RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3033|回復: 8
收起左側

用最基本既kit set 改

wanccss2005 發表於 2014-12-21 09:17:18 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
TT01D kit set 膠件 想drift得細緻D
求師兄出手相助,新手唔知要換咩件
控又洗唔洗換呢
albert0329 發表於 2014-12-21 11:23:31 | 顯示全部樓層
不如買多個車架玩好過。
 樓主| wanccss2005 發表於 2014-12-21 13:00:20 來自手機 | 顯示全部樓層
有無人真係用kit set ,飄到?
albert0329 發表於 2014-12-21 13:50:21 | 顯示全部樓層
wanccss2005 發表於 2014-12-21 13:00
有無人真係用kit set ,飄到?

其實冇話玩唔到,但如果你想玩到YouTube 果D咁,大反呔過灣,原裝車去改都冇乜可能,原裝TT01去玩,咪玩正呔甩尾。宜家D飄車又多款,點解唔入架正宗飄車玩。
sfdo 發表於 2014-12-23 21:08:17 | 顯示全部樓層
TT01 乜都唔好改,先 "等" 左右車重量,用 兩蚊銀 或 五蚊銀 調重即可...

狗骨塞海楾令轉動轉得 Fit D....

PV3638 發表於 2014-12-26 05:34:52 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2014-12-23 21:08
TT01 乜都唔好改,先 "等" 左右車重量,用 兩蚊銀 或 五蚊銀 調重即可...

狗骨塞海楾令轉動轉得 Fit D.... ...

師兄,想請教狗骨邊個位塞海綿?

sfdo 發表於 2014-12-31 22:56:48 | 顯示全部樓層
PV3638 發表於 2014-12-26 05:34
師兄,想請教狗骨邊個位塞海綿?

差速穿狗骨o既杯位塞海綿入去。減少[size=14.3999996185303px]差速同狗骨之間[size=14.3999996185303px]虛位。
[size=14.3999996185303px]左右搖支[size=14.3999996185303px]狗骨,搖到有DD虛位就OK。

[size=14.3999996185303px]

[size=14.3999996185303px]其實改用 萬向 就最好,但 TT01 唔值得改!
PV3638 發表於 2015-1-2 09:06:33 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2014-12-31 22:56
差速穿狗骨o既杯位塞海綿入去。減少差速同狗骨之間虛位。
左右搖支狗骨,搖到有DD虛位就OK。

明白喇,唔該 sfdo 兄
再問多少少。塞同唔塞海綿影響有幾大?

TheRC 發表於 2015-1-3 01:00:40 | 顯示全部樓層
想問下其實加重車頭有無帮助?以前見人玩TT01系甘改…