RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1355|回復: 5
收起左側

新手一問配电变,摩打,servo

hoyinyin624 發表於 2014-5-3 22:30:22 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
買左架scx10,但未有电子野!新手咩都唔識,今日見到隻hw防水60a無感电变呢隻得唔得?請各師兄指教
965 發表於 2014-5-4 07:59:43 | 顯示全部樓層
You better run Brushed ... smoother, water proof ..  enough speed ..

The hobby wing 3s water proof esc should be around $150 or less HKD ..

http://www.ebay.com/itm/1-10-RC- ... 26sd%3D380661438803

The 60A HobbyWing is good too, but not as smooth, and you don't need very high speed for SCX10..
 樓主| hoyinyin624 發表於 2014-5-4 08:51:37 來自手機 | 顯示全部樓層
其实係咪唔需要玩有感摩打著turbo?就咁無感有刷就可以?
 樓主| hoyinyin624 發表於 2014-5-4 08:53:21 來自手機 | 顯示全部樓層
我睇之前啲post有師兄玩有感
YSL 發表於 2014-5-4 15:02:35 來自手機 | 顯示全部樓層
越野車唔洗著turbo, SCX10 唔系要黎飛車,系要扭力黎爬,,而且不洽行越野定平路,scx10之車重再開turbo,小心掃齒掃到啪啪聲
YSL 發表於 2014-5-4 15:03:59 來自手機 | 顯示全部樓層
系不論行越野定平路   ,手機改唔到post