RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: pc8888
打印 上一主題 下一主題
收起左側

X350 更換 ZeroUAV S4V2 飛控

monza165 發表於 2014-3-12 12:36:21 來自手機 | 只看該作者
把它外置
 樓主| pc8888 發表於 2014-3-12 13:27:51 | 只看該作者

攪咗成朝, 終於完成..

byuen 發表於 2014-3-12 13:42:50 | 只看該作者
恭喜 ching 大作完成, 幾時出去實地試機呢?
小小關於外觀嘅議見, 嗰 gps 唔洗隊咁高, 支棍 cut 淨半支會好睇 d 嘛.
 樓主| pc8888 發表於 2014-3-12 14:27:22 | 只看該作者
支棍問題, 我都覺, 下次會攪.
另外想問問, 我跟足Manual 話將CH5 上下來回三次就會長綠燈開始Cal GPS , 但攪極都唔得.
同埋個Motor Lock / Motor Unlock 點做嫁??

Thanks!
Vickyjim007 發表於 2014-3-12 16:12:19 來自手機 | 只看該作者
我古可能好似dji 咁兩支stick 向下死角位就開你try try
byuen 發表於 2014-3-12 20:51:27 | 只看該作者
pc8888 發表於 2014-3-12 14:27
支棍問題, 我都覺, 下次會攪.
另外想問問, 我跟足Manual 話將CH5 上下來回三次就會長綠燈開始Cal GPS , 但 ...

ching 可以等埋個 wifi module 都未遲, 駁著 wifi 用手機嚟 cal, 響手機度撳個制, 就可以開始 cal 了.
睇片學 arm motor
https://www.youtube.com/watch?v=4uyZlMJeRXI

樓主| pc8888 發表於 2014-3-12 22:42:00 | 只看該作者
而家有個問題, LED 永遠都係 一下綠, 一下紅 咁閃, 點都攪佢唔到全綠
 樓主| pc8888 發表於 2014-3-17 00:30:56 | 只看該作者
成功將X350 原裝飛控換成 S4V2 , 多謝 Byuen 介紹, 隻S4V2 真係好掂 , 定到冇朋友 . 又有地面站. 超掂.
但要解決電量問題, 而家 11.1v 2600mAh 飛得 3-4 分鐘, 而家唸緊加側板落兩舊 5200mAh 電睇吓得唔得.
byuen 發表於 2014-3-17 01:45:45 | 只看該作者
pc8888 發表於 2014-3-17 00:30
成功將X350 原裝飛控換成 S4V2 , 多謝 Byuen 介紹, 隻S4V2 真係好掂 , 定到冇朋友 . 又有地面站. 超掂.
但 ...

咁就入埋個 OSD 玩吓啦. 零度 OSD 有兩款, 一隻叫 Mastor, ¥899, 另一隻叫 ZerOSD, ¥699, 各有優點, pc ching 識點揀嘅.

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.0.0.s5UO7G&id=37591094007
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.28.s5UO7G&id=36399557881

樓主| pc8888 發表於 2014-3-17 02:05:35 | 只看該作者
Byuen , 尼兩隻我都有睇過 , Mostor 好似正 D , 但唔知Support 唔 Support S4 , 另外隻 ZerOSD 勝在慳位, 都係嗰句, 現在要解決電量問題, 飛得嗰 3-4 分鐘真無癮. 今日影片都用咗 3 舊電. 講番 S4V2 真係正 , 飛到廿幾三十層樓高影夜景好靚.
byuen 發表於 2014-3-17 02:28:51 | 只看該作者
pc8888 發表於 2014-3-17 02:05
Byuen , 尼兩隻我都有睇過 , Mostor 好似正 D , 但唔知Support 唔 Support S4 , 另外隻 ZerOSD 勝在慳位,  ...

嘩! pc ching 咁快飛咁高? 不過有地站係勇 d 嘅!
個人喜歡 ZerOSD 多 d, 除咗平 d 之外, 佢仲有得插 micro sd 嚟做黑盒, 呢樣最正!

樓主| pc8888 發表於 2014-3-17 02:39:04 | 只看該作者
Byuen 慳電冇開地面站呀! 靠圖傳同埋得閒望望粒 LED 有冇警告咋.
byuen 發表於 2014-3-17 09:17:03 | 只看該作者
pc8888 發表於 2014-3-17 02:39
Byuen 慳電冇開地面站呀! 靠圖傳同埋得閒望望粒 LED 有冇警告咋.

冇地站冇 osd 都咁勇, pc ching 真係藝高人膽大, 唔好停響隻 x350 度, 係時候轉玩大機架, 6 軸 or 8 軸啦!

樓主| pc8888 發表於 2014-3-17 10:39:48 | 只看該作者
Byuen 兄, 講真, 真係有D 淆嫁 . 所以要Upgrade 吓部機 , 準備訂 mostor osd . 6 軸有機會, 而家都有睇緊D 資料.