RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4523|回復: 17
收起左側

Cc01. Vs. scx10如何選擇

中毒太深 發表於 2015-6-18 08:57:18 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Cc01. Vs. scx10如何選擇
請c兄比d意見
已冇控,接收
DLAM 發表於 2015-6-18 09:42:45 | 顯示全部樓層
For sure......SCX10
gundum 發表於 2015-6-18 09:49:45 | 顯示全部樓層
景品CC01, 真爬SCX10
Peterchan 發表於 2015-6-18 09:54:31 | 顯示全部樓層
兩樣野完全唔同玩法, 如果以兩架車都係原裝來計, CC01 只係可以玩到崎嶇既路, 爬唔到, 要佢爬到要改好多野, 而SCX10 原裝已經可以拎去爬下, 當然 CC01 像真好多.
tempo3010 發表於 2015-6-18 19:43:34 | 顯示全部樓層
SCX10 啦, 相比CC01 係貴D, 但一定係有買貴無買錯
CC01 買返黎好多地方必改, 而且改完都無SCX10 咁好爬

SCX10 都可以像真, 改D90 殼好靚仔
tempo3010 發表於 2015-6-18 19:46:46 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

外國網轉載圖片
stam28 發表於 2015-6-18 23:49:00 來自手機 | 顯示全部樓層
Scx10 有買貴冇買錯!
Horowitz 發表於 2015-6-28 07:40:39 | 顯示全部樓層
有冇師兄玩Scx10用D90殼可以影相分享下個車架怎改短嗎?我有部Scx10啱知點搞。
minibiker 發表於 2016-1-3 10:47:06 | 顯示全部樓層
好似話改短四條Link!!!
我都搵緊資料,不過呢度冇!
sfdo 發表於 2016-1-3 11:58:44 | 顯示全部樓層
如果要比, CR01. Vs. scx10 會合理D。
965 發表於 2016-1-3 18:23:39 | 顯示全部樓層
SCX10 ...  in general, much better, but also more money ...

They are diff, depends where/how you play ..

Somehow ..  I play my CC01  more, fun enough and "realistic" to run around with kids at the parks ..  they are about the same price here in Canada .....

CR 01 反而得個擺字 .. 因為仲貴過部 RC4WD  ..
ray9394 發表於 2016-1-5 12:48:39 | 顯示全部樓層
我初初都系想買多架CC01玩,因為原本果架已經變左景品, 行下行下見到CR01 Rock Socket 都系1300蚊,結果買左,我覺得粗粗地玩下除左SCX10都可以考慮下CR01。
edmundkevin 發表於 2016-1-9 10:32:03 來自手機 | 顯示全部樓層
Cc01 可以用方電嗎?
samkong68 發表於 2016-1-9 10:36:07 | 顯示全部樓層
edmundkevin 發表於 2016-1-9 10:32
Cc01 可以用方電嗎?

CC01 唔可以用方電, 要改
edmundkevin 發表於 2016-1-9 10:47:47 來自手機 | 顯示全部樓層
方電放車中放不落?應該點改?
Sonnie 發表於 2016-1-9 12:52:01 來自手機 | 顯示全部樓層
SCX10 RTR $19xX @ 廣華街
965 發表於 2016-1-9 12:57:18 | 顯示全部樓層
edmundkevin 發表於 2016-1-9 10:47
方電放車中放不落?應該點改?

Cut 咗 d edge 就 Ok la, 不過好難放太大舊電, 5000 mah 從上有 d 難, 我放 soft case.
edmundkevin 發表於 2016-1-9 14:14:11 來自手機 | 顯示全部樓層
Thanks