RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kauhj6056
收起左側

將軍澳這麽大的場

stam28 發表於 2014-6-4 11:14:43 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2014-6-4 11:03
未入過,就試下,唔好剩係聽人講就當係。

1. 遠 - 其實睇你有無心,坐港鐵轉的士到門口。 的士都係幾十 ...

主要係時間
我住港島
我去TKO開車15分鐘内到
入倉要50分鐘以上
玩TKO可以AM玩2完個鐘
PM可以倍家人
玩車以外大家有好多其他因素
当我0吾得熱誠Law
ikesan 發表於 2014-6-4 11:24:43 | 顯示全部樓層
1/ euro Ching 都係TKO友,都係離倉好遠
2/ euro Ching 都係好慢,但我地冇鹽氣佢。佢一様自得其樂
3/ euro Ching 都係成日反車,但有好多熱心嘅ching會主動幫手汁車。
billykai 發表於 2014-6-4 11:30:32 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2014-6-4 11:03
未入過,就試下,唔好剩係聽人講就當係。

1. 遠 - 其實睇你有無心,坐港鐵轉的士到門口。 的士都係幾十 ...

1)我住港島遠就預左所以冇話主要原因,可能有ching住流浮山咁未近lo,所以話個人問題
2)我主要都唔係玩星星,不過上次TKO星星會分開時間玩,但我唸倉唔可以(not個個要玩快)
3)ching幫手自己都覺唔好意思, 當然要練習但方便d唔係好d??
euro614 發表於 2014-6-4 11:30:38 | 顯示全部樓層
stam28 發表於 2014-6-4 11:14
主要係時間
我住港島
我去TKO開車15分鐘内到

我住TKO,初初在工業區都係玩半日就回。後來上水有場,我9:30就到上水玩。明白有師兄可能無得玩足全日,倉開9am,有冷氣,又可以叉電,同玩爛地真係好大分別。
euro614 發表於 2014-6-4 11:32:40 | 顯示全部樓層
ikesan 發表於 2014-6-4 11:24
2/ euro Ching 都係好慢,但我地冇鹽氣佢。佢一様自得其樂
3/ eu ...

中晒Point
所以好想多d人陪我一齊慢遊..
stam28 發表於 2014-6-4 11:44:35 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2014-6-4 11:30
我住TKO,初初在工業區都係玩半日就回。後來上水有場,我9:30就到上水玩。明白有師兄可能無得玩足全日, ...

我出発前仲要搞点埋小朋友
倉開幾点都0吾夾
玩2個鐘0吾需要差電
我都係玩星星車、主要過0下隠、回憶0下童年
返宜爛地仲好玩
如Billy一様、大家個人理由、大家0吾同
無得講
不過都会搵機会入倉玩0下
billykai 發表於 2014-6-4 11:45:07 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2014-6-4 11:32
中晒Point
所以好想多d人陪我一齊慢遊..

ic, good
billykai 發表於 2014-6-4 11:51:32 | 顯示全部樓層
ikesan 發表於 2014-6-4 11:24
3/ eu ...

1) 同意
2) 見人見志
3)ching幫完,自己都要幫返人執,試過,好辛苦,可能少運動
rming1976 發表於 2014-6-4 12:03:45 | 顯示全部樓層
其實邊到玩都冇所謂喇,重點是自己開心但要玩得安全放心就入倉比較好,始終都係一個正式車場,執車時大聲咬啲車手自然會慢車,如果跑街爛地時有途人圍觀,其實都幾危險,ching門緊記留意圍觀者對腳啊唔係就麻煩...申報下先,我TKO,lali 都有玩車仔,學仔嚟㗎
rming1976 發表於 2014-6-4 12:13:51 | 顯示全部樓層
其實政府地好,私人地好,現在城市化講求綠化,遲早會種植,都唔駛用圍欄,唉!咁靚塊地皮,唔知可以玩到幾時,我地都已經好檢點,冇漏低啲垃圾,因現場有個大垃圾桶,不過印象中,個垃圾桶好似係好似係半島管理公司提供,唔係公家嘢嚟
ckcgary 發表於 2014-6-4 12:37:14 | 顯示全部樓層
manfail1122 發表於 2014-6-4 02:04
ching 雖然揚左,唔代表比佢惡化下去。大家自律D,就可以繼續玩。
雖然我估你都玩油雞,因為噪音問題已經香 ...

大模型專用場地都會有 support 油車時段,點會一着 engine 就比人叫停咁搞笑?
如果電車時段夾硬要放架油車落去玩嘅,呢啲真係叫打死無怨啦......
manfail1122 發表於 2014-6-4 13:47:29 | 顯示全部樓層
  1. 大模型專用場地都會有 support 油車時段,點會一着 engine 就比人叫停咁搞笑?
  2. 如果電車時段夾硬要放架油車落去玩嘅,呢啲真係叫打死無怨啦......
複製代碼
如果特別有油車時段, 証明左要限制噪音問題,
lawlaw 發表於 2014-6-4 13:57:33 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2014-6-4 11:30
我住TKO,初初在工業區都係玩半日就回。後來上水有場,我9:30就到上水玩。明白有師兄可能無得玩足全日, ...

吾好意思借問声, 倉不時開下午1:00嗎?thx
euro614 發表於 2014-6-4 14:30:26 | 顯示全部樓層
lawlaw 發表於 2014-6-4 13:57
吾好意思借問声, 倉不時開下午1:00嗎?thx

星期一,二休息星期三, 四, 五:中午 1 時至晚上 12 時
星期六 : 早上9 時至晚上12 時
星期日及公眾假期:  早上9時至晚上8時

PKKC 發表於 2014-6-4 18:46:25 來自手機 | 顯示全部樓層
其實我覚得各有各好玩,互有長短。
jun9999 發表於 2014-6-4 19:00:38 來自手機 | 顯示全部樓層
油車有味道
jun9999 發表於 2014-6-4 19:01:08 來自手機 | 顯示全部樓層
油車有味道 電車夠方便
lawlaw 發表於 2014-6-4 21:51:30 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2014-6-4 14:30
星期一,二休息星期三, 四, 五:中午 1 時至晚上 12 時
星期六 : 早上9 時至晚上12 時星期日及公眾假期:  ...

thx
965 發表於 2014-6-5 10:49:59 | 顯示全部樓層
By the way, how about some BMX/dirt bike track? Any in HK? Allow to play RC?

This TKO "track" is great idea, again, remind me 麼頓台 in the 80's .. Just for bashing, nice gathering!

When I was in HK few month ago, I went to Lali .. It is far, (I love in HK side, south side) go TKO will be easy from north point...  And bashing is more casual...
billykai 發表於 2014-6-5 11:39:37 | 顯示全部樓層
965 發表於 2014-6-5 10:49
By the way, how about some BMX/dirt bike track? Any in HK? Allow to play RC?

This TKO "track" is g ...

bike track not allow in HK