RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3758|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

谷口信輝日本山道漂移

bkingsanc 發表於 2007-1-22 22:37:16 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
真正頭文字d
http://www.youtube.com/watch?v=QqcYsrOLCws&mode=related&search
SPAWN 發表於 2007-1-22 22:59:24 | 只看該作者
又頭D上腦 ,乜鬼野都關頭D事 ,唉
中遠 發表於 2007-1-22 23:08:09 | 只看該作者
小弟覺得漂移一d都唔型,兄不過架車打滑先住過灣,反而一d渣到架車又定又安全果d仲型。。。
ALEXANDER 發表於 2007-1-22 23:12:20 | 只看該作者
頭文字d呃人架,你睇幾慢!?踩單車咁既速度,比d小朋友睇下啦!!!
中遠 發表於 2007-1-22 23:15:13 | 只看該作者
打橫過灣,累死人拉。。。
 樓主| bkingsanc 發表於 2007-1-22 23:46:28 | 只看該作者
大家鍾意既野唔同姐,你發表你既偉論,我都唔會改變我既睇法嫁啦
回『ALEXANDER』又唔一定要有速度先得既,你唔比我鍾意花式單車嫁
ALEXANDER 發表於 2007-1-22 23:59:22 | 只看該作者
原帖由 bkingsanc 於 22/1/2007 11:46 PM 發表
大家鍾意既野唔同姐,你發表你既偉論,我都唔會改變我既睇法嫁啦
回『ALEXANDER』又唔一定要有速度先得既,你唔比我鍾意花式單車嫁

哈,我意思即係比d小朋友知唔好以為頭文字d飄移好快好勁咁姐.......我冇話一定要快先好~

wardenlo 發表於 2007-1-23 00:00:15 | 只看該作者
超正
 樓主| bkingsanc 發表於 2007-1-23 00:05:00 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2007-1-22 23:59 發表

哈,我意思即係比d小朋友知唔好以為飄移好快好勁咁姐.......我冇話一定要快先好~

其實我都想澄清一下,我發表呢個主題名稱只係用黎做襯托,唔代表本人喜愛頭文字d。
希望大家可以抱著交流既心態。
而唔喜愛漂移既人請不要踐踏別人既喜好,謝謝!
gegegum 發表於 2007-1-23 01:47:40 | 只看該作者
原帖由 bkingsanc 於 2007-1-23 00:05 發表

其實我都想澄清一下,我發表呢個主題名稱只係用黎做襯托,唔代表本人喜愛頭文字d。
希望大家可以抱著交流既心態。
而唔喜愛漂移既人請不要踐踏別人既喜好,謝謝!

喜愛頭文字d, 有問題嗎!? 咁d人鍾意高達會唔會有茫想証?
buggy 發表於 2007-1-23 01:55:59 | 只看該作者
if you know cars, Initial D is really possible...but as it is a comics, it definitely will "godify" the story line to attract more readers...drifting can be slow or fast...fast drifting requires more technique...it's not just tire spinning or turning in....you can see the drivers are using many techniques to make the cars drift as they wish....like heel/toe, braking point, using clutch instead of braking to achieve weight transfer, so no speed lost....hand braking......I would say drifting is similar to rally technique....Fast does not necessarily mean the driver has skills......
 樓主| bkingsanc 發表於 2007-1-23 09:40:27 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2007-1-23 01:47 發表

喜愛頭文字d, 有問題嗎!? 咁d人鍾意高達會唔會有茫想証?

其實我都唔介意講,我鍾意叮噹
magic-vtec 發表於 2007-1-23 12:25:47 | 只看該作者
呢度係 飄移技術交流版 如果幾位c兄唔係太中2飄移可以去第2版.....
每個人都有佢自己中2既野,請c兄唔去係度因為自己既唔認同而踐踏人地既興趣....
重來冇人話drift呢種過灣方式好快好勁....
況且好快好勁唔係你地講架....要比過先知....
土屋都係因為比賽個天又落大雨靠drift win晒渣到架車又定又安全果d車手...
D1都係土屋,織戶學攪既...你話佢唔快呀...
重有....呢個post係  真正頭文字d
                   唔係  真正頭d
真係唔知乜野叫頭d
 樓主| bkingsanc 發表於 2007-1-23 12:49:37 | 只看該作者
原帖由 magic-vtec 於 2007-1-23 12:25 發表
呢度係 飄移技術交流版 如果幾位c兄唔係太中2飄移可以去第2版.....
每個人都有佢自己中2既野,請c兄唔去係度因為自己既唔認同而踐踏人地既興趣....
況且好快好勁唔係你 ...

agree
lmf008 發表於 2007-1-23 12:50:53 | 只看該作者
勁正!!!   !!!!!!!!!!!!!!
 樓主| bkingsanc 發表於 2007-1-23 13:00:39 | 只看該作者
回覆就是力量,多謝多謝

magic-vtec 發表於 2007-1-23 13:53:51 | 只看該作者
原帖由 bkingsanc 於 2007-1-23 01:00 PM 發表
回覆就是力量,多謝多謝

^^
TOMY(HONG) 發表於 2007-1-23 14:31:35 | 只看該作者
谷口架車果時仲未換(士伸so)波箱架喎,
早排黎香港已換左啦!
wakaka 發表於 2007-1-23 15:43:15 | 只看該作者
赞,中意漂移!支持漂移!!!
SPAWN 發表於 2007-1-23 19:05:07 | 只看該作者
原帖由 magic-vtec 於 2007-1-23 12:25 發表
況且好快好勁唔係你 ...

講”頭D”都比你話,好野!!!仲有我非常喜歡漂移,我講D野又係有D過份,望幾位大老見”原亮”
(打極都打唔出lee兩個字,用同音頂住先)