RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8286|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

哂下自己D愛機 ... Sky Hero Little Spyder

amlzeus 發表於 2015-2-16 23:13:36 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

哂下自己D機仔 ... 其實仲有三隻250同一隻200 , 不過都係砌多過玩 , 再加上果幾隻都係飛得起就算 , 無咩點執過 , 費事出醜 ... 所以都係哂下愛機就算 ...
請問有無CHING響大角咀一帶玩機仔呀 ??? 機仔真係好難搵地方玩 , 我一晚比人趕3次 , 由楓樹街球場趕到詩歌舞街球場再趕到南昌街公園 , 最後比人趕返歸 ... 有機無技術 ...

solaris8x86 發表於 2015-2-16 23:23:52 | 只看該作者
外星生物.....
 樓主| amlzeus 發表於 2015-2-16 23:30:48 | 只看該作者

邊隻呀 ??? SKYHERO 定 RD290 ???
咸魚白菜嘛 ...
kinkin8888 發表於 2015-2-17 00:47:48 | 只看該作者
Sky Hero Little Spyder....我都想買
丫匡 發表於 2015-2-17 00:58:41 | 只看該作者
sky hero
 樓主| amlzeus 發表於 2015-2-17 01:15:25 | 只看該作者
SKTHERO LITTLE的確真係幾正 , 雖然重左D , 但係真係好穩下 ...
ckuen2004 發表於 2015-2-17 09:21:29 | 只看該作者
amlzeus 發表於 2015-2-16 23:30
邊隻呀 ??? SKYHERO 定 RD290 ???
咸魚白菜嘛 ...

c 兄 , 我刀整左隻 RD290  用 NAZA-M  3300mah 25c  , but 成 900g , 好似好重咁 , 請教 c 兄你果隻幾重 ?  
 樓主| amlzeus 發表於 2015-2-17 09:53:52 來自手機 | 只看該作者
hihi .. ching , 我無電子磅 , 所以無磅過呀 , 我用cc3d , 2200電收入機身 , 應該輕你小小 ... ching 你隻290用naza 穩唔穩 ???  我都打算換naza 比隻290 , 呢隻用cc3d 太快 , 真係唔岩我呢d 新手玩 , ching 平時響邊玩呀 ???  
ymcaw 發表於 2015-2-17 10:19:46 來自手機 | 只看該作者
CHING我都係大角咀人
ymcaw 發表於 2015-2-17 10:20:32 來自手機 | 只看該作者
有機冇地方玩
 樓主| amlzeus 發表於 2015-2-17 10:41:13 來自手機 | 只看該作者
哈哈 ... 係啦 , 機仔想揾地方玩真係堅難  ...
cs1 發表於 2015-2-17 10:46:50 | 只看該作者
TKO ..............
hoi 發表於 2015-2-18 20:35:36 | 只看該作者
上飛鵝山玩啦
aiyakim 發表於 2015-2-19 20:50:25 來自手機 | 只看該作者
nice skyhero and rd
kenanakee 發表於 2015-2-20 13:07:24 | 只看該作者
幾得意個殼,正
 樓主| amlzeus 發表於 2015-2-20 13:33:04 | 只看該作者

哈哈 ... THX , 不過個殼尋晚已經重傷花哂 ...
又係衰心急 , 咩都未攪掂就急住飛 , CAM又無燈又無 , 夜晚十一點幾響公園當250甘片 ... 不過SKYHERO真係好堅 , 我全速硬炒落條單槓度 , 食到應個殼都無碎 ... 正
跟手隻 RD290 仲要因為個 PID 一路 SET 唔好 , 刷左 TL 諗住 AUTOTUNE , 點知震未夠10秒就已經失控 , 升到20M甘上下就飛走左 , 轉返自穩都唔得 ... 年初二晚就一死一重傷 ... 哇哈哈哈哈
新手David 發表於 2015-2-20 23:12:52 | 只看該作者
amizeus師兄, 你有晒我想買既機, 請問sky hero 係邊到買?
aiyakim 發表於 2015-2-20 23:20:57 來自手機 | 只看該作者
rd 今日飛到冇左?
 樓主| amlzeus 發表於 2015-2-21 02:27:22 | 只看該作者
新手David 發表於 2015-2-20 23:12
amizeus師兄, 你有晒我想買既機, 請問sky hero 係邊到買?

深水呀 ... 佢一千零一隻比我吃左 , 不過老細話會補貨 ...
 樓主| amlzeus 發表於 2015-2-21 02:46:10 | 只看該作者
aiyakim 發表於 2015-2-20 23:20
rd 今日飛到冇左?

是的 ... 真吹漲 , 因為OP同TL默認條PID真係好難飛 , 以前試過一次 AUTOTUNE , 但係見隻RD一開波就已經震過猫王 , 比佢嚇窒左 , 所以一直都無再試 , 諗住練到飛到為止 , 點知飛完隻SKYHERO + NAZA LITE再飛隻RD , 就覺得真係唔掂 , 咪膽粗粗響公園 (十一二點) 飛高小小 (5M左右) 再試多次 , 開頭都好地地 , 只係打下尿震甘 , 點知十秒左右就開始發傻 , 一支箭甘向前45-60度左右直飛 , RD堅快 , 無幾多秒已經百零M , 果下當堂慌哂 , 即刻轉返自穩 , 但係尋晚大風 , 再加上本來條PID唔得 , 距離百零M左右估計炒樹失蹤左 , 尋晚搵過一轉 , 今朝搵過一轉 , 正話去放250又搵過一轉 ... 新年流流最愛兩件一死一重傷 ... 真係大吉利事 ...  赤就赤左小小 , 不過覺得玩得呢D都預左 , 就算無唔見 , 都總有日會炒到肉醬甘款 , 不過係可惜要過埋年先可以再訂 , 同埋到最後都攞唔到 RD 條 PID ...