RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1960|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新手請教]CC-01 改裝問題

tempo3010 發表於 2014-2-28 21:42:15 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

各位師兄好, 小弟想改改部CC-01
首先請問鎖差速有咩方法?
網上見到有D 裝多幾個bevel gears
另一隻就係下圖咁, 請問邊隻較好? (圖片網上轉載)

登錄/註冊後可看大圖

另外請問下面張圖條tire 係咩size? (圖片網上轉載)
直徑幾高? 其實呢隻tire 係咪用unimog, landcruiser body 先fit?
因為我架landfreeder 用原裝tire 已經好似無咩位裝大d 既tire
唔該咁多位師兄先

登錄/註冊後可看大圖

G4guy 發表於 2014-2-28 22:37:41 | 只看該作者
Sure same as pic if U have this parts
levinw 發表於 2014-3-1 11:18:31 | 只看該作者
用果3仔牙仔就係行牙叉,一般玩用的,

用2舊白膠就係行直sub,冇差速,玩爬爬適合D

睇你愛用邊樣
 樓主| tempo3010 發表於 2014-3-1 19:02:45 | 只看該作者
levinw 發表於 2014-3-1 11:18
用果3仔牙仔就係行牙叉,一般玩用的,

用2舊白膠就係行直sub,冇差速,玩爬爬適合D

咁請問2舊白膠有無得買?
THX

levinw 發表於 2014-3-1 20:49:43 | 只看該作者
睇返parts no: 去waigo訂!