玩FPV唔太適合, 飛控個micro USB port位應該用來駁電腦SET野,
不過未有DRIVER 岩用~
ghostkcleung 發表於 2015-6-27 11:39:03 來自手機 | 只看該作者
USB 用嚟 update 個 Firmware,不過最多都係 up 一次半次就唔會再用。自從手入隻 F12E 之後,只有 4 個字:極之後悔。如果依家再問我,我寧願俾多 1000 蚊買 F12。F12E 個介面永遠都係藍底白字,無曲線圖,無輕觸式,無得 Deviation ( 依家出咗實驗版 ),價錢又唔係平。
 樓主| simon540 發表於 2015-6-27 13:29:49 | 只看該作者
哈哈,多謝倆位師兄,小弟差b中伏