RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: amlzeus
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手250獻醜加求教 ...

TheWolf 發表於 2015-1-16 00:14:43 | 只看該作者
Hi, I know what it means now...works now but using GEAR switch instead of FMOD.  Any luck to change it back to FMOD switch?
 樓主| amlzeus 發表於 2015-1-17 12:26:48 | 只看該作者

HIHI ... CHING, 要響個控入面SET架 , 實際上其實我都唔係好明白 , 只係上網睇下D資料 , 話咩GEAR 同 FMOD 要調轉云云 ...
TheWolf 發表於 2015-1-17 13:27:17 | 只看該作者
Thanks, fixed it in DEVO 8S, changed the output FMOD -> GEAR and vice versa get it done.   My first flight in my room last night had been so excited and terrible, broken one propeller and now playing with Devo 8s.
Just refreshed my TX to DeviationX and play around with it.
 樓主| amlzeus 發表於 2015-1-17 13:43:42 | 只看該作者
哈哈哈 ... 大家甘話 , 我一開始用QQ , 第一飛都係響房 , 我間房又細 , 果晚都斷左幾對槳 , CHING 有無打算買眼鏡玩 ??? 同埋諗住去邊度練飛 ???
TheWolf 發表於 2015-1-18 14:42:29 來自手機 | 只看該作者
我在星加坡工作只是間中返港。btw. 未玩熟devo8 的我就轉到deviationX 感到良好。可試試
fung58745 發表於 2015-1-21 19:16:17 | 只看該作者
請問qq飛控係唔係可以直接比3s 電
fung58745 發表於 2015-1-21 19:20:12 | 只看該作者
我見說明書寫3.6-8.4v
 樓主| amlzeus 發表於 2015-1-22 01:05:39 | 只看該作者

唔係架 , 唔可以直接3S出電 , 睇睇你粒電調有無BEC先 , 如果有(例如銀宴12A 同 好型既新12A) , 就可以用電調出電比隻飛控 ...   
 樓主| amlzeus 發表於 2015-1-22 01:31:58 | 只看該作者
其實我都係新手一個 , 我砌機好過玩機好多 , 連傢生都買齊 , F12E , 電視仔 , SKYZONE 之類 , 但係我連響屋企控制隻X4 H107D轉下圈都唔得 , 到而家都仲係只可以前後左右平移 , 上昇下降甘 ... 真係佩服D人玩到甘叻 ...

真係完全唔明段片位人兄乜解救可以玩到好似哈利波特甘 ... https://www.youtube.com/watch?v=NTGs0Er6XOE
cklin82 發表於 2015-1-22 09:07:40 | 只看該作者
請問樓主架250 係邊度買!?  見的線係有接頭!  係唔係唔駛焊線?

我上網除左淘室同外國既lumenier  就只見呢個
http://www.flycamhk.com/qav250-devo7-rtf.html
 樓主| amlzeus 發表於 2015-1-22 09:51:12 | 只看該作者
第一隻就YAHOO拍賣 , 第二隻係淘既 , 唔係呀 , 全部都要自己焊架 ^^""
法師傅 發表於 2015-1-22 10:14:08 | 只看該作者
amlzeus 發表於 2015-1-22 01:31
其實我都係新手一個 , 我砌機好過玩機好多 , 連傢生都買齊 , F12E , 電視仔 , SKYZONE 之類 , 但係我連響屋 ...

呢架JD385 , 細過手掌0既空心杯玩具機黎咋 , 緊係易玩 ! 250無刷玩到咁就真係神啦

樓主| amlzeus 發表於 2015-1-22 12:20:45 | 只看該作者
哈哈哈 ... 如果250甘樣響屋企玩 , 打大風都似 , 不過雖然玩具 , 但係佢操到甘 , 起碼250出去玩應該都夠應付 ... 可憐我連玩具打圈都仲未得
新手David 發表於 2015-1-23 10:14:05 | 只看該作者
amlzeus 發表於 2015-1-22 12:20
哈哈哈 ... 如果250甘樣響屋企玩 , 打大風都似 , 不過雖然玩具 , 但係佢操到甘 , 起碼250出去玩應該都夠應 ...

師兄. 我同你一樣, 祗係玩到hold 下機, 一向前飛就無乜方向感... . 玩SIM 重衰, 隻機好似自已有性咁, 原全唔話... 重衰過飛真機