RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: desmondluk123
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[轉發] 航拍機實拍將軍澳「空運」朱古力到淺水灣

khho01 發表於 2015-1-28 09:02:32 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2015-1-28 09:14:32 | 只看該作者
靚,有証有據,入Q硬佢。
CMCheng 發表於 2015-1-28 09:21:36 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2015-1-28 08:30
On-9,係人都知我放飛機夠有信心喇,你唔見我去市中心喥飛? 因為一個有責任嘅人會有責任認知,唔會為咗 ...

同意師兄的觀點。

oasis 發表於 2015-1-28 09:43:31 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2015-1-28 08:30
On-9,係人都知我放飛機夠有信心喇,你唔見我去市中心喥飛? 因為一個有責任嘅人會有責任認知,唔會為咗個 ...

Sorry,我on-9.係我on-9……我井底蛙,不好意思
solaris8x86 發表於 2015-1-28 10:14:46 | 只看該作者
今朝早上已獲民航處confirm,此鬼佬及其友人正被民航處通輯,並要求當日在將軍澳有目撃過案發生之屍兄弟,向民航處提供鬼佬丶及其友人姓名,落案起訴及盡早一綱打盡。
法師傅 發表於 2015-1-28 10:15:49 | 只看該作者
呢個社會 , 唔係你有技術和信心 , 就做咩都可以被大眾認同 !
香港地玩機冇辦法 , 但唔代表可挑戰社會0既底線 !!!
法師傅 發表於 2015-1-28 10:30:31 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2015-1-28 02:05
捉能囇啲唔識講中文嘅外國人先,嚟到我哋城市仲4Q維亂飛,入鄕唔隨俗,唔好怪人。
...

仲講明 , 收倒ORDER近排青E愈來愈多機友 , 報曬警 !青E城側邊橋底半打四軸集體飛行都捉過 .....

朱古力呢單野出名啦 , WHATSAPP傳緊話TKO要做野 ,
玩啦 , 有信心就繼續挑戰 !
solaris8x86 發表於 2015-1-28 10:41:24 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-1-28 10:30
朱古力呢單野出名啦 , WHATSAPP傳緊話TKO要做野...

Oh... TKO要收皮,多得佢唔少...
f6f 發表於 2015-1-28 11:03:50 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2015-1-28 10:14
今朝早上已獲民航處confirm,此鬼佬及其友人正被民航處通輯,並要求當日在將軍澳有目撃過案發生之屍兄弟, ...

玩RC模型原本是很健康的活動, 為什麼會點解會攪成禁..........

是現今科技太先進及普及化問題,

是現今RC模型價格太大眾化,

是機友措手問題,

是太多作品在網上和別人分享吸引別人模仿,

是香港地小人多的關係,

是政府沒有立例管束,

我相信不久將來我們玩會飛的RC模型將會受越來越多限制, 及很多不想看到發生的事在報張上看到.....

f6f 發表於 2015-1-28 11:07:19 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2015-1-28 10:41

我差不多每星期都去TKO玩定翼機, 如果系禁我以後真係要改玩船了....
solaris8x86 發表於 2015-1-28 11:37:27 | 只看該作者
f6f 發表於 2015-1-28 11:07
我差不多每星期都去TKO玩定翼機, 如果系禁我以後真係要改玩船了....

咁大家幫手盡早揾個死鬼佬同佢啲friends出嚟,交人比民航處,不然TKO要結業 (可能會安排警力禁飛一段時間)。
新手David 發表於 2015-1-28 11:40:40 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2015-1-28 10:41

唔好呀, TKO唔好收皮呀, 係我對面咋, 超方便, 唔係你叫我去邊到玩呀???
法師傅 發表於 2015-1-28 12:07:51 | 只看該作者
新手David 發表於 2015-1-28 11:40
唔好呀, TKO唔好收皮呀, 係我對面咋, 超方便, 唔係你叫我去邊到玩呀???

叫都無用 , 一係你買左塊地 , 再好似練高球場咁起個籠 , 係入面慢慢玩 XD
uh1h 發表於 2015-1-28 14:01:25 來自手機 | 只看該作者
可能会畀D激進垃圾会議員,話咁样飞法,可以發动遠程恐怖襲擊,要將四軸立法管制成戰略物資……>o<
littlestep 發表於 2015-1-28 14:13:44 | 只看該作者
其實人地背後做左幾多野你可能未必知, 唔好下下都講亂黎, 雖然我都好憎某O的{banned}隨時累街坊.但明顯一睇就知佢地每段WAY POINT 都有長細測試過,有哂設置高度同航道時間,避開大廈間GPS夾角位,等等,唔係一9 直線飛去終點O既本死玩法.唔好下下做塔利班先得架...好似拍煙花咁, 打中架機咪落海回歸大自然羅,傷唔到乜人的.

不如叫下個O的玩半玩具個班唔好當正神仙咁飛人頭頂好過.
oasis 發表於 2015-1-28 14:21:23 | 只看該作者
littlestep 發表於 2015-1-28 14:13
其實人地背後做左幾多野你可能未必知, 唔好下下都講亂黎, 雖然我都好憎某O的{banned}隨時累街坊.但明顯一睇 ...

agree
法師傅 發表於 2015-1-28 15:11:53 | 只看該作者
littlestep 發表於 2015-1-28 14:13
其實人地背後做左幾多野你可能未必知, 唔好下下都講亂黎, 雖然我都好憎某O的{banned}隨時累街坊.但明顯一睇 ...

換句話 , 即係如果將來好多人 / 科技都有呢個咁精密0既計劃及能力 ,
即係個個都可以係香港進行呢D挑戰  ? 我就覺得呢個社會唔會接受 !
正如不嬲大家都係各區爽飛 , 家陣好多區都開左FILE做野 , 就因為愈來愈多人放機 , 多人就亂

總之都係果句 , 執生啦 , 香港無話玩四軸犯法 , 但亦無話過可以係你有信心及能力之下可隨意挑戰呢個社會0既底線 ...

solaris8x86 發表於 2015-1-28 15:18:18 | 只看該作者

唔需要,而家民航處開到聲話要人頭,而且係近日連續多名市民同時奉報,話9 7知你有無GPS planning定係人頭上玩具,都要先斬立決再講,記得下次用形容詞要夠update,塔利班收能左皮架喇,要形容我地手段兇狠,下次要用伊斯蘭國。
edward315802 發表於 2015-1-28 15:26:22 | 只看該作者
不嬲放機都靠自律 呢D人咁玩法只會搞到其他守法放機既人齊齊無得玩
965 發表於 2015-1-28 15:38:06 | 只看該作者
既然真係洋腸 ... 我諗都係吾會真係拉架啦 ...