RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3469|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

呢架野好玩唔好玩嗎?

APPLE 發表於 2007-1-26 01:18:27 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有friend兩百蚊樣左呢架KYOSHO野比我,是否好玩嗎?<br />
全原裝,好新淨,<br />
請問各位Brother有D咩野可改快佢呢~!<br />
(小弟未玩過18仔的~!
觀星是答案 發表於 2007-1-26 01:29:52 | 只看該作者
抵到爆啦 !!
gibson 發表於 2007-1-26 01:53:13 | 只看該作者
For HKD200, you never go wrong.
 樓主| APPLE 發表於 2007-1-26 12:58:37 | 只看該作者
我個friend買比個仔玩,佢個仔吾識玩,佢自己又吾玩...!
咁就樣左比我了.....!

係呢!佢完裝要改幾多粒啤呤架...?
完裝電變可改咩麼打呢....?
有咩零件可用到1∕10 o太呢....?
又可用到什麼房車殼呢....?(好似TEAM那架18R 咁好正....!)
我見你地咁多位都無玩呢種kyosho 1/18 Rally的,佢是否改黎都係浪費呢....?

(小弟之前從未玩過18仔的)
請各位師兄指點下我啦....!
leeho888 發表於 2007-1-26 13:53:30 | 只看該作者
無咩野改........己經好好玩
superpig_2002 發表於 2007-1-26 15:23:58 | 只看該作者
正啦....!
老尖 發表於 2007-1-28 02:44:44 | 只看該作者
好玩。
mnywong 發表於 2007-5-2 16:22:02 | 只看該作者

回復 #1 APPLE 的帖子

Apple兄, 我都買左呢架京商, 但點解個ESC咁易瓜既, 我只係用筆心電. 唔知你有無同樣問題呢 ?
Q太郎 發表於 2007-5-2 20:28:37 | 只看該作者
超值
 樓主| APPLE 發表於 2007-5-3 17:16:38 | 只看該作者
原帖由 mnywong 於 2007-5-2 16:22 發表
Apple兄, 我都買左呢架京商, 但點解個ESC咁易瓜既, 我只係用筆心電. 唔知你有無同樣問題呢 ?

站時無問題喎......!不過佢D電子野咁雞,遲早都會換曬啦....!
mnywong 發表於 2007-5-8 10:24:00 | 只看該作者
原帖由 APPLE 於 2007-5-3 17:16 發表

站時無問題喎......!不過佢D電子野咁雞,遲早都會換曬啦....!

睇黎都係要把心一橫...換晒佢........
mnywong 發表於 2007-5-8 10:26:55 | 只看該作者
原帖由 APPLE 於 2007-5-3 17:16 發表

睇黎都係要把心一橫...換晒佢........
omecon2000 發表於 2007-5-8 12:09:14 | 只看該作者
我都曾經試過換晒d電子野仲上到無刷tim
我仲係由LAV版改到變buggy版@@
直至比個friend部DF-3毒到....
而家都係變番裝甲車版玩了

其實計番條數
買DF-03同mini inferno 差5多
同埋size都係差5多,df-03都係長小小ja
mnywong 發表於 2007-5-8 14:41:56 | 只看該作者
原帖由 omecon2000 於 2007-5-8 12:09 發表
我都曾經試過換晒d電子野仲上到無刷tim
我仲係由LAV版改到變buggy版@@
直至比個friend部DF-3毒到....
而家都係變番裝甲車版玩了

其實計番條數
買DF-03同mini inferno 差5多
同埋size都係差5多,df-03都係長 ...

但京商架軍車只係得265mm, 而DF-03有成387mm, 咁都差唔多長....
 樓主| APPLE 發表於 2007-5-8 15:34:19 | 只看該作者
原帖由 VeilSide 於 2007-5-8 15:09 發表

可以換無刷先,跟住改油壓,BEARING,萬向,頭單,防傾杆,珠差,限滑,碳纖二樓板,金屬油壓板,麼打齒,金屬轉向杯,金屬尾HUB,金屬六角ADAPTER,鈦推杆,鈦鑼絲,彈弓

想玩(軍車殼)的話,都係吾好改咁快好D,如果吾係一炒......個殼就(磡包散)囉.......!
omecon2000 發表於 2007-5-8 16:24:13 | 只看該作者
前萬向一定要改 原裝一撞就移位
仲有2枝鈦中軸 原裝條中軸係膠做 會灣的