RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2743|回復: 5
收起左側

電池义吾到電,現在想換過晒,師兄有乜好介紹

鋼鎖 發表於 2015-4-29 13:22:24 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
一直用5000mAh x7.2v的,擺了一段日子,不知何故义吾到電,如果換的話,各位有乜好介紹!謝謝!
andyccf2004 發表於 2015-4-30 01:26:40 | 顯示全部樓層
7.2 V應該唔係Lipo電,我估你呢D電應該都係若干年前啦,可以掉得。
至於買乜野規格嘅電合用,你又無講俾乜野玩具用,快車一定大C數電,但係大成點呢,又唔知你乜野電變同摩打,點俾意見你好呀!
 樓主| 鋼鎖 發表於 2015-5-2 19:30:56 | 顯示全部樓層
andyccf2004 發表於 2015-4-30 01:26
7.2 V應該唔係Lipo電,我估你呢D電應該都係若干年前啦,可以掉得。
至於買乜野規格嘅電合用,你又無講俾乜 ...

我玩貨車的,用mfc01燈(好似內置電變)摩打也是原裝的,至於快慢問題,我諗,係正常速度,車重量一般,所以自己都吾知買乜電至啱,謝謝師兄幫忙!
andyccf2004 發表於 2015-5-3 03:33:54 | 顯示全部樓層
貨櫃車如果唔係太多燈,一般2S電7.4Lipo,容量4000mAh以上。放電25c以上就足夠有餘。
至於牌子呢,豐儉由人,呢個規格唔使太講究。平平地如ip,BY,格氏等等都OK。
 樓主| 鋼鎖 發表於 2015-5-4 18:04:20 | 顯示全部樓層
andyccf2004 發表於 2015-5-3 03:33
貨櫃車如果唔係太多燈,一般2S電7.4Lipo,容量4000mAh以上。放電25c以上就足夠有餘。
至於牌子呢,豐儉由人 ...

謝謝你師兄
andyccf2004 發表於 2015-5-4 18:30:59 | 顯示全部樓層
唔使客氣