RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3901|回復: 6
收起左側

1/16 sd.kfz.222

room1628 發表於 2014-10-18 20:13:51 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問有邊位大哥,玩過組裝過依部sd.kfz.222 ,果D鑼C差到呢!已經斷左5,6條。
請各大哥分享心得。

ausfss 發表於 2014-10-19 00:06:22 | 顯示全部樓層
半金屬的?
質量得唔得?
tiger1 發表於 2014-10-19 07:49:53 | 顯示全部樓層
metal chassis, plastic gears!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 樓主| room1628 發表於 2014-10-20 06:06:39 | 顯示全部樓層
質量幾好, 好多金屬而且感覺都好重手。
架車嘅設計唔錯幾用心,但螺絲同螺絲位就好差,我己經好小心組裝,但都扭斷咗五六條。
請問有冇邊位大哥完成過依部嘢呢?
請您分享下心得。
min 發表於 2014-10-20 12:18:28 | 顯示全部樓層
師兄有冇試過㗳牙,眼睇鑼絲係3x8,可意用一兩個孔㗳做M3牙試下,見波箱像合金做可以試一試㗳得到的,最後架車師兄要多少錢左右?
wxy119wxy 發表於 2014-10-20 16:32:45 | 顯示全部樓層
哪家买的?????
 樓主| room1628 發表於 2014-10-21 12:15:45 | 顯示全部樓層
Thanks “min”.
我都唔記得幾錢買,差唔多10年前買。大約兩千蚊左右。

wxy119wxy , 我係深水埗新高登廣場一間RC shop買,個老細叫阿冼,不過條友唔知去咗邊,間shop都冇咗好耐呀。
不過我係 www.andrew-design.com 見到依部嘢。