RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9935|回復: 67
收起左側

rcmart己主動回應,期待好消息

oolongtea 發表於 2014-7-23 10:50:40 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

本人之叉機維修半年,期待回來
 樓主| oolongtea 發表於 2014-7-23 11:03:47 | 顯示全部樓層
 樓主| oolongtea 發表於 2014-7-23 15:19:04 | 顯示全部樓層
虛述第三者回覆無了期維修作退錢理由,完全係不合理藉口,何等幼稚羞恥
1BM 發表於 2014-7-23 16:35:13 | 顯示全部樓層
乜咁大火氣呀
Let-Go 發表於 2014-7-23 17:34:38 | 顯示全部樓層
BAD BAD BAD
 樓主| oolongtea 發表於 2014-7-23 17:41:30 | 顯示全部樓層

escrc 發表於 2014-7-23 17:43:15 | 顯示全部樓層
佢0回應
TOMY1988 發表於 2014-7-23 20:46:58 | 顯示全部樓層
或者佢地內部已經開會斷定左樓主有問題
而唔係义電機問題
而且一至通過依位人兄鍾意搞事
可不理會呢 …………………
 樓主| oolongtea 發表於 2014-7-23 21:32:20 | 顯示全部樓層
TOMY1988 發表於 2014-7-23 20:46
而唔係义電機問題

一部充電機維修可以消失得無影無綜,師兄可能你對分析事情有障礙哦
 樓主| oolongtea 發表於 2014-7-23 21:39:34 | 顯示全部樓層
我根本唔需要佢地回應,因為佢地全部係大話,而且消委會己接納我投訴,回應消委會便足夠!我係度出post係要提醒各位呢間公司常用騙人技倆,你可視為我搞事,因為你唔係受害者,但希望你尊重自己,唔好講一啲比佢地更幼稚既説話
 樓主| oolongtea 發表於 2014-7-23 21:48:09 | 顯示全部樓層
TOMY1988 發表於 2014-7-23 20:46
而唔係义電機問題

我記得你,你係想同我買$70二手電仲要分期付款問長問短個位學生
ben276611 發表於 2014-7-23 21:52:18 | 顯示全部樓層

Ching講真,完全明白你感受,但我個case又同你有少少唔同,我之前係佢地度買左隻Tekin,幾個月之後有問題,之後攞上去整,佢地話都係第一次整,可能時間要奈少少,咁一個月之後嘅今天,我上去攞嘢,順便問下個Tekin咩環境,佢地答我已經寄左去美國,跟手比埋個tracking No我添,所以我覺得佢地嘅服務都ok wo。(不喜勿插)
 樓主| oolongtea 發表於 2014-7-23 22:06:07 | 顯示全部樓層
ben276611 發表於 2014-7-23 21:52
Ching講真,我又有少少唔同意你啲講法,我之前係佢地度買左隻Tekin,幾個月之後有問題,之後攞上去整,佢地 ...

• 師兄,我部MM叉機上年12月4日拎番去整,到而家竟然話維修無了期,即係有寄去整但整唔到???整唔到咪比番條屍我囉,我自己七個月內來回日本六次,最多咪我自己拎去日本MM整囉,但仲乜要作古仔呃人呢,佢地賣既係水貨,根本就唔會寄返日本整,一味作古仔拖你,唔係上工房開post直頭唔理你,六個月內問左至少四,五次,每次都話唔知幾時整好,玉免號上左月球都玩完喇,

TOMY1988 發表於 2014-7-23 22:10:34 | 顯示全部樓層
oolongtea 發表於 2014-7-23 21:48
我記得你,你係想同我買$70二手電仲要分期付款問長問短個位學生

你無野下話

第一  我無買過二手電

第二我唔係學生

點錯相行遠d
TOMY1988 發表於 2014-7-23 22:12:41 | 顯示全部樓層
oolongtea 發表於 2014-7-23 21:32
一部充電機維修可以消失得無影無綜,師兄可能你對分析事情有障礙哦

一般公司都會係咁

唔想處理既投訴都會指投訴人有問題

信唔信由你
 樓主| oolongtea 發表於 2014-7-23 22:14:57 | 顯示全部樓層
TOMY1988 發表於 2014-7-23 22:10
你無野下話

第一  我無買過二手電

唔好意思,可能你同個學生一樣,分析事情能力有問題
ben276611 發表於 2014-7-23 22:17:50 | 顯示全部樓層
oolongtea 發表於 2014-7-23 22:06
  • 師兄,我部MM叉機上年12月4日拎番去整,到而家竟然話維修無了期,即係有寄去整但整唔到???整唔到 ...

• Ching你其實可以問佢地攞個tracking no,如果無,咪即係無寄走過la,但如果佢地有寄走,而係mm果間公司無整嘅話,就唔可以完全入晒rcmart數,但rcmart都有做得唔好嘅地方,就係無通知返貨主。另外如果rcmart由始致終都比唔到tracking no你,咁我覺得就真係要追究到底,還你一個公道!
     樓主| oolongtea 發表於 2014-7-23 22:19:44 來自手機 | 顯示全部樓層
    稍為有少少分析頭腦都知佢地講大話喇!
     樓主| oolongtea 發表於 2014-7-23 22:25:30 來自手機 | 顯示全部樓層
    一部叉機並非穿梭機呀!有乜理由無了期維修,况且佢有tracking就一早哂左出來喇,仲駛乜作古仔,佢仲作到自己同MM入貨,MM香港有代理,點會比貨佢吖,你估我想攪事,伍仟蚊買部叉機都而家唔嗲唔吊,仲要拎多2千出來買個部,你估我直係好得閒
    Allan007 發表於 2014-7-23 22:26:34 | 顯示全部樓層
    TOMY1988 發表於 2014-7-23 22:12
    一般公司都會係咁

唔想處理既投訴都會指投訴人有問題

睇到呢度要出聲啦。點可以話"一般公司都係咁"?做生意唔可能每一單都要賺,係既話保險唔駛做。