RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8548|回復: 22
收起左側

Wild Willy 2..............

Sapphire 發表於 2014-4-6 00:07:46 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

各位師兄好,今次係小弟工房第一次出post, 見笑見笑其實遙控呢家野,廿幾年前小學果時玩過,當時仲係要抬一舊重到死o既水電,上九龍仔公園玩,記得當時係架Galaxy 同Ninja...無玩咁多年,今個月唔知發乜神經,突然想玩返,買下買下就買左6架.......(仲有一架cc01未整)
其他無乜特別,返而想幫架wild willy影下相,之前爬過文,學人加下燈,獻醜獻醜

其他:

登錄/註冊後可看大圖

Wild Willy 2:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

Light On

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

TOMY1988 發表於 2014-4-6 00:19:11 | 顯示全部樓層
好靚..........
cccan 發表於 2014-4-6 00:20:13 | 顯示全部樓層
rming1976 發表於 2014-4-6 00:28:50 | 顯示全部樓層
哇噻
TOMY1988 發表於 2014-4-6 00:35:06 | 顯示全部樓層
想知用左咩LED  ????   THX
 樓主| Sapphire 發表於 2014-4-6 00:43:18 | 顯示全部樓層
TOMY1988 發表於 2014-4-6 00:35
想知用左咩LED  ????   THX

http://item.taobao.com/item.htm?id=17186799129

this one, 4 + 4 LED.... 人仔30
阿邊個 發表於 2014-4-6 01:51:19 | 顯示全部樓層

好掂喎! 我部仲構想緊點搞.

請問你個車殼係咪冇噴到油?

p.s. 我覺得WW2 最衰係個後備轆同油箱, 搞到後燈唔顯眼.
C.M.YAN 發表於 2014-4-6 09:08:04 | 顯示全部樓層
好靓
george519 發表於 2014-4-6 10:41:48 | 顯示全部樓層

byte 發表於 2014-4-6 11:09:59 | 顯示全部樓層
靓車
 樓主| Sapphire 發表於 2014-4-6 22:46:13 | 顯示全部樓層
阿邊個 發表於 2014-4-6 01:51
好掂喎! 我部仲構想緊點搞.

請問你個車殼係咪冇噴到油?

個車殼冇噴到油,用原來的綠殼+自己油小小..........
好在我的尾燈夠大, 組裝後他們也清楚易見.
bbq424 發表於 2014-4-9 01:30:19 | 顯示全部樓層
hing830 發表於 2014-4-9 08:04:36 | 顯示全部樓層
好似鸭記都有得買
阿邊個 發表於 2014-4-9 10:40:12 | 顯示全部樓層
想再請問下, 樓主開窿裝燈, 係用大號電鑽鑽開, 定還是先開個窿仔, 再用車殼開窿器黎開大個窿?

我怕用電鑽開 (至少6-7mm) 會鑽爆.
 樓主| Sapphire 發表於 2014-4-9 22:07:01 | 顯示全部樓層
阿邊個 發表於 2014-4-9 10:40
想再請問下, 樓主開窿裝燈, 係用大號電鑽鑽開, 定還是先開個窿仔, 再用車殼開窿器黎開大個窿?

我怕用電鑽 ...

最初用手鑽,然後使用車殼開窿器黎開大個窿..................整到手痛

登錄/註冊後可看大圖

sum306gti 發表於 2014-4-9 23:35:46 | 顯示全部樓層
C.M.YAN 發表於 2014-4-10 10:02:04 | 顯示全部樓層
我都學下樓主加lee款燈先 IMG-20130430-WA0006.jpg
tsfai 發表於 2014-4-10 11:48:26 | 顯示全部樓層
Ching,
Can you please show us some photos both outlook and inside look of Galaxy and Ninja?  So missing these cars. Thanks a lot.
阿邊個 發表於 2014-4-10 12:26:42 | 顯示全部樓層
c.m yan 師兄, 你部WW2 用黃色, 咁噴果時使咪打底先, 定就咁噴黃油就OK?

我係擔心個殼咁多角位, 唔用深色會好難處理. 所以都係買左綠油.
 樓主| Sapphire 發表於 2014-4-10 12:27:51 | 顯示全部樓層
tsfai 發表於 2014-4-10 11:48
Ching,
Can you please show us some photos both outlook and inside look of Galaxy and Ninja?  So miss ...

廿幾年前嘅野,掉咗啦,果時唔識珍惜。可惜可惜!(不過就算我話要keep,老媽子都未必比,咁“牙訂”
上網search 返果樣,真係好懷念!