RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6517|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] 新手買車

D80FANS 發表於 2015-5-22 10:04:33 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問下各位如平平地買車仔玩下,TT01同TT02邊個好dd,我見TT02有幾個型號,邊個比較好?
本人有部古董ta03f,仲有冇得玩下?
RCandylau 發表於 2015-5-22 12:29:43 | 只看該作者
RCandylau 發表於 2015-5-22 12:30:06 | 只看該作者
dont buy TT01同TT02
965 發表於 2015-5-22 13:58:53 | 只看該作者

Tamiya d bodies 實在係靚, 五六百蚊有堤有感無制 ESC 同兩條中軸, 加多一百幾十買油㱘同 bearings, 平平地二百零蚊買隻 13.5T motor, 百零蚊 servo .... 夠普通玩架啦 ...

雖然未必好好 race, 但象真,覩仔, 又容易砌, D  Ferrari bodies 好鬼得!!  Rally 版都吾錯!
 樓主| D80FANS 發表於 2015-5-22 17:46:44 | 只看該作者
Ching推介部3Racing好似唔錯, 原裝都有金屬料, 謝謝
Tam 發表於 2015-5-22 18:59:30 來自手機 | 只看該作者
飛街tt02, 認真入車場玩車,最起碼 3 racing xi sport.  
Tam 發表於 2015-5-22 19:08:16 來自手機 | 只看該作者
再好d top s4, 3 racing ultimate
edmundkevin 發表於 2015-5-22 19:39:34 來自手機 | 只看該作者
有朋友教吓就現好D既車,自己攪都係TT02開始先好D。太多野set對新手未必是好事。
Kenneth3903 發表於 2015-5-22 23:20:06 來自手機 | 只看該作者
我之前都係玩TT02, 玩左幾次之後,入場試玩馬上換了XiSport
 樓主| D80FANS 發表於 2015-5-23 10:16:35 | 只看該作者
咁即係xisport夠玩啦,因我都想試下入場玩
ivan仔 發表於 2015-5-23 10:25:41 | 只看該作者
D80FANS 發表於 2015-5-22 17:46
Ching推介部3Racing好似唔錯, 原裝都有金屬料, 謝謝

原裝有咩金屬料?
 樓主| D80FANS 發表於 2015-5-23 10:54:45 | 只看該作者

http://www.rcmart.com/3racing-ki ... uring-p-58722.html.  
如果入場,會唔會直上這部? 我覺得Xi sport改完可能仲貴因我知我一定受唔住引誘會改的

ho8218 發表於 2015-5-23 11:30:29 來自手機 | 只看該作者
樓主唔果受唔住引誘會改,不如一步到位買架高級車玩,何況你都考慮入場玩。
Kenneth3903 發表於 2015-5-23 12:26:21 來自手機 | 只看該作者
明知有要求更係一步到位,ultimate 等高級車啦
Tam 發表於 2015-5-24 21:54:29 來自手機 | 只看該作者
如買sport,  應該須要改彈工,加anti roll bar. 已經夠玩,唔好花錢改,玩熟再換車
yuenchitat 發表於 2015-5-25 09:41:34 | 只看該作者
電子野買好D,車就遲早都會換
cc4321 發表於 2015-5-25 10:48:02 | 只看該作者
XIS唔錯,如上面師兄咁講換彈弓同加防傾桿就OK,玩到咁上下先換車,依家咁多廠出車車款又轉得快,咁快一步到位,買唔夠幾日又有新車出你就後悔,除非你有部好中意好中意車,否則唔好太急
ivan仔 發表於 2015-5-25 22:33:23 | 只看該作者
cc4321 發表於 2015-5-25 10:48
XIS唔錯,如上面師兄咁講換彈弓同加防傾桿就OK,玩到咁上下先換車,依家咁多廠出車車款又轉得快,咁快一步到位, ...

唔會幾日就出新車的, 我就唔見幾日出一架,
現在可以買架平野玩, 改小小基本野好啦, 唔好中改同大改花太多錢真係不如一次買架改晒,

現在先2015年年中, 最快都要11月先有可能有新車出, 現在買架唔洗煩一下改晒的車架都唔會唔底玩, 正常零件多數兩年內可買到,

TRF419, 偉記大把零件, 你爛咩佢差唔多都有晒,
HW V2.1 120A RC媽賣最平,
魔打HW V10 笨的13.5T
雹同差機就睇自己點買啦, 平電用平差機
Apower 夠平$1XX有交易, 消化餅食粥有特價 5200mah $2XX
差機平平地用 B6AC V2或SKYRC 雙差都可以
控, MT4S, SERVO 1251,

erikism 發表於 2015-5-25 22:44:40 | 只看該作者
電唔見議買Apower....雖然係平, 但係好一般....
可以上淘寶買獅子電, 平得來算幾好....
 樓主| D80FANS 發表於 2015-5-26 09:27:44 | 只看該作者
計完個價都係買xisport好d