RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5252|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

traxxas e revo hp 大E or savage flux hp

smallboss828 發表於 2015-1-6 13:43:02 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新仔一問☺️我都想加入大腳八
 樓主| smallboss828 發表於 2015-1-6 13:45:36 | 只看該作者
那一款比較好?是不是一定要訂貨?同邊到有現貨?
levinw 發表於 2015-1-6 14:28:17 | 只看該作者
E revo brushless
965 發表於 2015-1-6 14:37:14 | 只看該作者

都幾吾同吓, E-Revo street speed 會快 d, handling 好 d, 個樣 modern d, 輕身d .. part support 好 d ..  但係又吾知點解 Savage Flux 好玩 d, 我又比較鐘意 d ... more as Pure Tough Monster Truck ..  E - Revo 好似兩頭吾到岸 ..  E- Maxx Brushless 會類似 Savage Fluix d .. 但係整車整到你㤺!

摽價就 Revo brushless 貴 d, 但 street price 就差吾多 ... (non blue tooth) 我諗  H K 兩部都要五千幾 ..  但係 Savage 就冇乜野要 upgrade, d spur/gear/diff 呀, drive shaft 呀, strong 好多, 連 d arms 都比較實浄, 玩 5s 6s 都 ok, 係難 handle ..   
 樓主| smallboss828 發表於 2015-1-6 15:25:15 | 只看該作者
我都好認同你嘅講法,所以搞到真係好迷茫!其實我最怕玩一陣又要整車!
又唔知邊度有得買,又唔知道幾多錢!我琴日就打去一問,我淨係知道要訂貨,佢就講都唔知幾耐先返到貨!都要落訂,電話通知取貨!
如果有現貨就好啦
有冇師兄知道邊度有現貨?
nelnel 發表於 2015-1-6 16:21:22 | 只看該作者
Traxxas Summit la
965 發表於 2015-1-6 17:43:25 | 只看該作者

Traxxas.... RC mart 應該有貨 ga .... HPI ...可能上網訂.... 為到五千零 la ...

不過 Traxxas 玩 6s 就預多一二千 upgrade... 4s or Nimh 就 OK gei....

I agree Summit it the best Traxxas.... 不過就吾係玩快, 換個麼打行 5s 都可以快快地,但吾係個個 EVX 2 read 到 5s ...
 樓主| smallboss828 發表於 2015-1-6 17:55:39 來自手機 | 只看該作者
RC mart 話無貨 (56087-1)
 樓主| smallboss828 發表於 2015-1-6 17:56:38 來自手機 | 只看該作者
咁如果買大F 香港邊間係代理?個仔生日禮物冇貨
 樓主| smallboss828 發表於 2015-1-6 17:57:32 | 只看該作者
pbus 發表於 2015-1-6 19:07:32 | 只看該作者
smallboss828 發表於 2015-1-6 17:56
咁如果買大F 香港邊間係代理?個仔生日禮物冇貨

hk hpi代理係快x模型,你可以去問下! 上述兩架車唔係細路仔玩具。同樣建議你同仔玩1/10 summit!
 樓主| smallboss828 發表於 2015-1-6 21:39:23 來自手機 | 只看該作者
谢谢各師兄!仲有邊間模型工司會賣HPI同traxxas?其實我第一選擇系revo 其次savage,再無kyosho都上大腳八!
965 發表於 2015-1-7 01:39:46 | 只看該作者
How old is your son ar?
billgate803 發表於 2015-1-7 07:33:46 | 只看該作者
965 發表於 2015-1-6 17:43
Traxxas.... RC mart 應該有貨 ga .... HPI ...可能上網訂.... 為到五千零 la ...

不過 Traxxas 玩 6s 就 ...

師兄, hpi原裝跟狗骨同膠油壓,順暢和耐用嗎
 樓主| smallboss828 發表於 2015-1-7 08:55:54 來自手機 | 只看該作者
19歲了!
965 發表於 2015-1-7 09:12:53 | 只看該作者

Ops....  then you probably more "old cake" than me ...

諗住 70 後已經係好老 tim ..

19 歳, 冇辨法 la, 要買 Traxxas ..  Traxxas 個 Target group 係數 Teenage .. 我見親 d 靚仔 入 RC shop ... 都係入 Traxxas ...  冇計, Marketing .. 中晒 Marketing 毒 ...  
 樓主| smallboss828 發表於 2015-1-7 10:28:32 | 只看該作者
lol...!比架又快又靚我都無用,車走得遠隻眼睇唔到,我自己都係玩返慢慢地! 其實大F車身高一啲好的!
DLAM 發表於 2015-1-7 10:32:32 來自手機 | 只看該作者
買大F吧,真正超硬淨Monster Truck!
上網訂啦。。。。一定平過Local買
 樓主| smallboss828 發表於 2015-1-7 13:32:14 來自手機 | 只看該作者
有詳網可以介紹訂師兄
965 發表於 2015-1-7 13:41:01 | 只看該作者

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXZJE2&P=ML

U can get good discount code if u join their club .. probably $80 off ...
Get a better servo ....

Too bad Hpi doesnt offer the regular Savage anymore, (mamba max pro instead of mamba monster esc) otherwise, for $150US less!

You may try your luck ..

https://www.hpiracing.com/en/kit/104494