RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3624|回復: 23
收起左側

Associated 44.2

79190 發表於 2014-4-4 00:35:16 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問各位,B44.2 出了多久,會吾會好快有新車出呢?定應買 B5或B5M在 LALI warehouse 玩呢?
ftbingobingo 發表於 2014-4-4 03:01:48 | 顯示全部樓層
B5...................
965 發表於 2014-4-4 03:27:48 | 顯示全部樓層
I wonder if the next B44 will call 44.3, or B54 or B45.....
LeoChan 發表於 2014-4-4 04:37:53 | 顯示全部樓層
4WD or 2WD ?
ralphli 發表於 2014-4-4 08:09:33 | 顯示全部樓層
Buy B5 la
 樓主| 79190 發表於 2014-4-4 08:48:55 | 顯示全部樓層
Really ? 2WD is more sutiable for LALI WAREHOUSE ?
ed1213 發表於 2014-4-4 10:00:32 | 顯示全部樓層
79190 發表於 2014-4-4 08:48
Really ? 2WD is more sutiable for LALI WAREHOUSE ?

C hing 如果新手 4wd會易上手d, Lali 宜家條track 2wd 比較難玩,容易爛野
如果唔係蘇仕fans大把新車, losi 224,HB D413,Durango V4,Tamiya 503,Xray XB4.........
 樓主| 79190 發表於 2014-4-4 10:40:01 來自手機 | 顯示全部樓層
Ching, 其實係場地問題,在 youtube 䏲過有部份ching在 lali 放車,個地又吾保養下,架車都吾係食住個地跑,咁樣點會好玩!
 樓主| 79190 發表於 2014-4-4 10:42:08 來自手機 | 顯示全部樓層
在場玩車,係應該吾會咁容易爛野的!
ed1213 發表於 2014-4-4 11:29:49 | 顯示全部樓層
79190 發表於 2014-4-4 10:40
Ching, 其實係場地問題,在 youtube 䏲過有部份ching在 lali 放車,個地又吾保養下,架車都吾係食住個地跑 ...

8仔10仔同場係咁上下喇
ed1213 發表於 2014-4-4 11:31:19 | 顯示全部樓層
79190 發表於 2014-4-4 10:42

我係比較4wd同2wd
 樓主| 79190 發表於 2014-4-4 11:46:59 來自手機 | 顯示全部樓層
ching, 請問你對架 TRF503有甚麼睇法?殼可以用咩毂呢?請指教?
Marco明 發表於 2014-4-4 12:09:34 | 顯示全部樓層

offroad要跳jump及應付路面高低起伏........失誤而損壞在所難免.......唔關場唔場事
Marco明 發表於 2014-4-4 12:15:13 | 顯示全部樓層
79190 發表於 2014-4-4 11:46
ching, 請問你對架 TRF503有甚麼睇法?殼可以用咩毂呢?請指教?

見過朋友既trf503非常好跑........殼係用返孖星舊款........據說b44.2既殼都可用
個人意見開放式皮帶offroad車要經常注重檢查及保養......因皮帶有沾有沙塵後損耗率應該好高
 樓主| 79190 發表於 2014-4-4 12:27:37 | 顯示全部樓層
Ooooh!, Thank You ching!
kamlo713 發表於 2014-4-6 22:51:15 來自手機 | 顯示全部樓層

去一次玩自己判斷,B44.2應該就有新車,四驅比較易玩及吸引,十仔車大把牌子選擇!
ikesan 發表於 2014-4-6 23:15:05 | 顯示全部樓層
咩叫”架車都吾係食住個地跑”?
 樓主| 79190 發表於 2014-4-7 00:24:05 | 顯示全部樓層
ikesan 發表於 2014-4-6 23:15
咩叫”架車都吾係食住個地跑”?

Ching,

我的意思係,泥土比較鬆散,條呔吾能夠食住個地去! 剛睇中了 Team durango DEX410 V3-V4, 吾知這兩款車咩價位同可在那裡買到呢? 謝謝!
ralphli 發表於 2014-4-7 00:28:57 | 顯示全部樓層
HK  can Buy Durango DEX 410 V4( Hung star model shop)
 樓主| 79190 發表於 2014-4-7 00:43:46 | 顯示全部樓層
ralphli 發表於 2014-4-7 00:28
HK  can Buy Durango DEX 410 V4( Hung star model shop)

Thank You Ching!