RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2948|回復: 20
收起左側

請教有關BUGGY / MONSTER TRUCK~ THX

thl0610 發表於 2014-5-12 16:39:37 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問咁多位師兄.

如果入倉 或 TKO玩 越野車

BUGGY定MONSTER TRUCK過癮D?

另外,小弟睇中HSP既車, 貪佢夠平. 仲有HOBBYWING 100A選擇

唔知又有冇師兄玩緊呢?  配3S 電夠唔夠暴力呢??  唔該晒~~
無限sky 發表於 2014-5-12 17:25:50 | 顯示全部樓層
HSP ??
最重要有沒PARTS供應!?
如果無幾平都系假  
 樓主| thl0610 發表於 2014-5-12 18:11:54 | 顯示全部樓層
淘寶絕對有大量零件,, PARTS都幾多.  我見金屬件都係幾十蚊
無限sky 發表於 2014-5-12 20:00:46 來自手機 | 顯示全部樓層
入倉玩BUGGY 吾使成日汁車
965 發表於 2014-5-13 00:24:37 | 顯示全部樓層
I hv bad experience with HSP, basically 1/10 material, use in 1/8. Bash around is ok, but any smash.... Toasted....

May be they r better now......don't know....

Want cheap and good, consider team C rtr la...
965 發表於 2014-5-13 00:25:00 | 顯示全部樓層
I hv bad experience with HSP, basically 1/10 material, use in 1/8. Bash around is ok, but any smash.... Toasted....

May be they r better now......don't know....

Want cheap and good, consider team C rtr la...
bigmouthguy 發表於 2014-5-13 00:32:47 | 顯示全部樓層
師兄, BUGGY 你買TEAM C 無咁嬲~~~~ HSP D 膠件比較脆。大腳你買HSP 整多過玩~~~ 大腳買返大牌子啦~~~
bigmouthguy 發表於 2014-5-13 00:33:54 | 顯示全部樓層
Team c rtr 都唔太建議, 朋友同我一齊買tc02c, 我買kit版佢買rtr, rtr 版成日爛野~~~ 比較過d膠無kit 版咁好~~~
 樓主| thl0610 發表於 2014-5-13 03:39:23 來自手機 | 顯示全部樓層
好 唔該晒咁多位師兄
965 發表於 2014-5-13 13:16:02 | 顯示全部樓層
Team C 1/8 rtr is good ga. Very durable!
 樓主| thl0610 發表於 2014-5-13 14:59:40 | 顯示全部樓層
咁又想請問下咁多位師兄..

1/16 既 E-REVO 會唔會好細架? 如果入場玩又接唔接受架呢??
hclo1818 發表於 2014-5-13 16:06:53 | 顯示全部樓層
HPI Vorza Flux 1/8 buggy also good ar...
Materials very strong and durable...long lasting for fun
fr888 發表於 2014-5-13 19:54:40 來自手機 | 顯示全部樓層
Recommended to buy 1:8 ep rtr if play in lali; if have more budget buy kit is better then rtr because of better material
 樓主| thl0610 發表於 2014-5-13 19:59:47 | 顯示全部樓層
唔該晒咁多位師兄)
22年 發表於 2014-5-14 12:55:07 | 顯示全部樓層
樓主:Lali嘅layout已跳躍為主,玩buggy或short course會容易D適應,亦比較有多D樂趣。玩大轆monster的話跳jump會幾考功夫,亦會較容易失手(亦可能係我自己技術唔夠)。
PS: 我有部Traxxas E-Maxx响倉用黎做marshall救車嘅,慢慢行下都幾過引。
 樓主| thl0610 發表於 2014-5-15 19:03:02 | 顯示全部樓層
嘻嘻  唔該晒師兄@@
貓仙人 發表於 2014-5-15 19:10:17 | 顯示全部樓層
thl0610 發表於 2014-5-13 14:59
咁又想請問下咁多位師兄..

1/16 既 E-REVO 會唔會好細架? 如果入場玩又接唔接受架呢?? ...

1:18   short course 都見過人玩......
kumyeung 發表於 2014-5-19 12:53:48 | 顯示全部樓層
講問各位入倉玩即是邊度?
性情中人 發表於 2014-5-19 13:35:01 | 顯示全部樓層
kumyeung 發表於 2014-5-19 12:53
講問各位入倉玩即是邊度?

月野倉, 晌流浮山
kumyeung 發表於 2014-5-19 13:48:51 | 顯示全部樓層
唔該晒師兄