RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: fyin
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(Updated 短片) BigScale Model Car Forum - 1/5及1/6 遙控車討論區

move 發表於 2007-2-20 02:45:24 | 只看該作者
Rally 房油車係邊間廠出我都想知... ...我只知片中Rally 油車本身係4wd o既1:5...我很久前係kws見過真身
move 發表於 2007-2-20 02:52:57 | 只看該作者
move 發表於 2007-2-20 02:58:35 | 只看該作者
move 發表於 2007-2-20 04:13:35 | 只看該作者
rk2 發表於 2007-2-20 12:48:44 | 只看該作者
Hi Brother fyin, May I know where do you play that big scale off road buggy and on road formula ?
 樓主| fyin 發表於 2007-2-20 14:55:44 | 只看該作者
Hi Bro Wasino,
嗰Kart 仔車的公仔我想找" 反斗奇兵 " 裡的 " 胡迪大布公仔 " 因見過size好似啱喎.
但現在好少現到有得買了.  你都可以試找找.
另如果師兄出車就好啦可一齊玩, 買車可pm我代訂. 本人已幫幾個綱友訂過車喇.
 樓主| fyin 發表於 2007-2-20 15:00:28 | 只看該作者
原帖由 rk2 於 2007-2-20 12:48 發表
Hi Brother fyin, May I know where do you play that big scale off road buggy and on road formula ?

Hi Bro,
Buggy 可去fsy 或找大空場玩, 將軍澳都有好多地方可玩大車.
我就向西隧嗰幅草地玩. formula 就要入粉嶺aco 玩.
 樓主| fyin 發表於 2007-2-20 15:13:59 | 只看該作者
Hi Bros,

各位師兄, 本人下個月頭或月中會有FG Catalog 3 買了.
FG MAIN CATALOG 3   ( 全書216頁彩色 ) 見圖
及 ADDITIONAL CATALOG ( 全書20頁彩色) 見圖
只訂了10套, 如有興趣可PM 我留書.
move 發表於 2007-2-20 16:33:42 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2007-2-20 15:13 發表
Hi Bros,

各位師兄, 本人下個月頭或月中會有FG Catalog 3 買了.
FG MAIN CATALOG 3   ( 全書216頁彩色 ) 見圖
及 ADDITIONAL CATALOG ( 全書20頁彩色) 見圖
只訂了10套, 如有興趣可PM 我留書.

fyiin兄...定左D毒品返來呀......有興趣o既bros睇完會加深中毒嫁
 樓主| fyin 發表於 2007-2-20 20:28:33 | 只看該作者
kaho0338 發表於 2007-2-20 20:44:09 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2007-2-20 20:28 發表
Hi Bros,
我的Formula 差不多完成貼紙了.
Post 比大家睇睇先.

nice car.....very very big.
may i know where u play ?
 樓主| fyin 發表於 2007-2-20 22:59:04 | 只看該作者
去粉嶺ACO 跑.
 樓主| fyin 發表於 2007-2-20 23:56:14 | 只看該作者
Hi Bro Move,
你都搵到啲1/5車新資料喎. 多謝分享!
你post出黎架4wd rally 是土耳其產品. 在美國有代理.
但這架車的價格好貴. 淨車冇偈都要成hk$12000.- 連29cc及遙控RTR版就要成hk$2萬幾.
仲未連運費tim.

move 發表於 2007-2-21 00:37:18 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2007-2-20 23:56 發表
Hi Bro Move,
你都搵到1/5車新資料喎. 多謝分享!
你post出黎架4wd rally 是土耳其產品. 在美國有代理.
但這架車的價格好貴. 淨車冇偈都要成hk$12000.- 連29cc及遙控RTR版就要成hk$2萬幾.
仲未連運費 ...

土耳其產品..woo
move 發表於 2007-2-21 01:37:56 | 只看該作者
http://www.rescolteam.idv.tw/    都有D 1:5睇下
wasino3318 發表於 2007-2-21 14:48:09 | 只看該作者
Fyin兄,
1.我好耐之前係街都見過Woody呢布公仔,但我就覺得呢隻公仔太卡通化,所以無諗過放佢落去架Go Kart到。不過都多謝你既提意。

2.如果今年公司生意好轉到時一定穩你幫我訂架FG 1:5大輪車返來,到時就可以一齊砌過。不過班呢d大車有個問題,就係一定要放佢係車尾箱。而我宜家已經無再開車啦。

Hi Move兄,
嘩!咁都比你穩到咁多1:5 Rally and touring car既資料。岩岩睇左Fyin兄既reply,原來架Rally係土爾其出既,真好聽都未聽過呢。雖然Rally車真係好吸引(因為個殼好靚仔),但憑感覺我都會信FG廠多d。話哂德國都係全世界出哂名既機械工程尊家。
move 發表於 2007-2-21 15:36:52 | 只看該作者
個殼好靚仔 我到係咁話
老占 發表於 2007-2-21 15:48:10 | 只看該作者
1) 家中要夠位放?

2) 無自駕車不可?

3) 如kk所說.模型店未必會存貨.... 流量少.... 體積大

就如遙控直昇機一樣.... 錢未必係問題

問題在於有錢.未必有興趣

有興趣的話呢.又因為種種因素未能購置

不過咁樣睇一睇.我都有小小興趣!! 
move 發表於 2007-2-21 16:08:49 | 只看該作者
有興趣的話...可以叫fyin兄代定
Skyline 發表於 2007-2-21 16:35:36 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2007-2-20 20:28 發表
Hi Bros,
我的Formula 差不多完成貼紙了.
Post 比大家睇睇先.

大哥,架 Formula 好靚,你捨唔捨得玩架?