RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2693|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Vision Plus Booster

LamaV3 發表於 2014-12-30 19:32:13 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Vision Plus既樽頸係個5.8G遙控到,圖傳未斷,5.8G遙控就先斷⋯⋯
之後係到有師兄介紹依隻5.8G booster ,今日終於裝左,實戰時發覺變左圖傳比之前早左出現「connection break 」要灰晒畫面幾秒先有返圖傳,有返畫面又可以繼續去, 如是者connection break 左三次,距離去到約1500米都重有操控,跟著回航時全程又無再出現connection break !

有用這個booster既師兄,請問有影響到圖傳呢?
solaris8x86 發表於 2014-12-31 11:09:10 | 只看該作者
邊能個咁Q狗推介過去你安裝個bi-directional booster係個directional遙控器上?! 係邊能個!!!!
rcracing 發表於 2014-12-31 12:30:12 來自手機 | 只看該作者
....................
Vickyjim007 發表於 2014-12-31 12:54:56 | 只看該作者
any problem with the booster my friend have vision + want to install it,if this equipment not good,
c hing any suggest for long range fpv with vision +
 樓主| LamaV3 發表於 2014-12-31 14:13:34 | 只看該作者

有意義嗎?
 樓主| LamaV3 發表於 2014-12-31 14:15:00 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-12-31 11:09
邊能個咁Q狗推介過去你安裝個bi-directional booster係個directional遙控器上?! 係邊能個!!!! ...

唔好意思, 唔係搵你............
paraparak 發表於 2014-12-31 23:55:34 | 只看該作者
師兄我係玩2Vision,係淘寶買齊晒搖控同圖傳既booster,我未盡全力去試,去到1000米左右暫時沒咩大問題
搖控同圖傳一樣沒斷到,我想搵個場試下最盡去到幾遠.....
vending 發表於 2015-1-1 09:24:57 來自手機 | 只看該作者
師兄,可否比條淘宝link,我都好想整,飛300呎已自動返航。
 樓主| LamaV3 發表於 2015-1-2 20:30:49 | 只看該作者
paraparak 發表於 2014-12-31 23:55
師兄我係玩2Vision,係淘寶買齊晒搖控同圖傳既booster,我未盡全力去試,去到1000米左右暫時沒咩大問題
搖控同 ...

之前有位師兄係大埔元洲仔飛出海去到大約4公里, 不過佢改既野好似同淘寶賣果set搖控+圖傳booster有D唔同呢
詳細佢點改已經唔記得啦............我最遠只係試左1500米, 其實好夠我用了, 我主要用來拍野, 原廠500-600米都夠我拍野用, 只係見隻
套野唔貴買來玩下
 樓主| LamaV3 發表於 2015-1-2 20:34:27 | 只看該作者
vending 發表於 2015-1-1 09:24
師兄,可否比條淘宝link,我都好想整,飛300呎已自動返航。

300尺又離譜得濟喎, 師兄飛既地方係咪太多干擾呢??
vending 發表於 2015-1-2 23:06:48 | 只看該作者
LamaV3 發表於 2015-1-2 20:34
300尺又離譜得濟喎, 師兄飛既地方係咪太多干擾呢??

在元朗水尾村,應該無干擾.
paraparak 發表於 2015-1-3 02:00:50 | 只看該作者
vending 發表於 2015-1-1 09:24

已PM 左你,我搵日睇下過去元朗D 地方搵下場玩下
vending 發表於 2015-1-3 10:16:59 來自手機 | 只看該作者
thx ching
niethomas 發表於 2015-1-4 13:30:51 | 只看該作者
LamaV3 發表於 2015-1-2 20:30
之前有位師兄係大埔元洲仔飛出海去到大約4公里, 不過佢改既野好似同淘寶賣果set搖控+圖傳booster有D唔同呢 ...

4公里?夠电返嗎?
andywongy 發表於 2015-1-8 03:25:24 | 只看該作者
paraparak 發表於 2015-1-3 02:00
已PM 左你,我搵日睇下過去元朗D 地方搵下場玩下

paraparak 師兄,can you also PM me the 淘宝link, I also want to install the signal booster.  Thanks!!!
paraparak 發表於 2015-1-8 09:40:54 | 只看該作者
andywongy 發表於 2015-1-8 03:25
paraparak 師兄,can you also PM me the 淘宝link, I also want to install the signal booster.  Thank ...

已pm 左,呢排都沒時間出機去玩,睇下星期六搵個地方飛下兩排電先
andywongy 發表於 2015-1-8 11:49:27 | 只看該作者
paraparak 發表於 2015-1-8 09:40
已pm 左,呢排都沒時間出機去玩,睇下星期六搵個地方飛下兩排電先

Thanks Ching
wongsir916 發表於 2015-1-10 03:37:55 來自手機 | 只看該作者
我都係p2v+, 飛最遠試過都係400m左右
 樓主| LamaV3 發表於 2015-1-11 15:30:08 | 只看該作者
我同朋友兩部唔改都可以500-600米遠, 我暑假才帶埋V+ 遠征北歐, 係好難收GPS既地形拍左唔少靚景,
大部份都飛過500米以外..............所以得兩,三百米果D, 直接返廠嘈佢啦