RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6026|回復: 25
收起左側

2015羊年初三深水灣聚

oldv1rr 發表於 2015-2-21 20:53:03 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新年進步

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

radiant_star06 發表於 2015-2-21 21:07:15 | 顯示全部樓層

我又貼。謝 Raymond 兄幫我拍照。

自強不息 發表於 2015-2-21 21:27:47 | 顯示全部樓層
radiant_star06 發表於 2015-2-21 21:07
我又貼。謝 Raymond 兄幫我拍照。

唔洗客氣, 尚有其他艦艇:
DD 065.jpg
DD 066.jpg
DD 067.jpg
DD 071.jpg
DD 072.jpg
DD 070.jpg
DD 068.jpg
DD 069.jpg

自強不息 發表於 2015-2-21 21:29:23 | 顯示全部樓層
Ship 019.jpg
Ship 020.jpg
Ship 021.jpg
Ship 022.jpg
Ship 023.jpg
Ship 024.jpg
Ship 025.jpg
自強不息 發表於 2015-2-21 21:36:51 | 顯示全部樓層
DD 073.jpg
DD 074.jpg
DD 075.jpg
Ship 026.jpg
Ship 027.jpg
Ship 028.jpg
Ship 029.jpg

khho01 發表於 2015-2-21 22:11:09 | 顯示全部樓層
very good
radiant_star06 發表於 2015-2-21 23:51:04 來自手機 | 顯示全部樓層
一個字,正!
Benlikong 發表於 2015-2-22 08:47:13 | 顯示全部樓層

恭喜發財呀 KEN 兄 去海邉玩放船仔航行時,出來船头D水花正超像真船.....超正呀......!
Benlikong 發表於 2015-2-22 08:49:28 | 顯示全部樓層

恭喜發財呀....自强兄  你有去海邉玩....?
radiant_star06 發表於 2015-2-22 09:20:42 來自手機 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2015-2-22 08:47
恭喜發財呀 KEN 兄 去海邉玩放船仔航行時,出來船头D水花正超像真船.....超正呀......!
...

係啊!其實放海像真過放池,不過要做好防水同拯救準備啫……
Benlikong 發表於 2015-2-22 09:38:30 | 顯示全部樓層
radiant_star06 發表於 2015-2-22 09:20
係啊!其實放海像真過放池,不過要做好防水同拯救準備啫……

防水一定要做,,還要加裝空氣仓,,使安全,,同準备救拯船唔小得....
自強不息 發表於 2015-2-22 10:36:48 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2015-2-22 08:49
恭喜發財呀....自强兄  你有去海邉玩....?

Ben兄恭喜添丁兼發財! 每逄年初三都覺得份外自悲, 自己嘅船欠缺出海的設備與膽識, 只好影下相吹下水算啦!
radiant_star06 發表於 2015-2-22 11:00:16 來自手機 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2015-2-22 09:38
防水一定要做,,還要加裝空氣仓,,使安全,,同準备救拯船唔小得....

空氣倉其實唔難造,隻船咁長塞個唔漏嘅膠樽在船頭已經攪掂!

如果唔揸車,交通安排也頗頭痕……
radiant_star06 發表於 2015-2-22 11:07:46 來自手機 | 顯示全部樓層
自強不息 發表於 2015-2-22 10:36
Ben兄恭喜添丁兼發財! 每逄年初三都覺得份外自悲, 自己嘅船欠缺出海的設備與膽識, 只好影下相吹下水算啦! ...

自強兄太謙啦,我覺得如果你想放海,一早放左啦!只是要專注影相而唔帶船o者……
Annie268 發表於 2015-2-22 12:57:47 來自手機 | 顯示全部樓層
Very good.
lojasonkachun 發表於 2015-2-22 13:19:54 | 顯示全部樓層
咸水會起白色水花,超像真。
Benlikong 發表於 2015-2-22 14:59:42 | 顯示全部樓層
Ben兄恭喜添丁兼發財! 每逄年初三都覺得份外自悲, 自己嘅船欠缺出海的設備與膽識, 只好影下相吹下水算啦! ...

多謝先...
Benlikong 發表於 2015-2-22 15:03:40 | 顯示全部樓層

下次带隻1:350 大隻D去放海就唔怕啦....
Benlikong 發表於 2015-2-22 15:08:38 | 顯示全部樓層
radiant_star06 發表於 2015-2-22 11:07
自強兄太謙啦,我覺得如果你想放海,一早放左啦!只是要專注影相而唔帶船o者…… ...

嗯吖...我也有同感...!
Benlikong 發表於 2015-2-22 15:16:38 | 顯示全部樓層
lojasonkachun 發表於 2015-2-22 13:19
咸水會起白色水花,超像真。

恭喜發財 雪條兄  放海~~~~~船頭起白頭浪花真超正,,,由其是拖船行走大浪时D浪花~~~~~~~~