RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4759|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

华科尔 新款V450D03直升机

bigbigbig 發表於 2014-10-16 21:11:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請教各ching想買部华科尔 新款V450D03直升机玩配DEVO 10控.合新手玩?或有其它好推介?
littlestep 發表於 2014-10-16 22:55:31 | 只看該作者
DEVO10 冇問題, 但450 大把選擇, 最好不要買華記.
kevin-ysl 發表於 2014-10-17 09:47:52 | 只看該作者

我會推薦 SAB Goblin 380

好似未見有得賣!!!

foxHK 發表於 2014-10-17 11:36:51 | 只看該作者

歡迎又多位師兄加入電直大家庭,難得又多位師追求遙控世界最難既玩意。 樓主問得華記既V450D03應該係定位無太大要求希望平平地有得玩。先伸利, 我都有買V450D03但玩在唔夠十次就冰封左,原因唔係佢唔好而是在下太宅,懶得出外飛。
言歸正傳,
如果樓主係有要求又唔太計較錢,或有老手幫你砌機等, 你就可以唔洗再睇, 可以無視以下文章,
對於完全新仔乜都唔識,做小小老襯買佢都係唔錯既選擇(最好加多個波波學習架)。
第一 二千有找,跟足說明書設定就可以出去大空地飛又唔怕風(四級風以下)。
第二 450級好多副廠件, 好多師兄炒下炒下就會變成飛越電直了, 為何不直接買飛越?!因為飛越無成機賣只有parties賣,可能飛越已經全力四軸世界,當煞華科爾都係唔再發展電直,主力好好揾既四軸世界。

第三 華記既控,差不多係平價最好, 天地飛,富斯等平價野完全唔夠班, 當然futaba,JR的貴野梗好架, 但好小小都三四千元以上而且玩落唔覺佢好過華科爾既控好多。

第四 V450D03係走皮帶,相對易維修,在精準度麻麻地反正新手,都唔知咩係精準呢(包括我),炒機時整得無咁金。。。。。

mic少 發表於 2014-10-17 11:45:26 | 只看該作者
難得樓主有勇氣玩 450級 好,非常好 VERY GOOD
mic少 發表於 2014-10-17 11:52:06 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-17 11:36
歡迎又多位師兄加入電直大家庭,難得又多位師追求遙控世界最難既玩意。 樓主問得華記既V450D03應該係定位無 ...

師兄
師兄唔好咁懶啦 哈哈
你想飛架大既 我陪你 有興趣約埋一齊 不過唔好嚴我 係超級低B新手就得喇 哈哈
3Q 師兄

kevin-ysl 發表於 2014-10-17 12:46:09 | 只看該作者
mic少 發表於 2014-10-17 11:52
師兄
師兄唔好咁懶啦 哈哈
你想飛架大既 我陪你 有興趣約埋一齊 不過唔好嚴我 係超級低B新手就得喇 哈哈

我都可以攞架有BAR同你地玩喎!!!
mic少 發表於 2014-10-17 14:17:50 | 只看該作者
kevin-ysl 發表於 2014-10-17 12:46
我都可以攞架有BAR同你地玩喎!!!

有興趣既都可以丫
我目前飛行場地
深水埗 大坑東遊樂場 有個超大草地
歡迎大家 約埋一齊玩
3Q 師兄

littlestep 發表於 2014-10-17 15:13:50 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-17 11:36
歡迎又多位師兄加入電直大家庭,難得又多位師追求遙控世界最難既玩意。 樓主問得華記既V450D03應該係定位無 ...

大把TOROT 450 , 480 , DEVIL 450 480 係皮帶版.

真係唔好介紹新仔買華記直昇機啦...仲要係450級數
真係冇事搵事來煩, 450D03 呢類產品安全性好重要, 雖然450D03 未至於會自爆, 但呢個價錢跟一埋垃圾設備要黎做乜?

kevin-ysl 發表於 2014-10-17 16:32:41 | 只看該作者

TAROT 正...出左多年越來越好!!
foxHK 發表於 2014-10-17 17:09:04 來自手機 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-10-17 15:13
大把TOROT 450 , 480 , DEVIL 450 480 係皮帶版.

真係唔好介紹新仔買華記直昇機啦...仲要係450 ...

小步師兄,飛越富麗等當然好啦,但新仔點識自己砌呢? 以我所知你介紹全都要自己砌,(Torot 仲慘去飛越網站連一set機套裝都無要執藥咁,無返咁上下功力要執齊都幾難),唔識自己亂砌咪仲危險! 如果佢識砌機早就叫佢買泰世啦,如果師兄肯幫佢地砌機緊好架。
foxHK 發表於 2014-10-17 17:30:08 來自手機 | 只看該作者
kevin-ysl 發表於 2014-10-17 16:32
TAROT 正...出左多年越來越好!!

師兄,飛越都差不多唔再玩電直,係逃保找唔到成set 套件賣,要自已執藥咁執,已經主力出多軸仲好揾,5imx那邊的人都嘆息緊,富麗就越來越貴,拍住泰世咁既價錢,華坑現在慢慢退出緊電直市場主力多軸機因為揾得仲多,單係今年上海航模展呢幾家公司都無電直展出了,主力推四軸多軸機了。推介v450d03係無可奈何,請留心再睇下我既 留言。
foxHK 發表於 2014-10-17 21:30:02 | 只看該作者

當年睇呢套老千片買。
https://www.youtube.com/watch?v=BxbK5sj_dDQ

當然無可能同的靚機比啦, 但飛成咁都夠曬過癮啦。

阿里大叔都飛得唔太差。
https://www.youtube.com/watch?v=9kpPRw6e2wM

一般新手唔飛3D應該問題不大掛。 當然功力有返咁上下,"狗不理"呢的靚機絶對係非常好既選擇啦。
littlestep 發表於 2014-10-17 21:40:04 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-17 17:09
小步師兄,飛越富麗等當然好啦,但新仔點識自己砌呢? 以我所知你介紹全都要自己砌,(Torot 仲慘去飛越網站 ...

明白你心意!!!
不過450 RTF 的確很大問題.
要入手450 學裝係必然要的
就算買到RTF 回來, 炒機也要修理, 所以問題一樣.

littlestep 發表於 2014-10-17 21:43:02 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-17 17:30
師兄,飛越都差不多唔再玩電直,係逃保找唔到成set 套件賣,要自已執藥咁執,已經主力出多軸仲好揾,5imx那 ...

咁冇計O既, 上年德國EXPO 直昇機比多軸打到謝哂.
不過買450D3 來講,真係唔玩好過玩

其實最理想都係買返450L COMBO KIT.
當然隻3豬差同O的SERVO 都係......唉

樓主| bigbigbig 發表於 2014-10-17 22:19:04 | 只看該作者
睇完後咁新手係淘寳應該買邊款好的450?
foxHK 發表於 2014-10-17 22:22:10 來自手機 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-10-17 21:43
咁冇計O既, 上年德國EXPO 直昇機比多軸打到謝哂.
不過買450D3 來講,真係唔玩好過玩

講開隻3gx 十個有九個話佢差,在下未用過的靚野,想問下師兄換隻kbar 有無著數呢?想感受下3gx 同kbar 既分別!
foxHK 發表於 2014-10-17 22:30:36 來自手機 | 只看該作者
bigbigbig 發表於 2014-10-17 22:19
睇完後咁新手係淘寳應該買邊款好的450?

在下入魔未夠二年,因為要飬家無咩錢買靚機玩過,基本上唔夠小步兄認識咁多,正如小步兄所謂玩450級要自己砌機,想問樓主師兄有無信心自己砌機?
littlestep 發表於 2014-10-17 22:30:56 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-17 22:22
講開隻3gx 十個有九個話佢差,在下未用過的靚野,想問下師兄換隻kbar 有無著數呢?想感受下3gx 同kbar 既 ...

論手感VBAR 就真係無敵O既...三豬差就算了, 念起都有些氣憤難平....
念用亞拓咁大間野, 又賣咁貴點都唔會差....
一次入3隻.....

K8 有幾個VERSION 我都唔清楚點分, 只知有些在450上會金魚尾..有些不會.
正版VBAR 就未試過出事.
同時都裝過幾隻老番BREAST , 手感就一定冇V8 或K8 好架啦, 但就係易SET 同好穩咁.
而家用緊KDS EBAR V2 , 都唔錯....
littlestep 發表於 2014-10-17 22:32:44 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-17 22:30
在下入魔未夠二年,因為要飬家無咩錢買靚機玩過,基本上唔夠小步兄認識咁多,正如小步兄所謂玩450級要自 ...

香港仲有O的幫人出機O既RC 鋪掛..?
比如你同中天買亞拓450L 加錢裝埋都得架...不過都幾貴.....