RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1740|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔知買咩車好呢

lawrencechan 發表於 2014-6-15 21:03:23 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟心大心細, 睇中以下幾款車

1) http://www.rcmart.com/scx10-dead ... ectric-p-55948.html - 好似係新出, 但買RTR 定自己砌好呢, 有咩需要換??

2) http://www.rcmart.com/tamiya-585 ... d-body-p-35782.html - 有咩需要換??

3) www.rcmart.com/gs01-sawback-p-38 ... be88b4¤cy=HKD - 有咩需要換??

想問下, 邊隻最好呢, BUDGET TOTAL 3000 蚊左右, 謝謝

Mahosing 發表於 2014-6-15 23:07:02 | 只看該作者
Deadbolt 快,硬淨,無咩可改,都爬到既!
CC01 玩像真也可以,都唔慢,但硬度不及axial
Sawback  超像真,車架好正!慢爬性能不俗!最好慢速玩!

睇你玩咩方向,三架較喜歡sawback!當擺設都正!
 樓主| lawrencechan 發表於 2014-6-16 09:45:25 | 只看該作者
Mahosing 發表於 2014-6-15 23:07
Deadbolt 快,硬淨,無咩可改,都爬到既!
CC01 玩像真也可以,都唔慢,但硬度不及axial
Sawback  超像真 ...

唔該晒CHING, 我又想爬下, 又想像真一下, 哈哈, 所以心大心細

不過好多CHING 都話爬就SCX10 最好
我想問多小小野,

1) 因為我見佢新呢部係用最新ESC, 咁我買RTR 定還是自己砌好呢, RTR 實在好平, RCMART 都係二千幾

2) 如果買RTR, 原裝27T 夠唔夠力, 我見一D CHING 話最好35T,
3) 有咩PART 最容易爛, 要買定起度做SPARE

新手問題多, 唔該晒CHING
ricksonchow 發表於 2014-6-16 10:56:51 | 只看該作者
lawrencechan 發表於 2014-6-16 09:45
唔該晒CHING, 我又想爬下, 又想像真一下, 哈哈, 所以心大心細

不過好多CHING 都話爬就SCX10 最好

最新dead bolt 除左電變仲有其他新野, 加上LEE 個價錢 RTR 都好底玩
Mahosing 發表於 2014-6-16 13:26:04 來自手機 | 只看該作者
像真程度見仁見智,睇下師兄係邊玩,玩到咩情況,好難講。scx10可能比較適合師兄你。你本身有沒有控,無就RTR。想用控控埋像真winch,買4 channel控!
711leung 發表於 2014-6-16 13:57:23 | 只看該作者
ching, 請問邊隻控好, 可否介紹及約幾錢到, tks
 樓主| lawrencechan 發表於 2014-6-16 15:35:20 | 只看該作者
Mahosing 發表於 2014-6-16 13:26
像真程度見仁見智,睇下師兄係邊玩,玩到咩情況,好難講。scx10可能比較適合師兄你。你本身有沒有控,無就R ...

唔該晒ching,

我本身有控, 有4pk, 同t6j, 但要買多個接收,

所以我起度計, 如果唔係rtr, 又要買esc, motor, servo 接收, 呢度都1000 蚊, 但rtr 先2 千幾, 而且係新ae-5 esc, 真係抵到喊