RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2363|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術問題] 新手想問問EZRUN-60A/35A 有咩大分別?

airwalk 發表於 2014-4-4 17:04:20 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問EZRUN-60A/35A 有咩大分別?
shing317 發表於 2014-4-4 18:06:25 | 只看該作者
越快的車需要更大電流,睇你用在甚麽車上。
ckcgary 發表於 2014-4-4 20:25:28 | 只看該作者
應該係用喺幾快嘅摩手上,你可以參考每款電變提供話最高可以用幾快摩打。
記住留意有分 2S 電 / 3S 電,On-Road / Off-Road,幾個組合可以用嘅最高速摩打都唔同。
 樓主| airwalk 發表於 2014-4-6 20:41:44 來自手機 | 只看該作者
如果35a,  60a 配咩摩打會較好
tofai 發表於 2014-4-6 20:47:41 | 只看該作者
35A高過 9T
60A高過 5.5T
 樓主| airwalk 發表於 2014-4-6 21:52:28 來自手機 | 只看該作者
EZRUN-60A:         With 4-6 cells NiMH/NiCd or 2S Lipo: On-Road≥5.5T, Off-Road≥8.5T;         With 6-9 cells NiMH/NiCd or 3S Lipo: On-Road≥8.5T, Off-Road≥13T;
 樓主| airwalk 發表於 2014-4-6 21:53:57 來自手機 | 只看該作者
airwalk 發表於 2014-4-6 21:52
EZRUN-60A:         With 4-6 cells NiMH/NiCd or 2S Lipo: On-Road≥5.5T, Off-Road≥8.5T;    ...

為咩3s要用T數仲大過2s  ?