RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: siuwai999999
打印 上一主題 下一主題
收起左側

dji 2212摩打有問題!

ken.8298 發表於 2014-2-24 22:35:59 | 只看該作者
siuwai999999 發表於 2014-2-24 21:55
ching 我要上電腦做高級校準 , 之後正常反 . 如果晤好彩reset 晤到,我念反深圳維修了. ching 我念你可能, ...

又好似係紅黃,ching咁校準係點做?有咩要留意?
ken.8298 發表於 2014-2-24 22:39:21 | 只看該作者

哈哈哈.頂佢好似中文
 樓主| siuwai999999 發表於 2014-2-24 22:40:36 | 只看該作者
ken.8298 發表於 2014-2-24 22:35
又好似係紅黃,ching咁校準係點做?有咩要留意?

用平水珠看看卓上是否水平 , 遠離pc mon 會影響指南針 , 在1.08 內做高級校準就ok . 我放在mon 前成曰紅,王 , thx
 樓主| siuwai999999 發表於 2014-2-24 22:41:38 | 只看該作者
ken.8298 發表於 2014-2-24 22:39
哈哈哈.頂佢好似中文

比佢吹到啤一聲
ken.8298 發表於 2014-2-24 22:44:10 | 只看該作者
siuwai999999 發表於 2014-2-24 22:40
用平水珠看看卓上是否水平 , 遠離pc mon 會影響指南針 , 在1.08 內做高級校準就ok . 我放在mon 前成曰紅, ...

thx
ken.8298 發表於 2014-2-24 22:54:37 | 只看該作者

D北佬睇唔明D白話,不過ヌ唔洗咁寸既,不過顯得佢地井底
 樓主| siuwai999999 發表於 2014-2-24 23:01:01 | 只看該作者
ken.8298 發表於 2014-2-24 22:54
D北佬睇唔明D白話,不過ヌ唔洗咁寸既,不過顯得佢地井底

超攪笑 :
我也以为是中文呢。哎,学识浅,看不明这种文字。学渣表示看了几个字之后很反感这种不知道哪国的文字,完全看不懂。中国人应该有很多人看不明白和反感吧?不如楼主用越南语打或者叙利亚的文字来叙述更好玩挖

ivanwcs 發表於 2014-2-24 23:15:08 | 只看該作者
宜家都是機器生產,除非QC好嚴格之外,基本都是差唔多,肉眼望落無斷線,又識轉,普通代工工廠既QC基本就過關
ivanwcs 發表於 2014-2-24 23:17:50 | 只看該作者
siuwai999999 發表於 2014-2-24 23:01
超攪笑 :
我也以为是中文呢。哎,学识浅,看不明这种文字。学渣表示看了几个字之后很反感这种不知道哪国 ...

呢個簡直是傻傻的,哈哈,連個名都叫白小小,,去沙灘玩,操作失誤,吃泥,笑爆
 樓主| siuwai999999 發表於 2014-2-24 23:19:09 | 只看該作者
ivanwcs 發表於 2014-2-24 23:15
宜家都是機器生產,除非QC好嚴格之外,基本都是差唔多,肉眼望落無斷線,又識轉,普通代工工廠既QC基本就過 ...

原來糸甘 , THX

但拆出來再裝反順左好多 , 晤知好定壞
 樓主| siuwai999999 發表於 2014-2-24 23:21:51 | 只看該作者
雖然有D攪笑 , 但國內D技術好高 , 如果比佢笑下 , 收到料都冇所謂
ivanwcs 發表於 2014-2-24 23:25:13 | 只看該作者
siuwai999999 發表於 2014-2-24 23:19
原來糸甘 , THX

但拆出來再裝反順左好多 , 晤知好定壞

有時可能系d鐵碎痴住系d磁鐵度,我試過是甘,,你用d細粒強磁石放入去痴一痴,吸走d碎片,又會無事
同埋有時個手感可能唔一樣,或者唔多順,其實是因為連接左ESC既原因,會比較“笠”d,,,
飛起上來,無特別發熱嚴重就無問題
 樓主| siuwai999999 發表於 2014-2-24 23:27:18 | 只看該作者
ivanwcs 發表於 2014-2-24 23:25
有時可能系d鐵碎痴住系d磁鐵度,我試過是甘,,你用d細粒強磁石放入去痴一痴,吸走d碎片,又會無事
同埋 ...

THX CHING 指教

我會試下 , THX
ivanwcs 發表於 2014-2-24 23:29:08 | 只看該作者
siuwai999999 發表於 2014-2-24 23:21
雖然有D攪笑 , 但國內D技術好高 , 如果比佢笑下 , 收到料都冇所謂

一d都唔高,只不過是比較流行d而已
高果d唔會系論壇出現
其實都是外國論壇既野來,只不過變左中文山寨版甘解
香港都好多高人,我系外國d open-source project都見到有香港人玩緊

樓主| siuwai999999 發表於 2014-2-24 23:29:35 | 只看該作者
比人識穿左
楼主说的不是粤语吗?怎么是台湾华侨了?我还以为是香港的呢
 樓主| siuwai999999 發表於 2014-2-24 23:37:35 | 只看該作者
ivanwcs 發表於 2014-2-24 23:29
一d都唔高,只不過是比較流行d而已
高果d唔會系論壇出現
其實都是外國論壇既野來,只不過變左中文山 ...

甘又糸 現在VISION 改反 H32D , 如反回VISION 會冇左GPS , 電量 , 晤知點收科 , DJI 話等下一個升級吧 好彩我過3次都正常 .

由于改装vision云台,下载了论坛上的摇杆控制升级程序,升级之后摇杆控制云台俯仰正常。
今天想改回用手机控制俯仰,再次在程序里从H3-2D选项改为vision选项。弄好之后手机正常控制俯仰,图像传输和飞行也一切正常。
但问题出现,电量和GPS等相关信息不显示了。不知道是升级程序出现的问题,还是其他什么问题?是否有可能是连接蛋的那个线出问题了?