RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1651|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

畫面有波浪

ericlam 發表於 2014-2-23 19:17:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟飛Blade 350QX四軸,第一次拍下的video沒有此情況,昨天第二次開始出現輕微波浪畫面,是否要加減震球,在咩位加?請指教,本身雲台已有4粒! Thx!
 樓主| ericlam 發表於 2014-2-24 08:59:47 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-2-24 11:35:56 | 只看該作者
你部老翻GoPro同夾住老翻GoPro個架之間是否有空位? (唔夠實?)
 樓主| ericlam 發表於 2014-2-24 12:57:23 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-2-24 11:35
你部老翻GoPro同夾住老翻GoPro個架之間是否有空位? (唔夠實?)

我已換cam
用Mobius actioncam,之前試過正常,要裝實D  ???
solaris8x86 發表於 2014-2-24 13:04:30 | 只看該作者
ericlam 發表於 2014-2-24 12:57
我已換cam
用Mobius actioncam,之前試過正常,要裝實D  ???

有幾個原因,最主要係4槳不平行,做成共震,以至波紋出現,若4粒防震珠都無效,亦有可能問題出在4粒防震珠以下之位置,所以至叫你去睇睇個cam架同個老翻GoPro之間有無空隙或不夠實。
 樓主| ericlam 發表於 2014-2-24 13:50:49 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-2-24 13:04
有幾個原因,最主要係4槳不平行,做成共震,以至波紋出現,若4粒防震珠都無效,亦有可能問題出在4粒防震 ...

Thx ! C Hing