RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3851|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有無師兄知h107d邊到買好啲?

waichaichai 發表於 2015-2-1 14:04:21 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手想玩,經各師兄推薦,決定簡h107d,想問大家邊到買
amlzeus 發表於 2015-2-1 18:22:36 | 只看該作者

總之就唔好KWS仁安果間玩具店啦 ... 中哂招貴左400 ... YAHOO拍賣同若干上樓舖其實銀碼都一樣 , 都係大約$980 , 方便D既就好景上樓 , 雖然自己非常唔滿意決定以後唔幫襯 , 但係平心而論佢地價錢OK同埋配件齊 , 不過如果買電就要小心CHECK 清楚 , 我之前幫佢地買左都七八千蚊野 , 其中一舊眼鏡電 , 買既時候見佢隨手攞起就話新 , 見買甘多野都無奶油攪我幾十蚊 , 點之舊電我返到歸一睇 , 有小小漲 , 第二日星期日唔開無得換無計 , 星期一抱住好輕鬆同打算一炮買多五粒同其他野既心情上去換(當時有其他客) , 個後生仔一睇完就話過放過充 , 哥哥仔 , 我都未充過 , 講講下我開始滾 , 買左甘多野為果幾十蚊攪事 ??? 無野呀 ??? 我電都唔要調頭走 , 點知入面個妹妹仔追出黎話換過舊比我 , 話咩正話有客響度 , 佢唔講由自可 , 一講我當堂上頂 , 有客響度 ??? 我唔係客乎 ??? 果個客買左好似二千幾 , 我買左七八千 , 所以我唔係客 ??? 果下滾到我好無風度地即場剷果位小姐 ... ... ... SORRY ... 變左抱怨文 ...

colorswan 發表於 2015-2-1 19:26:46 | 只看該作者
amlzeus 發表於 2015-2-1 18:22
總之就唔好KWS仁安果間玩具店啦 ... 中哂招貴左400 ... YAHOO拍賣同若干上樓舖其實銀碼都一樣 , 都係大約$9 ...

買完嘢,再回頭換嘢,啲鋪頭招呼都唔同晒,真係要小心
amlzeus 發表於 2015-2-1 19:41:22 | 只看該作者

其實都OK既 ... 自己買既時候無CHECK 清楚都知道出事 , 本來其實都無問題 , 最多下次小心D , 但最錯就係果位小姐追出黎講唔好意思同有客響度 ... 呢兩句先係著火原因 , 唔好意思 ??? 甘即係佢地錯啦 ... 甘果位哥哥仔仲一句就劈落黎過放過充 ??? 即係屈我啦 ... 有客響度 ??? 甘即係我唔係客啦 ... 真係漲哂 ... 不過自己諗返都覺得好失禮同好無風度 , 就算點滾都唔應該甘剷果位小姐 ...

但係一樣還一樣 , 如果買既時候自己小心D CHECK 清楚 , 果間都OK既 ... 價錢唔算話咬你一口 , 迷你機既配件都幾齊 , 返貨都算快 , 雖然仁安間玩具店都齊 , 但係個價錢真係頂佢個肺 ... 淨係隻H107D連控都比其他地方貴四舊 , 如果再執齊D槳電叉機之類 , 隨時可以買多隻當士啤 ...
Vickyjim007 發表於 2015-2-1 21:14:23 來自手機 | 只看該作者
我買電都乃過幾次野,最麻煩是買電,
amlzeus 發表於 2015-2-1 22:03:19 | 只看該作者
係咯 ... 所以我而家所有電都響一間買 , 買左十幾粒咩SIZE都有D , 都好正常無問題 ...
青山痴漢 發表於 2015-2-2 00:41:48 來自手機 | 只看該作者
我知巴打指邊問
青山痴漢 發表於 2015-2-2 00:48:26 來自手機 | 只看該作者
專俾大肚電當新電賣,唸住D客唔會花車錢時間再上去換,因我奶個野,名就無謂開,好景13楼1x室
 樓主| waichaichai 發表於 2015-2-2 01:04:51 來自手機 | 只看該作者
thx各位師兄
lawlo1811 發表於 2015-2-2 01:44:15 | 只看該作者
有隻貓仔個間?
isaac006 發表於 2015-2-2 08:31:03 來自手機 | 只看該作者
lawlo1811 發表於 2015-2-2 01:44
有隻貓仔個間?

我隻107d都係13樓嗰度買,真心講隻野係平過出面,啲電都買咗兩粒,唔覺有問題喎(可能機細電成本小就冇比到舊電我)我去過兩次,唔覺有貓喎
ricksonchow 發表於 2015-2-2 18:58:31 | 只看該作者
isaac006 發表於 2015-2-2 08:31
我隻107d都係13樓嗰度買,真心講隻野係平過出面,啲電都買咗兩粒,唔覺有問題喎(可能機細電成本小就冇 ...

我107D都響果度買, 個價錢都OK, 買多左D 電同槳, 冇咩問題. 貓天冷響佢張椅上面, 上次差D座扁佢
software2 發表於 2015-2-2 20:17:26 | 只看該作者
我連 Phantom 都在果度買,俾你講完驚一驚,但現在未有問題!
amlzeus 發表於 2015-2-2 22:40:54 來自手機 | 只看該作者
甘又唔係講到甘嚴重 ... 我應該只係個別例子 , 平心而論 , 如果講價錢 , 佢地的確係唔錯 ... 又算齊 , 好多野都買到 ...  只係個別處理上既失誤 ...
terence0103 發表於 2015-2-3 13:35:35 | 只看該作者
師兄們覺得107d如何?
m8m8 發表於 2015-2-3 13:39:36 | 只看該作者
terence0103 發表於 2015-2-3 13:35
師兄們覺得107d如何?

以玩平價FPV計,無得輸

isaac006 發表於 2015-2-3 13:43:31 | 只看該作者
m8m8 發表於 2015-2-3 13:39
以玩平價FPV計,無得輸

我都係咁話(只要你只想玩fpv),室內室外都得,加多個 wide angle就可以話係完美
m8m8 發表於 2015-2-3 14:24:03 | 只看該作者
如可以,改埋用大控(如 devo10)玩 手感好好多
 樓主| waichaichai 發表於 2015-2-3 19:00:51 來自手機 | 只看該作者
thanks 各位師兄,我啱啱上過好景睇過,遲啲買
ricksonchow 發表於 2015-2-3 19:31:13 | 只看該作者
m8m8 發表於 2015-2-3 14:24
如可以,改埋用大控(如 devo10)玩 手感好好多

可以 bind 到?