RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kauhj6056
收起左側

將軍澳這麽大的場

manfail1122 發表於 2014-6-3 19:35:23 | 顯示全部樓層
間唔中一部油車更係冇問題,當日日都有油車嘈.....就死梗.
好似裝修一樣,間中嘈一陣更冇問題. 嘈成日又成日嘈. 你都投訴.
所以其他CHING先叫人唔好玩油車,相比之下電車等於冇聲
不過太揚當然係問題.
carsubaru 發表於 2014-6-3 19:51:18 來自手機 | 顯示全部樓層
現在程況,我唸电車都死,因太多人玩,好似開party 咁,遲D人少D可能好D。
carsubaru 發表於 2014-6-3 19:57:17 來自手機 | 顯示全部樓層
不過油車又真係死梗,實投訴
kingsleo 發表於 2014-6-3 22:30:20 | 顯示全部樓層
阿邊個 發表於 2014-6-3 18:30
咁係咪阿sir黎冚檔趕人?

是的,玩油車那班人,有沒有師兄點了他們相,真的不知所謂,其他師兄啲電車都怕了他們的油鷄,玩到沙塵滾滾。
22年 發表於 2014-6-3 22:39:50 | 顯示全部樓層
其實咁多位師兄點解唔入越野倉玩下呢?
ckcgary 發表於 2014-6-3 22:43:30 | 顯示全部樓層
carsubaru 發表於 2014-6-3 19:51
現在程況,我唸电車都死,因太多人玩,好似開party 咁,遲D人少D可能好D。

所以話,純估計,電油都未必係重點了........人多,私地變公地,可能或者仲有其它佢地嘅擔心卦!?
jun9999 發表於 2014-6-3 22:54:35 | 顯示全部樓層
kingsleo 發表於 2014-6-3 22:30
是的,玩油車那班人,有沒有師兄點了他們相,真的不知所謂,其他師兄啲電車都怕了他們的油鷄,玩到沙塵滾 ...

那是霸氣你地應該同佢死過..咩都輸得, 就係個勢唔輸得

ckcgary 發表於 2014-6-3 23:06:38 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2014-6-3 22:54
那是霸氣你地應該同佢死過..咩都輸得, 就係個勢唔輸得

鬥沙塵滾滾?電仲快過油,呢方面點會輸蝕?可恨嘅係......我都未搞點我架 Rally 去呢個場玩下......

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

rs280t 發表於 2014-6-4 00:57:49 來自手機 | 顯示全部樓層
既然個場都串左~咁咪唔駛理電雞油雞~乜都攞去放下囉~
manfail1122 發表於 2014-6-4 02:04:37 來自手機 | 顯示全部樓層
  1. 既然個場都串左~咁咪唔駛理電雞油雞~乜都攞去放下囉~<div class="quote"><blockquote>既然個場都串左~咁咪唔駛理電雞油雞~乜都攞去放下囉~
複製代碼
ching 雖然揚左,唔代表比佢惡化下去。大家自律D,就可以繼續玩。
雖然我估你都玩油雞,因為噪音問題已經香港比較少人玩.
你唔信去各大模型專用場地,一着engine即刻有人叫停.

ian_un 發表於 2014-6-4 02:38:20 來自手機 | 顯示全部樓層
rs280t 發表於 2014-6-4 00:57
既然個場都串左~咁咪唔駛理電雞油雞~乜都攞去放下囉~

Andy哥,大家都想有得玩,希望电车好油车好,自律D,唔令其他人討厭,自然无人投訴,要玩寸場而无左个好地方放车,实在可惜。
rs280t 發表於 2014-6-4 09:35:11 來自手機 | 顯示全部樓層
利申~我冇去過上址玩車~
rs280t 發表於 2014-6-4 09:39:16 來自手機 | 顯示全部樓層
我意思係~唔串都串左~咁有人趕咪走囉~大家都知個場不嬲都係私家地~有樓主話間中落去玩下都冇嘢~但係連群結黨咁個個禮拜都去~就一定樹大招風架啦~唔係你自唔自律嘅問題~街邊檔賣魚旦嗰個都話自己自律~但一樣係俾人告阻街~咁要搵食嘅咪唔好咁張揚囉~一樣道理~
billykai 發表於 2014-6-4 09:48:27 | 顯示全部樓層
22年 發表於 2014-6-3 22:39
其實咁多位師兄點解唔入越野倉玩下呢?

個人問題:
1) 遠
2) 唔適合玩'較'慢車(例如星星容易爛)
3) 但最主要是技術唔好,時常要走上走落執車
stam28 發表於 2014-6-4 10:50:45 | 顯示全部樓層
billykai 發表於 2014-6-4 09:48
個人問題:
1) 遠
2) 唔適合玩'較'慢車(例如星星容易爛)

雖然未入過倉
但原因同上
stam28 發表於 2014-6-4 10:51:34 | 顯示全部樓層
其実0個塊地真係私家地???
euro614 發表於 2014-6-4 11:03:37 | 顯示全部樓層
stam28 發表於 2014-6-4 10:50
雖然未入過倉
但原因同上

未入過,就試下,唔好剩係聽人講就當係。

1. 遠 - 其實睇你有無心,坐港鐵轉的士到門口。 的士都係幾十蚊,有楂車的就更加不用煩..
2. 爛野-好似唔關快慢事,係車品牌的問題,孖星玩offroad易爛係正常不過.. 玩其它offroad出名的品牌就無事。
3. 執車 - 好多熱心師兄行過會幫手,而且玩得多自自然然會無咁多翻車,BB仔學行都成日PK..
manfail1122 發表於 2014-6-4 11:05:44 | 顯示全部樓層
  1. 其実0個塊地真係私家地???
複製代碼
照我所知,唔係私家地.
如果係私家地地產商重唔圍住佢
billykai 發表於 2014-6-4 11:06:22 | 顯示全部樓層
stam28 發表於 2014-6-4 10:51
其実0個塊地真係私家地???

我都好懷疑因為政府冇理由起橋係私人地上面咁stupid
唔係話有個牌就係私人地lo
manfail1122 發表於 2014-6-4 11:07:52 | 顯示全部樓層
  1. 我意思係~唔串都串左~咁有人趕咪走囉~大家都知個場不嬲都係私家地~有樓主話間中落去玩下都冇嘢~但係連群結黨咁個個禮拜都去~就一定樹大招風架啦~唔係你自唔自律嘅問題~街邊檔賣魚旦嗰個都話自己自律~但一樣係俾人告阻街~咁要搵食嘅咪唔好咁張揚囉~一樣道理
複製代碼
我地一個月先一次大集會,都有問題. 星期日叫佢地捉晒D菲傭先