RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4966|回復: 25
收起左側

星期六3月29號玩車 - 取消了

jun9999 發表於 2014-3-27 10:04:50 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

葵芳永基路小型足球場, 7:00PM 如落雨就取消
歡迎加入
flai 發表於 2014-3-27 14:26:51 | 顯示全部樓層
c hing, 你好,幸好ckcgary 提醒我又差点错过你们的gathering. 小弟也想参加呀!I tried search 永基路 at 百度地图 but unsucessful.  Could c hing please advise how I can get there by MTR? Thanks thanks so much
flai 發表於 2014-3-27 14:34:10 | 顯示全部樓層
sorry c hing. 找到了大概位置。等我看看怎样去,不明再问,谢谢
ckcgary 發表於 2014-3-27 14:43:48 | 顯示全部樓層
flai 發表於 2014-3-27 14:34
sorry c hing. 找到了大概位置。等我看看怎样去,不明再问,谢谢

如坐車去,可在葵芳地鐡站轉 404M 小巴,上車同司機講永建路,佢會扣減八達通費用,你先好拍卡.......
上大斜路過咗一排工業大廈,車會左轉進入永基路,同司機講永基路/永建路,佢到站會停車,你要行番轉頭 80 米到就到,玩得開心啲。
自己揸車就拍去球場對面馬路,七點後唔會抄牌。
 樓主| jun9999 發表於 2014-3-27 16:05:47 | 顯示全部樓層
樓上正解, 謝謝
rming1976 發表於 2014-3-27 20:10:20 | 顯示全部樓層
大陸油雞嚟唔嚟得啊不過我怕整車嘅時間多過放車,不過如果有時間都會嚟交流下:
 樓主| jun9999 發表於 2014-3-27 22:12:26 | 顯示全部樓層
rming1976 發表於 2014-3-27 20:10
大陸油雞嚟唔嚟得啊不過我怕整車嘅時間多過放車,不過如果有時間都會嚟交流下: ...

乜雞都得~我地都成日整車架

rming1976 發表於 2014-3-27 23:15:20 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2014-3-27 22:12
乜雞都得~我地都成日整車架

very good 整車樂趣多如果唔係點鬼知部車啲架構,認知多啲有時間我會過嚟
 樓主| jun9999 發表於 2014-3-29 11:52:33 | 顯示全部樓層
rming1976 發表於 2014-3-27 23:15
very good 整車樂趣多如果唔係點鬼知部車啲架構,認知多啲有時間我會過嚟
...

WELCOME!!
 樓主| jun9999 發表於 2014-3-29 11:52:56 | 顯示全部樓層
今日天雨關係取消了
波板糖 發表於 2014-3-29 12:52:05 | 顯示全部樓層
師兄,咁近葵芳,點解唔落葵順街Roller 場玩嘅?
 樓主| jun9999 發表於 2014-3-29 13:58:29 | 顯示全部樓層
波板糖 發表於 2014-3-29 12:52
師兄,咁近葵芳,點解唔落葵順街Roller 場玩嘅?

未試過呀
可以玩油冇人趕?
波板糖 發表於 2014-3-29 14:24:21 | 顯示全部樓層
我都未去過,所以要問
rming1976 發表於 2014-3-29 15:49:42 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2014-3-29 11:52
今日天雨關係取消了

okay
flai 發表於 2014-3-30 01:51:31 | 顯示全部樓層
尽管天雨关系取消,因没去过,带着十年旧车胆粗粗走去探下路。竟然有五个热爱R/C car 的  c hing 已经沉醉于汽油和电车的味道。我就不好意思拿我部野出来,于是乎唔37二十一,遂個c hing 問東又問西,企图免费学野!点知 D c hing 炸傻办蒙装看不出我是想偷師,有问必答,唔問城都答,wow! 装左好多落我袋道,死未

还鼓励我拿部旧野出来,唉!其实我早就想拿出来,但它(S II) 好怕死呀!终于都出来喇,唉!tart 唔著呀!真丢架!好采, c hing 见我傻头傻脑,帮我着了车。wow 我几兴奋呀!汽油味,engine 声,古唔到咸魚番生。如果是我一调友,肯定打包归家,从齿离开油车介。总之就开心死!

在此谢谢楼主,Gary c hing 让我玩了一个开心的晚上。
rming1976 發表於 2014-3-30 02:36:23 | 顯示全部樓層
flai 發表於 2014-3-30 01:51
尽管天雨关系取消,因没去过,带着十年旧车胆粗粗走去探下路。竟然有五个热爱R/C car 的  c hing 已经沉醉 ...

ching 小心沉淪毒海nitro 好好味
flai 發表於 2014-3-30 10:32:53 | 顯示全部樓層
rming1976 發表於 2014-3-30 02:36
ching 小心沉淪毒海nitro 好好味

c hing, 早晨,wow! 我以为我部老野 S II 搞到我兴奋训唔着姐,你重夜,西利

系呀!D 汽油味同比油时D 烟真系正呀! 下个星期一定要去玩呀!

樓主| jun9999 發表於 2014-3-30 10:48:27 | 顯示全部樓層
可惜場地有水...花左唔小時間索水先叫玩到下
rming1976 發表於 2014-3-30 12:05:59 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2014-3-30 10:48
可惜場地有水...花左唔小時間索水先叫玩到下

真係好鬼大隱
RC881 發表於 2014-3-30 12:53:16 | 顯示全部樓層
大窩口MTR 國瑞路公園 (近油站隔離) 以前都有人擺路碟玩車 , 唔知現時仲有無人玩呢? 果度又有個滑板場 , 但每次坐車經過都未曾見過有人玩滑板